Skip to main content

Hier iets vreemd aan de hand, achter de Experiabox hangt een Apple Airport extreme als zijnde extra AP via een UTP kabel, aan de experia hangen ook 3 superwifi AP’s

echter de snelheid via de Superwifipunten is dramatisch slecht, maak ik verbinding via de Airport dan is de snelheid top!

wat gaat er niet goed?

 

Hi @Michel0506! Goed dat je je vraag hier stelt. 

Je geeft aan dat de Apple Airport bekabeld is aangesloten, dat zorgt dat de verbinding tot aan de Airport al stabiel is en kan dus verklaren waarom die snelheden hoger zijn. Is de SuperWifi ook bekabeld aangesloten of zijn die allemaal draadloos? 

Je kunt sowieso de Wifi Manager doorlopen, die optimaliseert de wifi en hopelijk is de snelheid van de SuperWifi dan ook wat omhoog te krijgen. Gezien de snelheden van de Airport is daar wel wat winst op te behalen. 🙂


Hee Sanne, het superwifipunt is ook bekabeld verbonden …. 
ik vermoed dat er toch ergens iets niet juist staat ingesteld via de Superwifi… of het moet zo zijn dat Apple zijn zaakjes beter voor elkaar heeft want een wifimanager gaat dat grote verschil niet compenseren.

herstart van het modem mocht ook niet baten.. blijft via de superwifi helaas op 80/80 hangen, terwijl de airport (bridgemode) letterlijk op 400/600 zit ( 1Gbit verbinding welke bekabeld ook bijna gehaald wordt)

alle superwifipunten stroomloos ( dus rechtstreeks wifi via het modem) maakt niks uit…


Hmm, dan zou er zeker niet zo'n groot verschil in moeten zitten. 

De Wifi Manager past de instellingen van de SuperWifi punten aan, dus het is het proberen waard. Je kunt ook zelf inloggen op de webinterface van de SuperWifi om daar zelf dingen aan te passen, wellicht zodat de instellingen meer overeenkomen met de Airport. 🙂


Je bent wat betreft de Superwifi schijnbaar verbonden met de 2,4Ghz band en niet met de snelle 5Ghz.

Dit kun je met de app WifiMan zelf controleren, normaal schakelt je device zelf naar de snelle band mits beschikbaar en binnen het bereik. 

2 verschillende wifi systemen in huis is wat apart het  vergroot de kans op storingen en je hebt niks aan het hele mesh principe omdat die AP Extreme niet samenwerkt met de andere wifi punten.