Skip to main content

Vanmorgen, na een storing aan de glasvezel, lijkt alles hersteld maar ik krijg de 2e superwifi niet meer aan de praat. Hij brandt oranje.
Al een paar minuten bedraad op de modem (V10) gehad: groen.  Weer op zijn plek gezet maar wordt daar weer oranje.

WPS geprobeerd (eerst de bedrade en dan snel naar de draadloze lopen): ook geen resultaat > oranje 

Als u hem wat dichterbij de bekabeld aangesloten SuperWiFi zet, blijft die dan wel groen?


Oranje betekent zwak signaal, te ver weg van de bron @MaEt 


Sorry @Nick83 en @JanD dat is de oorzaak niet. Zeker weten.
Hij staat dicht genoeg bij (het is hier voornamelijk voor de verticale overdracht naar de volgende verdieping), op een plek waar hij al jaren PRIMA gefunctioneerd heeft.

Misschien een ander idee?


Sorry @Nick83 en @JanD dat is de oorzaak niet. Zeker weten.
Hij staat dicht genoeg bij (het is hier voornamelijk voor de verticale overdracht naar de volgende verdieping), op een plek waar hij al jaren PRIMA gefunctioneerd heeft.

Misschien een ander idee?

Nee. Oranje betekent gewoon: te ver weg. Zet hem dus toch maar eens wat dichterbij. Dat het jaren goed gewerkt heeft zegt niets. Het kan nu drukker geworden zijn met WiFi in de lucht waardoor het nu niet meer werkt op die plek.


(Verticale) afstand minder dan 3 meter…
Écht geen kwestie van een te grote afstand!


Oranje betekent niet alleen te grote afstand. Afhankelijk van de wifi kanaal keuze van de hoofdunit die op de v10 staat aangesloten kan oranje ook betekenen dat de superwifi uitgeweken is naar 2.4Ghz wifi. 

Geef de oranje status wat meer tijd voordat er andere acties uitgevoerd worden. In de nachtelijke uren vindt er een automatische her-evaluatie van kanalen plaats en dan zal deze weer naar groen springen. Andere mogelijkheid is om de wifi kanaal keuze in de superwifi voor 5Ghz in de range 36-48 te zetten. Deze zijn niet gevoelig voor radarsignalen maar werken wel met een lager zendvermogen. Dit hoeft in de geschetste afstandssituatie echter geen probleem te zijn.

Houdt de oranje situatie langer dan 24 uur aan zonder ingrepen dan is oranje een indicatie dat de superwifi het qua signaal afstand t.o.v. de andere superwifi echt niet redt.


Die ga ik proberen; dank


Het is opgelost; met KPN aan de telefoon. Uiteindelijk de beide units omgewisseld en toen deden ze het wel.