Skip to main content
Vraag

KPN centrale te koop als woning

  • 1 August 2024
  • 6 reacties
  • 209 keer bekeken

Iemand die in een oude KPN-wijkcentrale wilt wonen? In Nieuw-Loosdrechtsedijk houdt KPN opruiming in hun telefooncentrale zodat een architectenbureau het monumentale pand kan omtoveren tot een woning.

Speciaal, en exclusief heeft de makelaar blijkbaar even toegang gehad tot het pand wat behoorlijk ontmanteld is, zodat je een idee kan krijgen over de inrichting.

Ik denk dat we komende jaren nog meer van zulke wijkcentrales op Funda tegen gaan komen omdat al het internet via glasvezel gaat, wat kleinere huisjes (van externe partijen) gebruikt, of koper-aansluitingen via straatkasten. Veel wijkcentrales raken daardoor overbodig.

https://www.funda.nl/detail/koop/loosdrecht/huis-nieuw-loosdrechtsedijk-7/42357679/

.

 

Deze is ook een voormalige KPN centrale

https://www.funda.nl/detail/koop/verkocht/gorinchem/appartement-van-neercasselstraat-3-e/43447028/


Die in Gorinchem is wel knap verbouwd! Ik ben benieuwd wanneer het kleine huisje in ons dorp verbouwd zal worden tot woning, of de mooie centrale in Woerden.


Hahaha wat gaaf. Toch mooi om te zien dat dergelijke panden dan een nieuw leven krijgen!


Heel mooi en vooral goed 👍🏻 wat KPN doet met voormalige centrales.
Ben hier ook een grote voorstander van, in plaats om alles maar te slopen.

Het voorbeeld van @TDN is echt een schoonvoorbeeld van wat je kunt maken van een oude centrale, en je helpt zo weer Nederlanders aan een mooie woning.


Ooit een enorm geratel als je erlangs liep. Nu al vele jaren appartementen. 

27 Raadhuisstraat
https://maps.app.goo.gl/Zt1A5s3Gw9mMTUG47?g_st=ac


De gemeente waar ik woon aast ook op het over een paar jaar vrijkomen van een telefooncentrale. Die zou dan gesloopt moeten worden om er parkeerplaatsen te realiseren. Die parkeerplaatsen zijn nu naast de telefooncentrale gelegen, maar komen daar dan te vervallen om de vrijkomende ruimte te trekken bij een naastgelegen plein. Daardoor kan er een mooi dorpsplein met het nodige groen gerealiseerd worden in deze kern van de gemeente. Op het huidige plein staat nu al een mooie historische muziektent en wordt de jaarlijkse kermis gehouden, dus het dorp krijgt daarmee straks een mooiere en ruimere nieuwe ontmoetingsplek. 👍

Piet.


Reageer