Skip to main content

Wij kunnen sinds kort geen bekabelde internet meer naar boven krijgen, er kan geen ip adres worden gevonden. De kabel naar boven werkt, en de internet switch die er tussen zit naar de apparaten krijgt gewoon 1000mb binnen alleen wordt dit niet verder verdeeld omdat er dus geen ip adres meer is. Hoe zit dit? En wat valt er aan te doen?

  1. Controleer of de switch goed/juist verbonden is met het modem (experiabox of eigen modem). Zit hij aan de modemkant in de juiste poort?
  2. Haal je modem van de stroom, wacht 10sec en steek de stekker er weer in.

Daar ligt het niet aan, is allemaal goed en gecheckt!


Wat gebeurt er als je de kabel die nu tussen modem en switch zit, direct aansluit op een computer of laptop? Werkt het dan wel?


Dus als ik het goed begrijp is er wel activiteit tussen het modem en de switch, aangegeven door de lampjes bij de ethernet-poortjes? Brandt groen? Wat doet het oranje lampje?

 

Over welk type switch praten we eigenlijk? En de vraag die @EnigmA-X ook al vroeg: als de kabel vanuit de switch direct op een device aangesloten wordt, werkt het dan wel?


Om @NHendriks zijn vraag iets anders neer te zetten. Als aan beide zijden de lampjes niet werken, zitten de stekkertjes waarschijnlijk niet goed op de kabel. 


Hoi @Nicky K., welkom op het forum. De vragen die CorL, NHendriks en EngimA stellen is ook waar ik benieuwd naar ben. Heb je dat al kunnen proberen? Hoe gaat dat?