Skip to main content

Bij KPN weten we dat verbindingen verder gaan dan kabels en technologie. Het zijn de klanten, onder andere onze community leden, die deze verbindingen echt laten leven.


Wat maakt ons bijzonder?

Het antwoord is simpel: de kracht van samenwerking, nieuwsgierigheid en de bereidheid om elkaar te helpen en te inspireren. Daarom organiseerden we een speciale Glasvezel-dag, een meet-up waar we samen met betrokken community leden een unieke inkijk gaven in onze wereld van netwerktechnologie en de overgang van koper naar glasvezel. Het was een dag vol inzichten, technologie en – vooral – verbinding.

Voor onze technische community leden was het een unieke kans om hun kennis te verrijken en rechtstreeks vragen te stellen aan de experts achter ons glasvezelnetwerk. Deze meet-up bood de mogelijkheid om dieper in te gaan op de technologie en uitdagingen die komen kijken bij de aanleg van glasvezel, en om van de specialisten zelf te horen hoe zij continu bezig zijn om ons netwerk te optimaliseren.


Een warm welkom: de start van een boeiende dag

De dag begon in ons kantoor in Amersfoort, waar we iedereen hartelijk ontvingen met een koekje en uiteraard was er thee en koffie beschikbaar. Al snel brak het ijs met een interactief kennismakingsspel waarin deelnemers elkaars uitspraken moesten raden. De sfeer zat er direct goed in!


Officiële opening door Marieke Snoep

De officiële opening van de dag werd verzorgd door Marieke Snoep: Chief Consumer Market en lid Raad van Bestuur, die KPN’s visie deelde: het veilig, duurzaam en betrouwbaar verbinden van mensen via onze netwerken. Haar verhaal ging over meer dan technologie alleen. Het ging over wat ons drijft: innovatie die mensen dichter bij elkaar brengt, met oog voor de toekomst van onze planeet.

 

Marieke gaf ook een kijkje in hoe KPN inzet op duurzaamheid en veiligheid, en hoe dit een belangrijk onderdeel vormt van onze strategie. Na haar inspirerende opening was er de kans om vragen te stellen en in gesprek te gaan. Een prachtige start van de dag!

 

Henk onthult de wereld van glasvezel

Na Marieke nam collega Henk ons mee in de technische wereld achter glasvezel. Met passie en duidelijke uitleg lichtte hij toe hoe ons netwerk is opgebouwd en wat er allemaal bij komt kijken voordat we aankomen bij het verhaal “Glasvezelaanleg bij KPN: Hoe werkt het?”.

Voor veel deelnemers was dit een eye-opener: het realiseren van glasvezelverbindingen is een complex proces waarbij meerdere partijen betrokken zijn. Dat zien we ook terug op de community, waar veel vragen worden gesteld over de status van de aanleg. Dit proces vergt samenwerking, wat soms voor vertraging kan zorgen.

Een waardevolle tip van Henk: zodra er wordt aangekondigd dat glasvezel in jouw buurt wordt aangelegd, deel dan de contactgegevens van je VvE of verhuurder via het online formulier Doorgeven contactgegevens VvE of verhuurder. Dit versnelt het proces van afstemming en toestemming, zodat de aanleg soepeler kan verlopen!


Ward over het uitzetten van het kopernetwerk

Voor velen in de community is @Ward_ geen onbekende. Zijn verhaal over het gestructureerd uitzetten van het kopernetwerk was dan ook één van de hoogtepunten van de dag. Ward legde uit hoe KPN oude koperen verbindingen uitfaseert nadat ze zijn vervangen door glasvezel. Dit bespaart niet alleen op onderhoudskosten, maar maakt ons netwerk ook een stuk duurzamer.

Door de overstap naar glasvezel kunnen we als bedrijf efficiënter werken en zorgen voor een toekomstbestendig netwerk dat klaar is voor de digitale eisen van morgen. Wards enthousiasme was aanstekelijk, en het werd duidelijk dat duurzaamheid en kostenbesparing hand in hand gaan bij KPN.


SuperFiber 4: de introductie van het 4Gbit-abonnement en de KPN Box 14

Na een heerlijke lunch verlegden we de focus naar de toekomst van internetsnelheid. Collega Marcel gaf ons een uitgebreide toelichting over hoe dit nieuwe abonnement met deze hoge snelheid tot stand is gekomen. Hij deelde waardevolle inzichten over de uitdagingen die daarbij kwamen kijken en de toekomstige mogelijke verbeteringen.

De lancering van dit abonnement en de KPN Box 14 is niet onopgemerkt gebleven op de community: het was ontzettend interessant om een kijkje achter de schermen te krijgen. Daarnaast was het ook geweldig om te horen hoe Marcel en zijn collega’s continu bezig zijn om het aanbod verder te optimaliseren en aan te passen aan de behoeften van onze klanten.


Een uniek kijkje achter de schermen: bezoek aan de telefooncentrale

De middag werd nog technischer met een masterclass van collega Machiel. In een razendsnel tempo nam hij ons mee in de wereld van telefooncentrales, kabelverdelers, verschillende soorten kabels en ISRA-punten. Daarna was het tijd voor het echte avontuur: een bezoek aan de telefooncentrale.

Voor de meeste deelnemers was dit een unieke kans om de technologie die ze dagelijks gebruiken van dichtbij te zien.
 

Voorbereiden om de telefooncentrale in te gaan


Community-lid ArienC verwoordde de ervaring perfect:

“Het bezoek aan de telefooncentrale was het hoogtepunt van de dag. Het was interessant om te zien hoe alles, zowel oud (koper) als nieuw (glasvezel), naar binnen komt en hoe het gerangeerd en afgehandeld wordt. Ook leuk om te zien dat de centrale nog veel nostalgie laat zien. Hier en daar plekken waar een W65 telefoon aan de wand heeft gehangen, en op enkele plekken een 'varkenssnuit'. Natuurlijk ook de balzalen die voorheen gevuld waren met de automatische centrales.”

 

Fusielassen: glasvezel van dichtbij

Als kers op de taart gaf Machiel een demonstratie fusielassen. Hierin liet hij zien hoe glasvezelkabels op microscopisch niveau aan elkaar worden gelast. De precisie en complexiteit van deze techniek maakten indruk op iedereen. Dit visuele en technische hoogtepunt van de dag gaf de deelnemers een nog beter begrip van hoe glasvezeltechnologie in de praktijk werkt.


Afsluiting: een dag die smaakt naar meer

Na een dag vol kennis, inspiratie en nieuwe ervaringen was er volop ruimte voor vragen en een laatste afsluitend gesprek. Wat deze dag vooral duidelijk maakte, is dat er nog zoveel meer te leren en te ontdekken valt binnen de wereld van glasvezel en digitale netwerken.

Zowel de experts als de deelnemers waren het erover eens: dit smaakt naar meer meet-ups!
 

Het belang van onze community

Bij KPN luidt onze missie: “De technologie van KPN stelt je in staat om te doen wat jij leuk of belangrijk vindt.”
Om jou echt van dienst te kunnen zijn, vinden wij het interessant om te weten wie je bent en wat jij belangrijk vindt. We horen dit graag van jou via onze community! Hier kunnen we samen ideeën uitwisselen, ervaringen delen en elkaar inspireren. Door jouw feedback en betrokkenheid kunnen wij onze producten en diensten blijven verbeteren en aanpassen aan wat echt belangrijk is voor jou.

Of je nu zeer actief bent, af en toe je online gezicht laat zien, of alleen meeleest: jouw betrokkenheid wordt enorm gewaardeerd!

We vinden dit soort meet-ups erg leuk en kijken ernaar uit om nog meer van dit soort waardevolle en inspirerende bijeenkomsten te organiseren en met jullie te delen.

Wil jij ook deelnemen aan een van onze meet-ups of heb je een leuk idee voor een nieuwe bijeenkomst? Laat het mij dan gerust weten in dit topic of via een privébericht.

Een bizar gezelschap van 3 prachtige dames en 15 lelijke kerels 😎, maar het lijkt mij een bijzonder goed geslaagde dag, komt er nog een video verslag?


Een bizar gezelschap van 3 prachtige dames en 15 lelijke kerels 😎, maar het lijkt mij een bijzonder goed geslaagde dag, komt er nog een video verslag?

Dat hoop ik eerlijk gezegd ook, op een besloten YouTube kanaal. 


Een bizar gezelschap van 3 prachtige dames en 15 lelijke kerels 😎, maar het lijkt mij een bijzonder goed geslaagde dag, komt er nog een video verslag?
 

Als één van die 15 lelijke kerels 😅 kan ik bevestigen dat het een heel geslaagde dag was.
Maar ook dat deze terugblik het enige is, daar zal je het mee moeten doen. Er is geen video verslag.

Meld je bij Shyrin, dan ben jij er een volgende keer misschien ook bij.


Leuk dat KPN dit organiseert! 


Ziet er echt heel tof uit allemaal. Helaas was ik op vakantie ten tijde van deze dag. 


Echt oprecht zo leuk en vet zo’n inkijkje. Dat “hoge” mensen binnen KPN hier ook tijd voor maken in hun drukke agenda, zegt echt iets over KPN!! 💚 Super leuk!


In vond het een erg leuke en informatieve dag in ieder geval! Echt leuk om sommige van jullie ook weer even in het “echt” te ontmoeten.


Super jammer dat ik last minute niet meer kon 😣 Volgende keer hoop ik er zeker weer bij te zijn. 


Dat ziet er wederom uit als een prachtige dag. Ik heb vroeger vakantiewerk gedaan bij KPN en daarmee kwam ik wel eens op plekken die normaal niet snel toegankelijk zijn. Zo trok ik wel eens een lijntje door een mortuarium maar in zo’n typische centrale kwam ik ook wel eens. Het grappige is dat die dingen allemaal op elkaar lijken. En er hangen ongetwijfeld nog steeds mooie items uit de oudheid. De techniek staat echter niet stil. Deze dag is wederom een mooi voorbeeld dat KPN middels de Community midden in de samenleving staat. Prachtig onderwerp overigens, deze techniek is zo’n grote stap vooruit en voor steeds meer mensen beschikbaar.


Leuk verslag en inderdaad wederom leerzaam. Helaas kon ik er, door een vakantie, niet bij zijn dit keer. Volgend keer beter. Fantastisch dat KPN dit organiseert, geeft de betrokkenheid aan en dat ze ons waarderen.


Hier zat ik op te wachten 😊 Wat een mooi, duidelijk en overzichtelijke samenvatting @Shyrin van KPN. Heb je weer top gedaan! 🤗 Zo te lezen hebben jullie een fantastische dag met elkaar beleefd. KPN bedankt voor het mogelijk maken hiervan. Echt geweldig! Mijn complimenten 😊

 

 


Er komt vast wel weer een nieuwe ronde en ik kan het iedereen aanraden om een keer mee te gaan!


Leuk dat KPN dit organiseert! 

Leuk als je er een volgende keer bij bent 😁😊

 

Super jammer dat ik last minute niet meer kon 😣 Volgende keer hoop ik er zeker weer bij te zijn. 

You better! Ik heb je bus dan nodig! Haha! 

Al die draden en kabels in zo’n centrale… 😲 Petje af voor jullie, hoor @Ik_Combineer en @DaveA
 

… Volgend keer beter. Fantastisch dat KPN dit organiseert, geeft de betrokkenheid aan en dat ze ons waarderen.

Ik hoop dat je er een volgende keer wel weer bij kunt zijn, @driemaster

 

Hier zat ik op te wachten 😊 Wat een mooi, duidelijk en overzichtelijke samenvatting @Shyrin van KPN. Heb je weer top gedaan! 🤗 Zo te lezen hebben jullie een fantastische dag met elkaar beleefd. KPN bedankt voor het mogelijk maken hiervan. Echt geweldig! Mijn complimenten 😊

😉😊 Heel erg bedankt, @Raspberry: je complimenten doen mij goed!


… maar het lijkt mij een bijzonder goed geslaagde dag, komt er nog een video verslag?

Dat was het ook echt, @Dicksooo 😊. Helaas komt er geen video verslag… Het was echt een “erbij zijn is meemaken”-dag. Mag ik je voor een volgende keer uitnodigen; lijkt je dat leuk?


Reageer