Skip to main content

Goedemiddag,

Omdat ik ga samenwonen met mijn vriendin, die in verwachting is van ons eerste kindje, is het noodzakelijk om mijn KPN abonnement op te zeggen. Mijn abonnement loopt helaas nog door tot halverwege dit jaar.

Vandaag heb ik telefonisch contact gehad met de klantenservice van KPN. Ik heb gesproken met Donja en zij gaf mij twee opties voor het voortijdig opzeggen van mijn abonnement.

Optie 1:
U kiest ervoor om direct op te zeggen met een afkoopsom.

Optie 2: 
U verhuisd u abonnement van KPN mee naar het nieuwe woonadres.

Om te beginnen heb ik aangegeven dat optie 2 niet mogelijk is, omdat mijn vriendin reeds een abonnement heeft en zij deze niet op kan zeggen. Een volgende argument van mijzelf om aan te geven dat optie 2 niet mogelijk is, is de manier waarop KPN mij behandeld heeft. Bij het aansluiten van mijn abonnement is er ontzettend veel mis gegaan en heb ik veel problemen ondervonden die uiteindelijk zijn opgelost door een specialist van KPN. Mijn tevredenheid over KPN is hiermee op een 10-0 achterstand begonnen. Nu moet ik, in samenspraak met mijn woningcorporatie, noodgedwongen verhuizen vanwege zware overlast in mijn appartementencomplex en wordt het me wederom ontzettend moeilijk gemaakt om een oplossing te vinden. Het enige waar KPN aan denkt is de inkomsten die zij moeten generen en aan het empathische stuk wordt totaal voorbij gegaan. Ik ben al enige tijd niet meer inwonend op het adres waar ik nu nog ingeschreven sta, dus ik betaal naar mijn inziens al voor niets. Ik heb mij sinds vandaag officieel overgeschreven naar het nieuwe adres om een nieuwe start te maken kunnen maken, zonder zware overlast, en dat zorgt blijkbaar weer voor problemen met KPN.

Na bovenstaande te hebben aangegeven aan Donja kwam zij terug naar optie 1 en dat is voor mij wederom geen optie. Ik heb een bewindvoerder die mijn maandelijkse vaste lasten betaald. De vaste lasten kunnen al 3 maanden niet volledig worden betaald, omdat ik problemen ondervindt met het UWV vanwege het onterecht stoppen van mijn inkomen. Ik heb ervoor gezorgd dat KPN elke maand netjes betaald zou blijven, terwijl ik al langer dan een maand niet meer in huis woon vanwege zware overlast in het appartementen complex.
Daarnaast kan een afkoopsom niet betaald worden. Ik zit bij een bewindvoerder omdat er nog enige schuldeisers open staan en KPN doet daar op haar beurt nog eens een schepje bovenop. Door mij een afkoopsom te laten betalen, indien ik het contract voortijdig opzeg, wordt mijn schuldenberg groter en sluit KPN achteraan in de rij om de schuld te innen (die hopelijk ergens over 10 jaar betaald kan worden).

Niemand schiet iets op met deze situatie. Ik heb vandaag niet alleen met Donja gesproken maar ook met meerdere medewerkers van de klantenservice. Ik kan u zeggen, ik heb alweer een totale kak ervaring met deze mensen, omdat zij constant op repeat staan! Het enige waar zij voor opgeleid worden is het scherm oplezen dat voor de neus wordt gelegd maar een klant echt naar tevredenheid helpen is tegenwoordig ver gezocht bij KPN.

“Omdat u verhuisd vanwege zware overlast, maar het abonnement nog niet volledig is uitgezeten, verbieden wij u het contract ‘zonder’ boete op te zeggen en eisen wij u dat het contract wordt meegenomen naar het nieuw woonadres". Lekkere klantenservice zeg ik maar zo. Bedankt.

Hopelijk komt iemand van dit forum of een specialist van KPN mij tegemoet in deze kwestie en kunnen wij alsnog tot een reële oplossing komen?

Absoluut geen vriendelijke groet,

S van R

Hoi @Sndr vn Rn 
Vul even je klantnummer(s) en Postcode en huisnummer en telefoonnummer in je forumprofiel, wat alleen zichtbaar is voor KPN en voor jou, dan kun je sneller geholpen worden.

Dus niet hier plaatsen maar in de link die je kunt aanklikken.


Hallo @huistijger, ik heb de ontbrekende gegevens ingevuld in mijn profiel. Bedankt voor de informatie!


@Sndr vn Rn Welkom op het forum. 

Wat een lastige situatie waar je in zit. 

Ik ben alleen wel bang dat je van mijn collega de juiste informatie hebt gekregen. 

Op het moment dat je een contract voor bijvoorbeeld een jaar afsluit, en je hebt geen mogelijkheid om deze mee te nemen, dan moet deze dus worden opgezegd. 

Dit betekent ook dat de resterende termijnen inderdaad moeten worden afgekocht. Zoals mijn collega dus reeds heeft aangegeven. 

Wellicht zou je wel nog iets anders kunnen proberen. In overleg met de nieuwe bewoners van je woning zou je een contractovername kunnen proberen. 

Mochten beide partijen dit inderdaad willen dan nemen zij je contract over. 

Als dat ook geen mogelijkheid is dan ben ik bang dat het contract afkopen de enige optie is.Â