Skip to main content

Beste,

Via kpnnetwerk.nl staat al geruime tijd “plan van aanpak” voor de aanleg glasvezel in Steenbergen (NB)

Wanneer zal en hoe zal dit gerealiseerd worden? Via de bestaande glasvezel van Delta? Momenteel gebruiken wij heel ouderwets pairbonding via de koperlijn.

Delta glasvezel ligt naast de woning en Delta strooit de laatste weken ineens met veel aanbiedingen, via folders en verkoop aan de deur, is dit een teken?

Ben benieuwd…...

 

Nee, KPN levert niet over de vezel van delta, wel is het mogelijk dat hun het campagne budget iets hebben verhoogd nu KPN ook heeft besloten om glasvezel aan te leggen.

Verder is pairbonding niet ouderwets hoor, bestaat pas sinds 2012 in Nederland.


Oke, Dankje voor je antwoord.

Ondanks dat pairbonding nog niet zo oud is waarom stopt kpn er dan mee in het land?

We lopen zelf een beetje tegen de limieten aan, vooral onze upload is niet best. Er is een monteur geweest, draadjes schoon gemaakt, instellingen nagekeken maar helaas, beter zal het niet worden.

Zou fijn zijn als we gebruik kunnen maken van kpn glasvezel, maar wanneer gaat dat dan zijn?


@ReneMRene we stoppen zeker niet met bonding. Wie dat heeft houdt het gewoon. Wel is het zo dat bij pairbonding 2 aansluitingen in de wijkcentrale gebruikt worden. Waar voor VDSL 1 aansluiting gebruikt wordt. Soms is het dus simpelweg niet mogelijk een extra verbinding te kunnen gebruiken. Omdat we daarmee iemand anders z'n internet ontnemen. 


Oke, duidelijk, maar wanneer zouden we naar glasvezel van kpn kunnen?


Vanaf het moment dat je de brief krijgt dat glasvezel aangelegd gaat worden duurt het ruim een jaar voor het daadwerkelijk operationeel is. Hier wat info over de aanleg van glasvezel. 


Kijk, Dankje, daar hebben we wat aan.

Toch eens gaan shoppen dan. Dat gaat dan nog wel even duren. Contract loopt eind van het jaar af

 


Je kan een jaartje Delta proberen natuurlijk.  Wellicht dat kpn dan al bezig is met de aanleg.  Ziggo kan natuurlijk ook. Niet naar een andere dsl provider gaan want kpn is de enige die pairbonding heeft.


Ja die, en Dankje!

Het zal idd ziggo of delta worden.  Of kpn moet met een verpletterend verleng aanbod komen......