Skip to main content

In hoeverre kan een prijsverhoging worden doorgevoerd, als je net een contract voor een jaar hebt afgesloten?

Het jaarcontract wat u afgesloten heeft, beslaat volgens mij alleen het internet gedeelte. De overige onderdelen, zoals Spotify, zijn volgens mij geen onderdeel van het contract. U kunt deze onderdelen maandelijks aan en uit zetten. En KPN kan maandelijks de prijs daarvan aanpassen...


"Bij de nieuwe abonnementen van KPN betaal je alleen voor wat je gebruikt. Spotify Premium zit niet meer standaard in je abonnement. Je kunt ervoor kiezen om Spotify voor € 9,99 als extra optie bij je abonnement te behouden. Spotify Premium blijft dan gewoon op je mobiele- of internet/tv factuur staan."

Het is een gemakkelijk optie om Spotify aan te vragen en te betalen.


Heel ver, omdat Spotify geen onderdeel is je van je afgesloten contract. Het een optionele optie die maandelijks opzegbaar is. Daarom mag KPN deze gewoon belasten. Anders zou men ook verplicht zijn de Spotify af te nemen zolang het contract loopt en dat kan dan een jaar zijn. KPN kiest hier niet voor en daarom is het optioneel en gewoon gevoelig voor prijswijzigingen.


Hoi @Surya, jouw vraag is zo te zien al door een aantal mensen beantwoord :slight_smile: Wat zij zeggen klopt helemaal, het is een extra die je naast het pakket hebt. Je kunt zo'n extra maandelijks stoppen, er zit geen contractperiode aan.