Skip to main content

Ik ga binnenkort verhuizen naar een andere woning en ik ga daar gebruik maken van glasvezel zoals ik dat nu ook doe. Hiervoor heb ik een al contract bij KPN afgesloten en op 27 augustus 2021 komt een monteur de boel installeren. 

Nu heeft de stukadoor tijdens de verbouwing de FTU nogal hardhandig verwijderd. Het gevolg is dat het kastje kapot is en dat er nu een kabel uit de grond komt. Ik heb KPN NetwerkNL gebeld maar zij gaven aan dat zij niet repareren voordat ze een opdracht krijgen van de provider, in dit geval KPN. Daarop heb ik contact gehad met de klantenservice van KPN en zij gaven aan dat ik moest wachten op de monteur (van 27-8) die op dat moment beoordeelt of dit door hem/haar zelf gemaakt kan worden of dat KPN NetwerkNL hiervoor moet worden ingeschakeld Toen ik aan gaf ik dit een te groot risico te vinden (i.v.m. verhuizing 28 augustus en noodzaak voor internet) werd mij aangeraden via het forum dit na te vragen en enkele foto’s te uploaden. 

Concreet is mijn vraag: kan de monteur van KPN een nieuwe FTU plaatsen en aansluiten op de kabel? Zo niet, kan KPN dan aub opdracht op geven aan KPN NetwerkNL om het te repareren? Ik kan me voorstellen dat hier kosten aan zijn verbonden, dit verneem ik graag. Zie tevens foto’s.

 

 

Oei, die stuk. En nee, dit is niet door een KPN monteur te maken. Dit is specialiste werk. De gang van zaken is idd dat de monteur dit ter plekke beoordeeld (klant kan nml wel van alles roepen), en vervolgens Netwerknl inschakeld die vervolgens binnen 4 uren contact met jou opneemt voor de herstel afspraak.

Ik weet niet of wij rechtsreeks Netwerknl kunnen aansturen aan de hand van je foto’s. Wellicht 1 van de moderators hier. Als je je profiel zo veel mogelijk invult kunnen zij gaan kijken.

 

Oh en ik zou uitkijken met het aanraken van het uiteinde van die kabel. Glasvezel wil je niet in je bloed krijgen.


Beste Dennis,

Dank voor je antwoord en je tip m.b.t. de kabel. Hier kan ik zeker wat mee!

Ik hoop dat 1 van de moderators op basis van de foto’s en het verhaal KPN NetwerkNL kan inschakelen. De KPN monteur gaat namelijk feitelijk voor niets komen anders. Telefonisch contact uiteraard ook prima. Mijn profiel vul ik zo compleet mogelijk in. 

 

 


Dag @Henkie2232, dat ziet er niet goed uit. Zoals monteur @DennisA78 ook al aangeeft, is het reguliere proces dat er eerst een KPN monteur langs komt om de situatie ter plekke te controleren. Deze monteur kan vervolgens KPN NetwerkNL aansturen. Maar nu stuur je hier al foto's mee, dus ik ga kijken of ik iets voor je kan betekenen. Zou je je forumprofiel willen aanvullen met je postcode, huisnummer, geboortedatum en klantnummer? De gegevens in jouw profiel zijn alleen zichtbaar voor jou en de moderators. Geef je hier een seintje als je jouw profiel hebt ingevuld?


Dag @Denise_ , ik heb zojuist mijn forumprofiel aangevuld met de gevraagde gegevens. Dit betreft mijn huidige woning. Alvast dank!


Dit is dus een voorbeeld waarom dat ding beter in de meterkast kan zitten...


Dit is dus een voorbeeld waarom dat ding beter in de meterkast kan zitten...

In een betonnen meterkast op de galerij? Of een meterkast zonder enige buisjes, zonder drempels, betonnen vloer. Nee dank je :grin:


@Henkie2232 bedankt! Ik heb intern gevraagd of we hier misschien eerder een KPN NetwerkNL monteur voor kunnen aansturen. Zodra ik meer weet, hoor je van mij.


@Henkie2232 Ik heb terugkoppeling ontvangen. Helaas is het niet mogelijk om eerder KPN NetwerkNL aan te sturen. We zullen eerst een KPN monteur langs moeten sturen, die vervolgens weer KPN NetwerkNL kan aansturen. Wat ik wel kan doen, is kijken of ik de afspraak met de installatiemonteur kan vervroegen. Dan hoef je minder lang te wachten. We weten nu al dat de monteur niets kan doen, dus het zou een korte afspraak zijn. Zal ik kijken of ik de monteur op een eerder moment kan inplannen? Zo ja, heb je dan nog een voorkeur voor een dag en tijd?

Overigens wil ik er alvast bij vermelden dat er mogelijk kosten aan reparatie verbonden zijn, omdat de stukadoor eigenlijk niet aan de FTU had mogen zitten. Ik kan dit alleen niet met zekerheid zeggen. Mocht dit het geval zijn, dan zal de monteur van KPN NetwerkNL dit uiteraard van te voren met je bespreken.


@Denise_ dank voor je antwoord. De komende twee weken ben ik vrij dus ik schik me naar de mogelijkheden. Ik heb geen voorkeur. Ik hoop echt dat het lukt! Dank voor je inzet.


Ik heb de installatiemonteur herpland naar 16-08-2021 tussen 10:00 en 12:00 uur. Het zal een kort bezoek zijn, want de monteur kan toch niks, behalve KPN NetwerkNL aansturen. Zo hebben we het balletje in ieder geval aan het rollen. :blush:


@Denise_ dankjewel!! :relaxed: ik heb het genoteerd!


De monteur is inmiddels langs geweest en heeft KPN NetwerkNL aangestuurd, dat is fijn! Je ontvangt van ons een e-mail met een link om na het bezoek van de KPN NetwerkNL monteur opnieuw een installatiemonteur van KPN in te plannen. :blush:


@Denise_ dezelfde middag nog is KPN NetwerkNL langs geweest en hebben keurig de aansluiting weer in orde gemaakt. Superfijn en snelle service. Nogmaals dank voor je hulp hierbij :grinning: , telefonisch lukte dit allemaal niet...


Ah, kijk, dat zijn goede berichten! Wat fijn dat de aansluiting weer hersteld is. :blush:  Ik wens jou heel veel plezier met je nieuwe woning. Mocht ik nog iets anders voor je kunnen betekenen, laat het gerust weten.