Skip to main content

Ik heb hetzelfde probleem. Winturbine 200m vanaf mijn stranhuis. Tijdens bedrijf TOTAAL geen ontvangst. Buiten bedrijf wel. Wat te doen?

Hallo  @Nigel G , ik persoonlijk zou een klacht indienen bij het agentschap telecom.

 


Hi @Nigel G, wat zuur dat de windturbine roet in het eten gooit wat de ontvangst betreft :slight_frown: Vanuit KPN kunnen we hier helaas niks in betekenen, wij kunnen niets wijzigen aan de manier waarop het Digitenne signaal uitgezonden wordt en hebben geen invloed op lokale storingsbronnen, zoals deze windturbine. Wat nog een -klein- verschil zou kunnen maken, is de antenne anders plaatsen en dan bij voorkeur buiten het strandhuis, zodat het signaal zo min mogelijk gehinderd wordt. 

Deze situatie aankaarten bij het Agentschap Telecom zal niet direct een oplossing zijn, maar wellicht krijgen ze daar meer klachten binnen over verstoorde signalen door windturbines en gaan ze er wat mee doen!


Je zou als test een kunnen proberen als de windturbine aan staat om de HDMI resolutie terug te zetten naar 480p (standaard Auto) Zie onderstaande discussie, blijkbaar heeft de ontvanger dan minder signaal nodig om beeld te kunnen geven. Je kijkt dan wel in het oude SD formaat en niet meer HD.

https://forum.kpn.com/digitenne-12/brakke-zxv7200-503709

 

Voor instructies hoe de instellingen te veranderen zie

https://www.kpn.com/service/televisie/installeren/digitenne/digitenne-handleidingen.htm#!/device/digitenne/tv-ontvanger-zxv7200/topic/instellingen/beeldscherm-instellingen-aanpassen/3


Je zou i.p.v. 480p eerst eens kunnen proberen met 720p, kost ook veel minder signaal he je hebt toch HD.

 


Merk je nog een verschil als je de antenne anders plaatst of als je met de resolutie aan de slag gaat @Nigel G?


Ik heb geen reactie meer van je gezien dus ga ik ervan uit dat je vraag is beantwoord. Anders hoor ik het graag!