Skip to main content

Goedenavond Servicedesk,

 

Vandaag willen overstappen van de oude buitengebied 4G oplossing (met Experia v10 A en losse 4G router van Huawei ) naar de nieuwe oplossing (Experia v10 met een Sagemcom 4G modem aangesloten),  vanwege wijziging in het abonnement bij KPN per 1-1-20. Bij de oude oplossing heb ik vanwege de trage ADSL verbinding (max 4,1 Mb/s) de beschikking gekregen over een een snelle 4G verbinding (ca 20-25 Mb/s), niet aan elkaar verbonden, dus 2 aparte netwerken.

Het nieuwe ADSL modem werkt prima, maar zoals verwacht niet sneller dan 4,1 Mb/s. Nadat ik het Sagemcom 4G modem heb aangesloten, beide systemen heb gereset, werken wel alle lampjes (bij het 4G modem branden alle lampjes blauw, waarvan 2  van 3 ontvangstlampjes), dus geen storingen o.i.d. Helaas geeft dit geen enkele verbetering op snelheid, die blijft steken op die 4,1 Mb/s.

Beide apparaten geven aan dat ze elkaar zien, dus de kabel lijkt niet het probleem. Het ontvangst voor 4G is goed. Het 4G modem staat direct naast de oud, waarmee ik 20-25 Mb/s haal, dus ontvangst is geen probleem op die plek. Ook met mijn smartphone haal ik ca 20-25 Mb/s op dezelfde plek.

Het is mij nu een raadsel waarom de snelle verbinding niet werkt. Ik heb alle topics bekeken die een soortgelijk probleem behandelen, maar ik kan geen passende oplossing vinden. Hoe kan ik dat 4G modem werkend krijgen?

Dag @Cdyker . Welkom op het forum.

Erg jammer dat het niet goed werkt. Even voor de zekerheid: Je hebt een v10 gekregen toch? Reset mag dus niet baten? Hoe reset je als ik vragen mag? Aangezien de lampjes goed branden vermoed ik een ander issue. Wat precies is nog lastig te achterhalen.

Kun jij je profiel aanvullen en mij een seintje geven?


Dag Erwin, ik heb de servicedesk gezocht om advies te vragen. Servicedesk was lastig te vinden, dus nummer uit de brief gebruikt. Werd ik tot mijn verbazing erg snel geholpen, nauwelijks wachttijd. Top!. Ik werd snel met een specialist doorverbonden. Alles nagelopen, installatie was goed, alle updates uitgevoerd maar geen resultaat. Uiteindelijk een reset van de Experia V10 via reset knop uitgevoerd, werkte het nog niet. Daarna was het advies ook het 4G modem te resetten met de reset knop. Het duurde even en toen werkte dat modem ook weer. Na een minuut of 5 weer speedtest gedaan, en ja eindelijk een werkende 4G verbinding. Geen idee wat ze op de achtergrond hebben gedaan. Heb ik wel gevraagd, maar ik kreeg geen antwoord anders dan dat het na de reset gegarandeerd goed zou zijn. Misschien was de SIM kaart nog niet vrijgegeven oid. Belangrijkste is dat ik nu ca 25 Mb/s (varieert nogal tussen 15 en 30 Mb/s) terug heb.

Kortom wel prima service, maar het zou m.i. goed zijn dat die specialist makkelijker is te bereiken voor dergelijk probleem. Bv speciaal service nummer voor 4G buitengebied.


Heel fijn om te lezen dat je goed geholpen bent! Als het goed is wordt je bij het inspreken van je probleem naar de juiste desk doorgestuurd. Het algemene nummer daarvoor is 08000402. 

 


Heb het zelfde probleem ervaren als hierboven beschreven.

 We waren erg tevreden over de door KPN geboden oplossing met de draadloze 4G router van Huawey, maar omdat deze er uitgaat gedwongen overgestapt 

Nieuwe V10 Experiabox en 4G ontvanger ontvangen en aangesloten.

Experiabox V10 diverse keren gereset. Geen soelaas.

Dankzij de opmerking van Cdyker ook de nieuwe 4G  router gereset.

Schiet nu van 4.5MB  naar 37 MB down en 15 MB upload. Wat een weelde.

Wellicht een suggestie om de helpdesk hierover te instrueren?