Skip to main content

Op vakantie in Griekenland en 60,50 euro kwijt omdat de zendmast van Turkije wat sterker is dan die in Griekenland. SCHANDE. Iedereen wordt door KPN opgelicht met deze praktijken.

24MB en 60,50 euro moeten betalen. Ik geloof er niets van dat KPN dit bedrag aan Turkije gaat overmaken. Het meeste zal aan de strijkstok blijven hangen. Puur consumenten bedrog en minachting voor je klanten.

Dus graag de optie om roaming buiten de EU uit kunnen zetten. Dit is niet moeilijk. Je moet het als bedrijf willen voor je klanten.

Dit speelt niet alleen bij KPN.

Enkel Vodafone heeft ook Turkije meegenomen in zijn bundel, dit omdat hun een eigen netwerk in Turkije hebben dus dit kost praktisch niks. 


Hallo @ottosalomons ,

 

De oplossing is: 

Beschermingslimiet aanpassen

Wil je de beschermingslimiet verlagen naar 0 euro, dan kan dat: SMS bescherming aan naar 1266

Je zet hiermee de limiet op 0,- en je kunt dan dus geen gebruik maken van mobiel internet buiten de EU, totdat je de limiet zelf weer aan zet (bescherming uit naar 1266) of een voordelige Extra buitenlandbundel activeert

 

 

Volledige tekst uit de kennisbank;

https://community.kpn.com/kennisbank%2Dmobiel%2D139/kpn%2Dmobiel%2Din%2Dhet%2Dbuitenland%2Droaming%2D593392

 

Binnen Europa maak je gebruik van jouw eigen bundel, zonder extra kosten. Maar let op: buiten de EU gelden er andere tarieven en dan is een buitenlandbundel vaak een goedkopere optie.

 

Let op in grensgebieden

Zoals gezegd, als roaming aan staat op jouw toestel, dan maakt jouw mobiel verbinding met één van de beschikbare netwerken. Als jij in een grensgebied bent, bijvoorbeeld in Griekenland, kan het zijn dat een telefoon automatisch verbinding maakt met een Turks netwerk. Griekenland valt bijvoorbeeld binnen de EU, maar Turkije niet. Zet je toestel dus vast op het EU-netwerk, in dit voorbeeldgeval het Griekse, om te zorgen dat het niet overschakelt naar het Turkse netwerk.

 

Verbinding met satellietnetwerk op een (veer)boot

Pas er ook mee op om verbinding te maken met een zogeheten maritiem netwerk, als je bijvoorbeeld met een veerboot reist. Voor deze satellietnetwerken worden heel hoge tarieven gehanteerd.

 

Roaming op je smartwatch

Meer informatie over roaming op je Apple Watch of Samsung Watch via multisim lees je in ons Multisim artikel.

 

Tarieven voor roaming buiten de EU

Buiten de EU gelden er andere tarieven en de kosten kunnen aardig oplopen. Per land en per provider verschilt wat je betaalt per MB, je kunt de tarieven voor jouw bestemming op onze site opzoeken.
Wettelijk is er bepaald dat er een limiet van €50,- exclusief BTW geldt, dit is €60,50 inclusief BTW. Bij 80% en 100% verbruik van dit limiet ontvang je een waarschuwing per SMS. Bij 100% verbruik van het limiet wordt het internet automatisch geblokkeerd. Deze blokkade geldt per factuurperiode en de factuurperiode verschilt per klant.

Check de maandelijkse factuur om na te gaan wat jouw factuurperiode is. Een verblijf buiten de EU of in een grensgebied kan over 2 factuurperiodes gaan, waardoor er tweemaal €60,50 = €121,- berekend kan worden op 1 factuur. 

 

Beschermingslimiet aanpassen

Wil je de beschermingslimiet verlagen naar 0 euro, dan kan dat: SMS bescherming aan naar 1266

Je zet hiermee de limiet op 0,- en je kunt dan dus geen gebruik maken van mobiel internet buiten de EU, totdat je de limiet zelf weer aan zet (bescherming uit naar 1266) of een voordelige Extra buitenlandbundel activeert. 


Dit speelt niet alleen bij KPN.

Toch worden abonnees van KPN het meest getroffen door deze exorbitante dataroamingkosten.

Ik vind het schandalig dat KPN niet van de daken schreeuwt dat men dergelijke dataroamingkosten kan vermijden door "BESCHERMING AAN" naar 1266 te smsen.

Ik raad IEDEREEN aan om "BESCHERMING AAN" naar 1266 te smsen.

 

Bij Odido staat de datalimiet standaard aan en zijn de kosten per MB ook veel minder hoog dan bij KPN.

 


Met de wetenschap van bovenstaande berichten kun je je verdedigen tegen dit onrecht. Maar nu is het te laat en dat zal voor iedereen gelden die hier op het forum naar zoekt.

Blijft vreemd dat je geen stap op Turks grondgebied zet en toch je geld kwijt bent. Die wetenschap kun je als bedrijf niet verwachten van een klant die denkt in de EU te blijven. Daarmee mist de bescherming die KPN zou moeten bieden. Opt-in ipv Opt-out zou hier moeten gelden.

Als ze in Turkije de masten een flink stuk hoger maken en we die in NL ineens ontvangen, dan kan iedereen die bij KPN klant is 60,50 euro gaan betalen zonder op vakantie te zijn geweest. Misschien wat overdreven en onwerkelijke gedachte maar dat is precies wat nu aan de hand is in Rhodos.


Als ze in Turkije de masten een flink stuk hoger maken en we die in NL ineens ontvangen, dan kan iedereen die bij KPN klant is 60,50 euro gaan betalen zonder op vakantie te zijn geweest. Misschien wat overdreven en onwerkelijke gedachte maar dat is precies wat nu aan de hand is in Rhodos.

Het is niet zo'n rare gedachte want het gebeurt ook daadwerkelijk in Nederland.

Als je een strandwandeling op Texel of Terschelling maakt dan kan het maar zo zijn dat jouw telefoon verbinding maakt met Tampnet, het maritieme netwerk op de Noordzee. Ook dan loop je binnen een luttele seconde tegen die €60,50 aan.

Nogmaals, ik raad IEDEREEN aan om "BESCHERMING AAN" naar 1266 te smsen.


KPN heeft ook altijd beweerd dat zij niets aan die dataroaming verdienen maar dat heb ik ooit geloofd. Als dat zo zou zijn dan zouden ze vast en zeker meer voorlichting geven hoe die kosten te vermijden en de bescherming standaard aan hebben gezet. En als je dan de kosten die KPN in rekening brengt (€2,50 per MB) vergelijkt met de kosten die Odido in rekening brengt (€0,06 per MB in Turkije) dat kan je toch eigenlijk niet meer met droge ogen blijven beweren dat je er niets aan verdient of zou KPN echt zo slecht zijn in het maken van afspraken met roamingpartners.


Dit speelt niet alleen bij KPN.

Enkel Vodafone heeft ook Turkije meegenomen in zijn bundel, dit omdat hun een eigen netwerk in Turkije hebben dus dit kost praktisch niks. 

Hoi @Ik_Combineer 

Klein toevoeging aan jouw reactie.

Odido heeft Turkije ook standaard in twee van haar mobiele abonnementen meegenomen.
Namelijk Unlimited Plus en Unlimited Premium, maar dat zijn dan wel twee hele dure sim only abonnementen.


Reageer