Skip to main content

Bij mij thuis heb ik een V10 modem met een set bedrade wifi-versterkers. Fantastisch goede wifi! Helaas werkt het gastenwifi helemaal niet. Het is volledig onzichtbaar. Als ik inlog op het modem, dan zie ik het aangemaakte gastenaccount wel in het modem. Het lukt me niet meer om wijzigingen aan te brengen in het gastenaccount. Wat moet ik doen? 

Hallo @henry1st , als je de zwarte Experia WiFi's hebt, dan wordt de WiFi op de V10 uitgeschakeld en dientengevolge ook het gastaccount.

Maar niet getreurd, als de zwarte Experia's qua firmware up-to-date zijn heb je daar nu gastenwifi op om in te schakelen.

 

 


Maar niet getreurd, als de zwarte Experia's qua firmware up-to-date zijn heb je daar nu gastenwifi op om in te schakelen.

Ga daarvoor naar http://192.168.2.150 en log in. Vervolgens kun je daar links in het menu het gastennetwerk inschakelen.

Ik ga er overigens vanuit dat je de zwarte vierkante versterkers hebt?


Dank. Het lukt niet in te loggen op: http://192.168.2.150/, wel met: http://192.168.2.254/ - dan zie ik dat het gastennetwerk aanstaat.


Heeft u de zwarte vierkante versterkers?


Dank. Het lukt niet in te loggen op: http://192.168.2.150/, wel met: http://192.168.2.254/ - dan zie ik dat het gastennetwerk aanstaat.

Hallo @henry1st , dus nu doet het gastennetwerk het wel binnen het modem???

 


Ja hij staat wel aan, maar is niet zichtbaar in de lijst met wifinetwerken rond mijn huis. Nu heb ik iets gelezen dat het waarschijnlijk aan het modem ligt in combinatie met de wifi-versterkers?

 


Hallo @henry1st , lees nogmaals goed mijn eerdere reactie, bij een V10 en het gebruik van de zwarte Experia Wi-Fi's wordt de WiFi in de V10 in zijn geheel uitgeschakeld en kun je de gast Wi-Fi van de Experia Wi-Fi's gebruiken als deze de laatste firmware hebben.

 


Hallo @henry1st , lees nogmaals goed mijn eerdere reactie, bij een V10 en het gebruik van de zwarte Experia Wi-Fi's wordt de WiFi in de V10 in zijn geheel uitgeschakeld en kun je de gast Wi-Fi van de Experia Wi-Fi's gebruiken als deze de laatste firmware hebben.

 

Ik vrees dat ik het dan niet goed begrijp. Ik heb die zwarte Experia WiFi’s - bij het installeren van deze WiFi’s werd vorige week automatisch die nieuwste firmware geïnstalleerd - ik zie in het modem dat de gastenwifi aanstaat (zie de foto hierboven), maar dit gastennetwerk is volledig onvindbaar buiten het modem om en dus onbruikbaar. Wat nu?


Hallo @henry1st , wat ik al eerder schreef, de experia wifis schakelen de wifi in de modem compleet uit, dus ook de gastenwifi, daarom kun je in de experia wifis het gastnetwerk aanzetten.

Duidelijk zo?


Ja, ik geloof dat ik het begrijp. Dank! Rest mij dan nog de vraag, hoe ik in die zwarte Experia WiFi’s het gastennetwerk aanzet?


Hallo @henry1st , inloggen en gastnetwerk aanzetten, opslaan en uitloggen.

Via een ip scanner kun je wel achterhalen welk ip adres ze hebben, of in het modem uitlezen.

 

 

 


Het is gelukt dankzij je aanwijzingen. De gastenwifi werkt weer :grinning: . Dank!


Hallo @henry1st , bedankt voor de terugkoppeling, goed om te lezen dat het naar tevredenheid werkt.

 


En welk ip was het nu waarop je ingelogd bent om op de Experia WiFi's het gastennetwerk aan te zetten?


Ik kwam hierop binnen: 192.168.2.1


Reageer