Skip to main content

Met 2 superwifipunten had ik prima bereik op de begane grond en op de eerste etage. Snelheden tussen 80 en 90 mbit werden met gemak gehaald. Maar zodra ik 1 voet op zolder zette verdween mijn verbinding compleet.

Daarom heb ik een 3e superwifipunt aangeschaft, omdat dit de oplossing zou moeten bieden. Het tegendeel is (tot nu toe) echter waar. Nog steeds heb ik op zolder geen verbinding en de snelheden op de begane grond en 1e etage zijn ook nog eens gezakt naar rond de 50 mbit. 

Heb verschillende dingen geprobeerd; de punten verplaatsen, punten resetten, het 2e punt bekabeld op een netgear switch aansluiten. Niets heeft verbetering gebracht.

ik kan me niet voorstellen dat het niet mogelijk is om op zolder een goede verbinding tot stand is te brengen. De afstanden tussen de punten zijn immers niet al te groot en zo enorm dik zijn mijn muren ook weer niet.


Iemand enig idee?

 

*Admin: topic verplaatst naar juiste board

Op de begane grond en 1ste verdieping zijn de SuperWifi's bedraad aangesloten?


Ja! Op de begane grond rechtstreeks op de Experia v10a en boven op een nieuwe netgear switch. 


En die op zolder niet? Lukt dat niet om daar een kabel naartoe te leggen?


Nee, op zolder niet. Ik dacht namelijk dat de superwifi’s ervoor waren op door het hele huis internet te hebben zonder daarvoor kabels te hoeven trekken. De reclame is ook dat je alleen een stopcontact voor die dingen nodig hebt.

Ik heb overigens ook geen kabelgoot/leiding die naar het zolder loopt.


Het vreemde is overigens wel dat het lampje van de superwifi op zolder groen brandt, dus dan zou je denken dat de communicatie tussen de punten in orde zou moeten zijn.


Dat zou je denken. Staat die boven aan de trap? Kan het wezen dat er op zolder een stoorzender actief is? Tv ofzo? Misschien bij wijze van test even alle stekkers eruit trekken...


Op het zolder staat het washok met CV-ketel en verder een TV met Xbox.

En het is ook wat vreemd dat de gehele verbinding wegvalt. Ik zou het nog kunnen begrijpen als het signaal iets zwakker zou worden.

Maar ik zal de stekker uit de TV en Xbox halen, maar de ketel wordt natuurlijk een lastiger verhaal….


Nee, stekkers eruit gehaald, maar probleem niet opgelost.


@Menno Westerkamp Heb je de Superwifi op zolder al eens omgewisseld met de superhifi van een andere verdieping? Het zou zo maar kunnen dat er een defect zit in die Superwifi. Het is een gok maar je weet maar nooit.


@JRS54 ook gedaan. Is helaas ook niet de oplossing.


@JRS54@Nick83 

Mijn probleem is opgelost!

Ik was een beetje dom (voor de specialisten waarschijnlijk heel erg dom….).

Op het moment dat ik mijn Wifi-punten mbv de KPN-app ging testen was ik namelijk continu met het wifi-signaal van mijn Experia-box verbonden. Op het moment dat ik het zolder betrad, verbrak logischerwijs de verbinding. De afstand werd immers te groot. Maar toen ik verbinding maakte met het gecreëerde ‘Thuisnetwerk’ werd het probleem onmiddellijk verholpen. Overal prima snelheden!

Dank in ieder geval voor jullie tips en trucs!

 


Ok. :thumbsup:

De thuis app ... bron van alle ellende... :wink:


Reageer