Skip to main content

Ik heb een powerline extender set Van TP link de TL-WPA4420. Deze zit op de experiabox v10.A aangesloten de meterkast en vervolgens 1 op de 1ste verdieping en 1 in de woonkamer op de tv ontvanger.

 

Wij zijn kort geleden overgestapt en wilden graag draadloos tv kunnen kijken. Nu geeft dit op deze manier heel veel problemen. We krijgen vaak niet in 1 keer beeld. Moeten de tv ontvanger uit en aan zetten. Extender eruit en erin. Beeld hapert en duurt lang voordat je goed beeld krijg. Problemen met pauzeren en weer verder kijken. Wifi valt weg. Wij hebben een nieuwbouw woning tm 2de verdieping bouwjaar 2011.

 

Hoe kan ik dit het beste oplossen? De superwifi punten van KPN gebruiken of bijvoorbeeld de mesh wifi deco m5 van TP of de deco p9?

Hallo @Rich1977 de tv-decoders bekabeld aansluiten met een LAN-kabel, kwaliteit minimaal Cat5e, beter nog CAT6.

Wifi en powerlines geen garantie op goede werking.

 

 


Tsja dat wordt een lastige.  In principe moet de ontvanger bekabeld worden aangesloten worden op de experiabox.  Er zijn gevallen dat het lukt via de super wifi's maar ideaal is het niet. Alles wat data verstuurd via het electriciteitsnetwerk moet je vermijden.