Goede vraag @Pieter De Haart! Ben benieuwd of iemand hier een antwoord op kan geven.
KPN pretendeert ‘groen’ bezig te zijn, dus daar zal men vast over nagedacht hebben als de glasvezelaanleg volledig afgerond is over een paar jaar.
Ik zie ook met belangstelling een reactie van KPN tegemoet.
Daar gebeurt helemaal niks mee. Blijft gewoon onder de grond leggen.
KPN pretendeert ‘groen’ bezig te zijn...
Opgraven en verantwoord afvoeren/recyclen zal een grote milieubelasting opleveren dan gewoon laten liggen.
Er is een afspraak met de gemeenten dat telecombedrijven overbodige infrastructuren (kabels e.d.) verwijderen. Dat gebeurt zodra ergens een straat open moet voor andere werkzaamheden, zoals de aanleg of vervanging van bijvoorbeeld riolering etc.. De kosten hiervan komen voor rekening van de telecombedrijven.
In de praktijk kan het dus wel een fors aantal jaren duren voordat het kopernetwerk van KPN geheel is ‘opgeruimd'.
Piet.
Leuke, goede vraag, deze werd een aantal maanden geleden ook gesteld in het onderstaande topic:
Hele goede vraag en suggestie, @JRe!
Ik heb het nagevraagd en begrijp nu dat gemeenten en netbeheerders afspraken hebben gemaakt om samen te werken bij graafwerkzaamheden. Als er ergens werkzaamheden plaatsvinden, bijvoorbeeld voor riolering of elektriciteit, dan krijgen alle netbeheerders een seintje. Op die manier kunnen ze onnodige kabels en leidingen verwijderen. Dit voorkomt overlast voor bewoners en bespaart kosten voor de netbeheerders.
Deze samenwerking tussen gemeenten en netbeheerders zorgt ervoor dat ondergrondse voorzieningen beter beheerd worden en middelen efficiënter worden gebruikt. Nieuwe informatie voor mij, maar best logisch en handig aangepakt toch?