Skip to main content

TV blijft “hikken” zelfs na “frisse herstart” en meerdere malen modem en tv-kastje af laten koelen en herstarten.

Dit gebeurt zeer onregelmatig, soms heel vaak achter elkaar en dan weer een poosje niet.

Geen probleem bij het streamen, dus geen probleem van het tv-toestel.

Wat kan dit zijn?

 

Hoi @Jeannette Uit de Weerd, welkom op het forum!

Op hikkend tv kijken zit niemand te wachten geloof ik. Wat irritant! :disappointed_relieved:  Hoe is de tv-ontvanger aangesloten op de Experia Box, rechtstreeks met een kabel of maak je gebruik van draadloze verbindingsadapters? Heb je toevallig sinds kort kerstverlichting in huis en ervaar je sindsdien problemen, dan is het ook handig om het volgende topic eens door te nemen: Storingen op tv van KPN? Controleer je kerstverlichting!


Deze klacht bestaat nu al vanaf half dit jaar en dus niet afhankelijk van kerstverlichting. De tv-ontvanger is direct op het modem aangesloten. Boven is de tv via het stopcontact (adapter) verbonden en de storing is op de vaste verbinding het ergst en bij de tv boven ook wel maar in mindere mate, zover als we weten. Want deze tv gebruiken we dus minder vaak / lang als de tv beneden.

We hebben al een keer telefonisch contact gehad met een van uw medewerkers en deze heeft op afstand gecontroleerd en een notitie gemaakt voor eventueel vervolg.

Soms lijkt het een poosje beter te gaan en zijn we hoopvol, maar dan begint het opeens weer.


Draadloze verbindingsets zijn over het algemeen een drama voor het hele netwerk. Ze veroorzaken de raarste problemen tot het uitvallen van het modem aan toe. Probeer eens een paar dagen te testen zonder. Verwijder ze, reset de experiabox en kijken wat er gebeurt. Er zijn hier op het forum tientallen gevallen gemeld waar alle storingen voorbij waren toen het gebruik van dit soort sets werd gestopt.