Skip to main content

Ik kom nog maar even terug op de oorspronkelijke vraag m.b.t. het uitschakelen van 5G Wifi op een Experiabox V10.  Je kunt in de Experiabox onder /Wifi/Geavanceerd uitzetten, Als ik dit doe valt het 5G kanaal ook daadwerkelijk weg….. echter de volgende dag is het kanaal weer aktief terwijl de instellingen in de Experiabox niet zijn gewijzigd en het kanaal daar nog op “uit”staat. Kan dit wellicht te maken hebben met de Eco stand die bij mij s’nachts actief is en waarbij ik Wifi uitschakel?

 

Admin: eigen topic voor je bericht aangemaakt

@Cesce, dat lijkt me heel goed mogelijk! Aangezien je met ECO sowieso WiFi uitschakelt, en daarna weer inschakelt.. Het kan zijn dat het uitschakelen van 5GHz dan overruled wordt, maar dat zou ik voor de zekerheid even moeten navragen. Zet je de ECO stand vanwege een specifieke reden uit? Bijvoorbeeld energie besparen of WiFi uitschakelen, dan is het misschien even kijken of dat het waard is of niet. 


@Susan_ Bedankt voor je antwoord! Ik kan inmiddels ook bevestigen dat dit probleem idd wordt veroorzaakt door de Eco stand, ik heb dit een aantal malen getest door Eco stand aan en uit te zetten.

Dit lijkt me wel een bugje want het is uiteraard wel vreemd dat 5G Wifi wordt ingeschakeld terwijl de instelling in de router op “uit” staan.

Ik activeer de Eco stand s'nachts om te beperken dat mijn kinderen tot heel laat op hun telefoon zitten, tevens had ik het idee dat het v.w.b. gezondheid iig geen kwaad kan als ik Wifi deactioveer tijdens slaapperiode.

Het zou mooi zijn als hiervoor een patch zou komen,


@Cesce, ik heb het doorgezet naar de achterliggende specialisten. Zodra ik hier antwoord van krijg (vaak binnen een paar werkdagen) zal ik je berichten!


@Cesce, ik heb een reactie terug. Ze hebben het in een eigen opstelling getest, maar de 5Ghz blijft na de test gewoon uit staan. Dit komt dus niet overeen met jouw bevindingen. De vraag vanuit hun is nu ook: gebruik je KPN software? Heb je nog andere apparaten op de Experia box aangesloten die niet van KPN afkomstig zijn of benoemd moeten worden?

Verder is het misschien een optie om de Experia Box te resetten en het hierna opnieuw in te stellen, en het nogmaals te testen.


Hallo Susan, ik ga morgen reset uitvoeren en kijken of het daarna wel correct werkt.

Je vraagt verder of ik met KPN software werk. Ik weet niet precies op wat voor software je dan doelt maar voor zover ik weet gebruik ik geen specifieke KPN software.  Op de Experiabox zijn verder nog wel een switch en twee routers aangesloten (Linksys in kelder en Netgear in veranda), deze staan in “bridge”mode en fungeren alleen als Wifi acces point, ik zie dus niet in hoe dit de Experiabox zou beinvloeden.

Zodra ik de test heb gedaan na de reset geef ik bericht.


@Cesce, heb je het inmiddels kunnen testen? Het is alweer even geleden namelijk!


Goedemiddag Susan,

Ik heb het inmiddels kunnen testen en kan bevestigen dat na de reset naar fabrieksinstellingen het probleem is verholpen. Wat wel opviel is dat na de reset ik het modem een aantal malen heb moeten herstarten aangezien de wifi zeer instabiel was en ongeveer om de halve minuut uitviel (na de reset heb ik alleen de SSID naam en beveiligingssleutel gewijzigd).  Enfin, momenteel werkt alles weer naar behoren en werkt de uitschakeling in de Eco stand nu ook goed.

Bedankt voor de support!

 

Gr. Cees

 

 


@Cesce, bedankt voor je berichtje! Fijn om te lezen dat alles weer 'het oude' is :blush:


Reageer