Skip to main content

We hebben al enige tijd glasvezel in onze wijk. Echter was KPN destijds niet de provider waaruit we konden kiezen. Aangezien we wel klant zijn bij jullie hebben we besloten om het glasvezel aan te laten leggen tot aan de meterkast. 
Wanneer gaan jullie als provider nu wel over op deze service? We willen heel graag bij jullie blijven als klant, maar dan wel graag met glasvezel. 

 

Welk bedrijf heeft glasvezel aangelegd bij u?


Het is op bewonersinitiatief in de gehele gemeente Coevorden aangelegd. Ze hebben zelf als stichting Glasvezel Zuidenveld de aanleg georganiseerd. RE-NET (dochteronderneming van RENDO)  heeft hierin een grote rol gespeeld, samen met de gemeente Coevorden en de provincie Drenthe.


Hier vind je de lijst met providers die gebruik kunnen maken van het glasvezelnetwerk van kpn. Het lijkt erop dat je pech hebt....


En wanneer gaan we geluk hebben? 

Het maakt dus uit wie het glasvezel heeft aangelegd? Hebben zij dat een X aantal jaren patent daarop gelegd?

 


Jazeker maakt dat uit. Kpn levert zelden over het glasvezelnetwerk van een andere aanbieder omdat ze, zover ik weet, eigen apparatuur in de kasten willen plaatsen.  Uiteraard moeten ze het ook eens zien te worden over de huurprijs. Als je huidige verbinding goed is en je tevreden bent kan je natuurlijk bij kpn blijven.  Het is goed mogelijk dat kpnnetwerk tzt een eigen netwerk aanlegt. Heb je al op kpnnetwerk.nl gekeken?


Hallo @GertWil via www.kpnnetwerk.nl kun je via je postcode en huisnummer controleren wat de status op jouw adres is.


@Joep1965 Je linkte de verkeerde pagina. Het gaat niet om de providers op het KPN Netwerk. Het gaat om KPN op andere netwerken. Dat vind je op deze pagina (dus dat zelden op andere netwerken leveren valt reuze mee).

https://www.kpn.com/internet/glasvezel/lokale-glasvezelaanbieder.htm

@GertWil Uitkomst is helaas niet anders. Op deze pagina zie je zelfs specifiek staan dat KPN niet samenwerkt met Glasvezel Zuidenveld. Verder klopt het verhaal van Joep wel helemaal. KPN zal ruimte moeten huren in de PoPs en een huurprijs voor de lijnen naar de woning. Als ze daar onderling niet uit kunnen komen dan blijft het zoals het is. Met zelfs de kans dat KPN of Glaspoort zelf een netwerk ernaast gaat leggen in de komende jaren.