Skip to main content

Hallo,

We hebben onze internet bij jullie verhoogd naar 500 mbits.  Onze Experia box 10 kan dit niet dragen. 

Er is twee keer Experia box 12 beloofd door de klantenservice, 2x niet ontvangen en nu weer gebeld, Mij is geadviseerd de vraag hier te stellen.  Ze vertelde ook nog dat er volgens jullie systeem een box V12 is aangesloten, maar er staat een box V10. 

Graag advies,

Groeten,

Mirella

 

 

 

Hallo @Mirellalove 

Wie heeft gezegd, dat de Experia Box v10 geen 500mbit aan kan? Dat is onjuist, deze kan gemakkelijk 1Gbit aan.

Zie dit topic: Experia Box V10: Specificaties, updates, webinterface

De v10 wordt door velen op het forum als het beste KPN modem beschouwd.

De KPN Box 12 is het nieuwste modem en dat heeft nog updates nodig voordat alle aangekondigde functionaliteit operationeel is.


Dat is juist: de V10 kan met gemak 1000 Mb/s aan dus ook 500. Wie heeft je wijs gemaakt dat de V10 dat niet zou kunnen? Verder is het zo dat een V10 courant is en niet wordt omgeruild voor een KPN Box 12. Alleen bij een defect exemplaar zou dat kunnen maar kun je evengoed ook gewoon weer een V10 terugkrijgen. Alleen klanten die geen glasvezel hebben maar koper met pairbonding krijgen bij een defect  zeker een V10 terug: de V10a en de Box 12 kunnen dat niet aan.


Ik was niet helemaal correct. De WIFI kan wel 1 GB aan maar niet de UTP uitgangen. Deze lijken maximaal 100MB aan te kunnen. Kan dat kloppen? Wij willen via een ethernet high speed de werf kelder in. Hebben jullie een suggestie?

 


Hallo @Mirellalove , de LAN-poorten van de V10 zijn Gigabitpoorten en voldoen dus.

Je moet echter wèl de geschikte bekabeling gebruiken, minimaal CAT5e, beter nog CAT6.

 


Hallo @Mirellalove 

Specificaties:

Geschikt voor: ADSL over PSTN, VDSL, VDSL2, VVDSL, Pairbonding (BVVDSL), VPlus, Glasvezel
Ethernet: 4x Ethernet 1Gbps

Voor 1Gbit moet je minstens Cat5e kabels hebben. Cat5 gaat maar tot 100Mbit. Het kan ook zijn dat jouw kabel niet goed is aangesloten. Een Cat5e met onderbroken ader(s) haalt ook geen 1Gbit.