Skip to main content

Goedendag,

 

ik ben op vakantie in Canada geweest.

Ik heb na aankomst de VS/CANADA bundel gekocht door VSCAN te sms-en, dit kost 24,99.

Ik kreeg eerst het bericht (21:57) dat de aanmelding is ontvangen en ik gebruik kan maken van de bundel zodra ik een bericht krijg dat de bundel verwerkt is. Ik krijg meteen daarna het bericht dat de bundel verwerkt is.

Ik heb daarna mijn mobiel internetten en roaming aangezet.

Om 23:34 krijg ik tot het bericht dat ik 80% van mijn limiet van 60,50 buiten de EU heb gebruikt.

Nu ik de factuur heb ontvangen moet ik 54,45 extra betalen voor gebruikte MB’s buiten de EU.

Mijn vrouw heeft met haar mobiel exact hetzelfde gedaan en dit heeft wel goed gewerkt.

Ik heb de klantenservice gebeld en het een paar keer door genomen en er wordt gezegd dat het mijn probleem is, het zijn automatische systemen zijn en zij kunnen niets doen.

Het is duidelijk fout gegaan, maar zei kunnen mij niet verder helpen en blijven beweren dat het systeem goed werkt.

U moet maar een klacht indienen via de site.

Ik heb haar gevraagd waar op de site, want dit heb ik al een paar keer geprobeerd en volgens mij is het niet mogelijk om via de site (ook niet ingelogd in de account) een klacht in te dienen.

Na allerlei vragen te doorlopen op de site kom je weer bij het nummer uit van de helpdesk om jou te helpen, maar blijkbaar kunnen ze dat niet en hebben ze ook geen idee waar je een klacht met indienen.

Slechte service en een dikke onvoldoende voor de helpdesk van KPN.

Misschien kan iemand op het forum hier mij mee verder helpen.

Er is hoe dan ook verbinding gemaakt met een Amerikaanse of Canadese provider.  Die provider heeft de rekening gestuurd naar kpn en die stuurt het naar u. Buiten de EU tikt de meter heel snel door. Het is daarom verstandig om voor vertrek een bundel te kopen. Een moderater gaat hier binnenkort reageren maar ik ben bang dat die weinig tot niets voor u kan doen.  Vul in ieder geval uw profiel helemaal in met klantnummer etc dan kunnen ze voor u aan de slag.


ik heb mijn mobiel internet en roaming aangezet, nadat ik de bevestiging per sms heb gehad, dat mijn bundel geactiveerd is. Dit was vlak na het landen in Canada, ik heb verder geen tijd in Canada door gebracht.

Ik had alles uitstaan tot dat moment en heb toen berichten naar huis gestuurd. Enkele uren later kreeg ik bericht dat ik 80% data uit mijn bundel had gebruikt, ik heb foto’s van de volgorde van de sms-en, met tijden erbij, waaruit duidelijk blijkt dat het niet klopt hoe het is gegaan.

Ik heb samen met mijn vrouw op haar mobiel, ook KPN, exact hetzelfde gedaan en hier is verder niets mis gegaan.

Ik vind het vervelend dat een klantenservice dit niet kan uitzoeken en je niet goed geholpen wordt. Het gaat mijn niet om een bedrag, maar de manier waarop ik als klant behandeld wordt en dit mijn veel moeite kost om te zorgen dat dit opgelost wordt.

Het is voor mij heel simpel, als iemand de sms tijden van mijn bundel activatie bekijkt en de tijd dat er mobiel verkeer is geweest, kan er niet anders geconcludeerd worden dat er iets fout is gegaan met de activatie van de bundel.

Mijn klantnummer staat er nu in.

 


Ik heb na aankomst de VS/CANADA bundel gekocht 

Waarom pas ná aankomst? Die 60,50 is al bij 24,50 MB bereikt. Dat is bij opwaarderen van een appje al gebeurt. Dat is een paar seconden. Daarvoor hoeft roaming niet eens aan te staan bij mijn weten.

Volgende keer de bundel 1 dag voor vertrek of de ochtend van (vóór dat het vliegtuig opstijgt) aanschaffen. Dan gebruik je 'm direct al bij aankomst.

Mijn vrouw heeft met haar mobiel exact hetzelfde gedaan en dit heeft wel goed gewerkt.

Gewoon een toevallig mazzel. Dat is zelden het geval.

blijven beweren dat het systeem goed werkt.

Dat doet het ook. Jouw telefoon zal direct een appje zijn gaan upwaarderen toen je 'm uit vliegtuigstand haalde. Dan is het binnen enkele seconden 'gebeurd’. 

De data is verbruikt buiten de bundel. Dat is dus te voorkomen door de bundel voor vertrek (dus aankomst) al aan te schaffen.

Buiten bundel kosten worden niet gerestitueerd. Want een paar tientjes aan jouw, een een paar tientjes aan Piet en aan Jannie en aan… gaat aardig aantikken. En worden de abonnementen ook niet goedkoper van als kpn het kwijt zou schelden. Die kosten moet kpn ook aan de buitenlandse verbruiker doorbetalen. Er wordt niets op verdiend. 

LET OP: De bundels (10 GB of 15 GB) zijn alleen nog voor data gebruik!!

Bellen is 1 euro per minuut; gebeld worden 0,50 per minuut.

Bel en laat je bellen via Whatsapp! 😉. Dát is met deze bundel super goedkoop. 1 MB per 4 minuten (audio only bellen).


Dit is niet het geval, want ik heb opgelet toen ik mijn telefoon van vliegtuig modus heb gehaald.

Dataroaming EN mobiel internet stonden beiden uit. Ik probeer alles uit te leggen en toe te lichten, ik weet hoe dit werkt en dit is niet gebeurd, geen appjes of iets anders aan data gebruikt.

Melding van data gebruik was ook bij anderhf uur nadat mijn bundel al aan stond.

Simpele feiten dat mijn data verkeer heeft plaats gevonden nadat de bundel geactiveerd was. Geen mazzel met de andere telefoon, goed opgelet als klant.

Graag zie ik de de tijden van het data verkeer tegemoet voordat iemand het voor de zoveelste keer te ontkrachten.

21:57 sms mobiel VS/Canada bundel actief.

23:34 sms 80% van uw limiet 60,50 data gebruikt.

 

Ik heb 4 abonnementen bij KPN en als dit de antwoorden op mijn vraag, dan stap ik binnenkort over op een andere provider, ik vind dat je als klant niet goed behandeld wordt.


21:57 sms mobiel VS/Canada bundel actief.

23:34 sms 80% van uw limiet 60,50 data gebruikt.

De providers in VS/CAN geven het verbruik niet door op het moment dat het verbruikt is. Daar kan tot 24 uur tussen zitten. Voor hetzelfde geld had je die onderste een dag later ontvangen. Zo'n 1½ uur na het verbruik is nog snel.

Nogmaals: door de bundel voor vertrek aan te zetten voorkom je die extra kosten ten allen tijde.

Een paar seconden is al genoeg voor die 24 MB (€ 60,50).

ik heb opgelet toen ik mijn telefoon van vliegtuig modus heb gehaald.

Dataroaming EN mobiel internet stonden beiden uit. 

Wanneer heb je roaming en mobiel internet uitgezet? (deze vraag is retorisch overigens)

Om de sms te verzenden moet er ook al verbinding zijn. Op dat moment: wel verbinding / VS/CAN bundel nog niet actief.

Overstappen?

Bij providers T-mobile en Vodafone werkt het niet anders. Bij Simpel kun je online “roaming buiten EU bundel” uitzetten.


Ik zie graag de tijd van mijn mobiel data verkeer tegemoet, dan kan er een helder antwoord op gegeven worden.

Retorische vragen zit ik niet op te wachten, alles stond voor de vlucht al uit. Ik heb alles gedaan om data verkeer te voorkomen.

Het gaat om het feit dat ik een bundel aanzet terwijl al het mobiel verkeer uit staat. Ik zet het aan na activering en dan krijg ik een rekening. En het bedrag gaat het niet eens om, het gaat om de manier waarop. En als het niet juist werkt en het gevold is dat iedere klant eventueel vergoed moet worden, dan is dat iets wat jullie moeten doen en oplossen met de providers en fabrikanten van telefoons.

Ik vind niet dat ik geholpen wordt met de antwoorden op mijn vragen.

Opzeggen is het gevolg van de slechte klantenservice, heeft er niet mee te maken of de bundels anders werken bij andere providers, het gaat om hoe ik als klant behandeld wordt.

Als het nodig is geef ik het uit handen naar een specialist en post ik het op alle mogelijke social kanalen dat iedereen ermee aan de slag kan.

Ik voel mij als klant zeer benadeeld.


Het is te voorkomen. Door de bundel voor vertrek al aan te vragen.

KPN gaat de kosten niet vergoeden.

Een kpn moderator kan het verbruik inzien maar alleen dát er data is gebruikt. Niet waardoor. Dus daar kom je nog niet verder mee, want dat het verbruik er is duidelijk. Waarschijnlijk een app (upgrade/gewijzigde locatie) als je niet bewust internet of een app hebt gebruikt.


Retorische vragen zit ik niet op te wachten, alles stond voor de vlucht al uit. Ik heb alles gedaan om data verkeer te voorkomen.

Het gaat om het feit dat ik een bundel aanzet terwijl al het mobiel verkeer uit staat. Ik zet het aan na activering en dan krijg ik een rekening. 

...

Ik voel mij als klant zeer benadeeld.

Klopt allemaal en ik gezien de sms'jes die jij gehad hebt en het feit dat jij dataroaming pas aangezet hebt nadat die bundel als actief gemeld was (smsje van 21:57) hadden er nooit kosten in rekening gebracht mogen worden. Internetgebruik hoort namelijk geblokkeerd te worden nadat de databundel op is.

Ik ga ervanuit dat die kosten gerestitueerd zullen worden en hoop dat een moderator van KPN dat binnenkort zal bevestigen.


Geen verwachtingen wekken die niet gedaan worden, wjb.

Of is dit nou weer cynisch???


Het is te voorkomen. Door de bundel voor vertrek al aan te vragen.

Dat maakt niets uit, @DennisEnk heeft mobiele data pas aangezet nadat die bundel door KPN geactiveerd was en dat betekent dat hier geen kosten in rekening gebracht hadden mogen worden.

 

KPN gaat de kosten niet vergoeden.

Dat hoop ik wel want ik lees hier toch echt dat KPN hier in de fout gaat.

 

@DennisEnk, Kan jij, zodra je de factuur voor deze periode ontvangen hebt, een screenshot plaatsen van het dataverbruik zoals dat op de factuur staat.


Geen verwachtingen wekken die niet gedaan worden, wjb.

Ik sta in deze volledig aan de zijde van @DennisEnk en als het klopt (en daar ga ik vanuit) dat @DennisEnk mobiele data pas aangezet heeft nadat KPN die bundel als geactiveerd gemeld heeft dan kan het niet anders dan dat deze kosten gerestitueerd gaan worden.


U bent na aankomst niet op een (veer)boot/cruiseschip geweest? Dat zou ook de kosten misschien nog kunnen verklaren.


Nee, ik ben ongeveer 21:30 in Canada op het vliegveld van Montreal (Canada) geland. Ik had alles uitgezet.

Ik had mij nog niet verdiept in de data bundels, ik weet wel dat bellen en mobiel data kostbaar is voor ons in Canada en de VS (dit is trouwens 1 netwerk voor degene die denke dat je bij de Canadese en Amerikaanse grens over zou schakelen, beide land code +1), de bundel is ook VS en Canada.

Ik had het idee om alleen wifi te gebruiken, gratis in het hotel en als ik 3 weken af en toe slecht bereikbaar ben, heb ik daar geen moeite mee.

Toen kreeg ik de welkom in Canada sms met eventueel de bundel te activeren voor 24,99.

Vond ik wel meevallen, dus hebben mijn vrouw en ik dat beiden gedaan.

In de sms krijg het bericht dat je de bundel geactiveerd is en je hem kan gebruiken, een paar keer goed gekeken en dus na dat moment aangezet. Bij mijn vrouw ook (ook KPN, gekoppeld abonnement) en dat is blijkbaar wel goed gegaan.

Ik heb alle stappen gevolgd en blijkbaar krijg je 80% van je limiet van 60,50, dus 54,45 toch nog gefactureerd.

Ik heb ook geen probleem met het bedrag, maar de manier waarop. Er wordt van alles gezegd en je wordt niet geholpen door de klanten service. Al zou het bedrag 1 euro zijn of 1000.-, er zou serieus naar gekeken moeten worden.

Er gaat 100% iets fout met de verwerking van de data, dat kan niet anders.

 


https://tweakers.net/reviews/7042/roaming-uit-en-toch-kosten-ongewenst-dataverkeer-in-het-buitenland.html

 


Het is dus mogelijk dat er data verkeer plaatsvind als de roaming uit staat.

Als dit gebeurd zouden klanten hier de dupe van zijn in sommige gevallen, ik ben benieuwd of dit mogelijk zou zijn,

 


Het is dus mogelijk dat er data verkeer plaatsvind als de roaming uit staat.

Als dit gebeurd zouden klanten hier de dupe van zijn in sommige gevallen, ik ben benieuwd of dit mogelijk zou zijn,

Dit zijn dan telkens sessies van enkele kb's met kosten van een enkele cent. Dit is echt wat anders dan het issue waar jij tegenaan gelopen bent.


Ik vraag mij echt af hoe het kan. Volgens mij moet dit wel eerder gebeurd zijn en is het een technisch probleem.

Ik begrijp ook niet dat KPN je niet serieus neemt en de klantenservice zegt dat het jou probleem is en zoek het aar uit.

Ik ga de vragen nog wel ergens posten, misschien dat iemand het weet, we komen er wel achter.

 


Ik heb precies hetzelfde. Ik had de sms ontvangen dat de bundel geactiveerd was en daarna pas roaming en internet aangezet en krijg ook een rekening omdat er gesteld wordt dat het internet gebruik er voor was.

Volgens mij gaat er technisch iets fout en zijn de tijden niet synchroon met andere landen of de bundel wordt vertraagd geactiveerd.

Bij mij staat de data 3 minuten voor het activeren van de bundel. Wat mij betreft onmogelijk!

 

Admin: Afgesplitst en aan bestaand topic toegevoegd

 


Hoi @DennisEnk, welkom hier. 

Ik begrijp heel goed dat je baalt van de kosten. Deze had je niet verwacht. Ik heb dan ook even meegekeken. 

Ik zie om 04-08-2023 21:54:55 dat de kosten zijn gemaakt. 

Om 04-08-2023 21:59:37 heb je de sms gestuurd voor aanvraag van de bundel en om 04-08-2023 22:09:06 heb je de sms ontvangen dat de bundel is verwerkt. 

Bij het nummer van jouw vrouw zie ik pas verbruik nadat de de sms is ontvangen. Daardoor heeft zijn geen kosten. 

 

 


Toch heb ik pas echt de roaming en data verkeer aangezet nadat ik de bevestiging van de bundel heb binnen gekregen, goed gelezen dat hij altief is en toen aangezet om problemen te voorkomen.

bij mij staat er 21:57 als tijd dat mijn bundel aktief is. Dit staat als een sessie (tijd) met aanvraag en ontvangen en actief als 1 bericht op 21:57.

Dit ziet er ook gek uit 4 berichten op 21:57, maar ik heb het goed gelezen en toen pas aangezet.

 


Kan jij eens screenshots plaatsen van

1) de sms'jes die je ontvangen hebt met de tijdstippen waarop.

2) het kostenoverzicht op pagina 2 van de factuur waarop die datasessie zichtbaar is waarvoor kosten in rekening gebracht zijn.


 


 


De volgorde is bericht 2-1-3, 1 sessie om 21:57 volgens de sms.

eerst zei hij niet afgeleverd, maar meteen het berichtje uw bundel is actief erna.

Alles goed bekeken en gelezen, want het zag er raar uit met niet afgeleverd en toen roaming en internet aangezet. 

Ook echt opgelet, want ik weet dat er kosten zijn als je deze aanzet zonder bundel.


Maar ik mis nog het smsje dat de bundel door KPN geactiveerd is en gebruikt kan worden.

Aan de hand van deze sms'jes zou de bundel nog niet actief zijn.