Skip to main content

Op 28 December zou mijn glasvezelverbinding opgeleverd worden.
Het doet het nog steeds niet maar gelukkig heb ik nog wel even mijn Ziggo verbinding.
Leermoment: nooit kiezen voor de overstapservice! Liever 2 werkende verbindingen voor een aantal weken dan helemaal niet.

Ik kreeg een SMS in de ochtend dat de verbinding was opgeleverd. Ik heb daarna gelijk het glasvezelkastje soepeltjes ingeschoven zoals beschreven in de duidelijke handleiding. De powerlampje ging op groen en een minuut later ging een rood lampje (Alarm) branden. Kortom, geen verbinding. Ik heb de klantenservice in de ochtend en middag gebeld maar ik moest nog geduld hebben. Volgende dag nog steeds geen verbinding. Daarna weer gebeld en een KPN monteur laten regelen. 
Dus vandaag is er een monteur langsgeweest en binnen 3-4 minuten was hij alweer weg. Er was geen kabelbreuk, aansluitpunt functioneerde goed. Probleem kon opgelost worden vanaf afstand. Later op de dag weer gebeld met een incapabele (luisterde niet, onsamenhangend verhaal, heel slecht Nederlands, steeds microfoon gedempt) en vooral onvriendelijke jongeman. Een typetje die snel agressief ‘ja wat wat wat’ zou kunnen roepen op straat. Het is dat deze jongeman mij door had verbonden met een uiterst vriendelijke, geduldige en begripvolle dame genaamd Laura. Zij zou van de technische afdeling moeten zijn. Ik zou anders ernstig zorgen gaan maken over de kwaliteit van KPN dienstverlening.

Laura heeft mij uiteindelijk niet verder kunnen helpen. De afdeling die over de verbinding gaat, waren met de feestdagen er niet en pas 2 Januari weer aanwezig. Sorry KPN, maar dit kan echt niet.
Mobiel en thuis internet leveren is je core business, zulke belangrijke afdelingen mogen in deze periodes zeker niet met z’n allen vrij zijn. Anders geen optie geven om internet op te leveren in de laatste 2 weken van het jaar. 

Ik ben nu in het ongewisse en weet niet bij wie of wat ik moet zijn om mijn probleem op te laten lossen. Klantenservice doorloopt bij elk telefoontje het standaard riedeltje, kastje opnieuw inschuiven, kastje 2 minuten van stroom af, modem aansluiten, aan en uit doen etc. Ik kom gewoon geen steek verder.

Ik zou echt veel meer over de schutterende klantenservice kunnen vertellen maar ik vind dit bericht nu wel lang genoeg zo. Ik verneem graag van KPN medewerkers en eventueel andere forum gebruikers wat ik verder moet doen.

Hoi @CJ_1975 

Welkom op het forum van KPN.

Wat een verhaal, maar ook een slechte start als nieuwe klant bij KPN, want dat kun je toch wel een beetje hieruit concluderen.

De storingsdienst (technische dienst) werkt gewoon 24 uur per dag en 7 dagen in de week, ook op zondagen en feestdagen, hiermee zou je dus gewoon contact mee kunnen opnemen.
Bel het nummer van de klantenservice via 0800-0402, en spreek nadat de voice respons stem je heeft gevraag waarvoor je belt, het volgende in: Doorverbinden met een medewerker in verband met een storing, en je wordt keurig doorverbonden.

De medewerker van dienst kan dan voor je nagaan, wat de status op dit moment is en tevens jouw glasvezelverbinding door meten om te controleren of er toch ergens iets niet goed gaat.
Want je had allang een werkende internetverbinding moeten hebben. 

Het zou bijvoorbeeld ook kunnen liggen aan het glasvezelmodem (NT), het zwarte kastje met die lampje erin, die jezelf op de glasvezelaansluiting moet schuiven.
Maar het zou ook nog kunnen liggen, dat er een schakelaar (patch) niet goed staat in de wijkcentrale, waardoor je daarom nog geen verbinding hebt.
Het zijn maar mogelijkheden, die ik hierbij benoem.


Hoi @Michel.uit.Arnhem ,

Dankjewel voor je uitgebreide reactie en tips. Ik heb je aanwijzingen opgevolgd en na middernacht met hun gebeld. Helaas moet ik als gebruiker steeds de rol van een techneut aannemen aangezien geen enkele medewerker toegang heeft tot de informatie die de KPN monteur heeft gerapporteerd. Dus ik mag vertellen wat de monteur gedaan heeft en wat hij heeft verteld.
Informatie over klanten moeten zorgvuldig mee omgegaan worden maar een technische dienst mag toch wel weten wat de monteur heeft gerapporteerd? Anders wordt een oplossing vinden toch wel erg moeilijk lijkt mij. De uitleg die mij werd gegeven was heel aardig maar te ingewikkeld voor de late avond. Ik wil mij niet bezighouden met bedrijfsprocessen. Ik wil een oplossing, niet hoe het in zo’n bedrijf te werk gaat. En een oplossing heeft tot nu toe niemand.
 

De Box 12 is niet het probleem verwacht ik. Zolang er geen connection lampje brandt op het glasvezelkastje, zal het lampje van actieve internetverbinding op de modem blijven knipperen.
Mijn vermoeden is dat de kabel die doorgetrokken is naar mijn woning wellicht voor mijn buren waren bedoeld, dus gewoon kabels verwisseld. Gelukkig hoeft de straat niet opengebroken te worden maar moet er iemand langskomen om in de wijkkast de kabels te herschikken. En dat kan pas vanaf 2 Januari maar geen garantie dat iemand op die dag ook zal komen. Of het ligt natuurlijk aan geheel iets anders.

 

Mij is geadviseerd om een sit and relax houding aan te nemen en afwachten tot ik gebeld wordt. In mijn beleving worden dingen minder snel opgepakt. Ik zal achteraan blijven gaan. Nadat de opleverde internet ook echt werkt zal facturatie het volgende probleem worden als ik zo op deze forum lees. Ik ga niet betalen voor de 5 dagen (en waarschijnlijk meer) zonder internet. En ook niet voor de monteur wat KPN klantenservice mij wel steeds op wees. 

 

Wat fijn dat jij wel een zeer tevreden KPN klant bent. 


Hoi @CJ_1975 

Bedankt voor jouw uitgebreide reactie aan mij terug.
Ik ben inderdaad een zeer tevreden klant van KPN, en heb vanaf dag één nog geen storingen of echt problemen gehad, en dat wil ik uiteraard zo houden (even afkloppen op een stuk hout).

Het telefoongesprek dat je afgelopen nacht hebt gehad met een medewerker van de storingsdienst, heeft ook niet veel opgeleverd zo te zien, behalve dan een stuk uitleg over de processen bij KPN.

Dat de medewerker geen toegang heeft tot de rapportage van de monteur, zou nog kunnen liggen aan het feit dat het een monteur van KPN Netwerk is geweest.
KPN Netwerk is een zelfstandig bedrijf, dat los staat van KPN de provider waar jij het abonnement hebt afgesloten, en dat zorgt vaak voor de nodige verwarring bij klanten.

Daarom lijkt het mij een goed idee, als een KPN moderator even in jouw klant gegevens gaat kijken, wat er inmiddels al gedaan is, welke stappen er nog ondernomen gaan worden, en je dus een duidelijk en helder beeld krijgt van wat er zich nu afspeelt.
Een moderator kan eventueel ook stappen ondernemen richting een andere afdeling, mocht dat nodig zijn.
 

Vul daarom alvast je forum profiel volledig in, denk hierbij aan:

  • Klantnummer
  • 06-nummer
  • Geboortedatum
  • Postcode en huisnummer
  • En in het veld “persoonlijk opmerkingen” zet je de laatste vier cijfers van je bankrekening neer.

Deze gegevens zijn alleen voor jezelf en een moderator inzichtelijk.
Zonder deze gegevens kan een moderator je helaas niet helpen!

Hou er wel rekening mee, dat het enkele dagen kan duren, voordat een KPN moderator je gaat voorzien van antwoord hierop, al kan dit in sommige gevallen ook sneller zijn (afhankelijk van de drukte op het forum).

En overal is een oplossing voor, dus ook voor jouw probleem!
Ik wens je alvast een fijn Oud & Nieuw toe!


Welkom bij ons op het forum @CJ_1975, dat is geen goed begin inderdaad! Met de gegevens in je profiel ben ik meteen voor je gaan kijken, ik zie dat er al een melding loopt bij de specialisten hiervoor. Vanmorgen hebben zij daar nog een notitie ingemaakt dat de aannemer contact met jou zal opnemen. Daar heb ik helaas geen invloed op. Als ik iets probeer te doen is, ondanks de beste bedoelingen, de kans groot dat er eerder meer vertraging optreed. Vertraging heb je al, meer is natuurlijk niet de bedoeling. Het beste wat we kunnen doen is de melding die nu loopt afwachten, zij zijn er mee bezig en het is in de juiste handen bij hen.