Skip to main content

sinds 12 september geen verbinding met het glasvezel netwerk (Kabel Tv, Telefoon, Internet), na het doorslaan van de zekering van de groep waar ook mijn modem op zit werkte de modem dus niet meer … K.p.n gebeld en er is een nieuwe modem opgestuurd een Experia box v10 (we hadden eerst een v10a) … Prima ontvangen en aangesloten echter daar ging het weer mis, er kwam geen signaal. weer K.p.n gebeld en na meten bleek er geen signaal tussen de glasvezelmodem en de Experia box te zijn, dus kwam er de volgende dag een monteur. Deze K.p.n monteur heeft een nieuw glasvezel modem geplaatst (ondanks dat de oude geen storing aangaf) Hierna gaf het nieuwe glasvezel modem direct een signaal storing af en na onderzoek bleek er een breuk in de glasvezel kabel te zijn (inpandig, zichtbaar voor de monteur, in het kastje op de muur waar de glasvezel modem op zit) … Er is door de monteur ter plekke een ticket aangemaakt voor reparatie, echter zijn we nu 3 weken en 15 gesprekken met 0800-0402 verder en nog steeds geen enkel contact met een glasvezel monteur … Er word alleen gesteld dat er een ticket is aangemaakt en wij nu op een monteur moeten wachten, en dat K.p.n. verder niets kan doen, wat natuurlijk totaal nonsens is, de K.p.n. is verantwoordelijk voor het leveren van diensten zoals in het abonnement is afgesproken, ook als er een derde partij aan te pas zou komen. Dat is hier niet het geval, aangezien dit netwerk door Kpn Netwerk beheer word geregeld en door het eigen glasvezel netwerk van K.p.n. Als je een beetje rondkijkt op dit en andere forums kom je er achter dat er (zeer veel) mensen al meer dan 2 maanden zitten te wachten op reparatie en vele daarvan zelfs meer dan 4 maanden, dat de verantwoordelijke partijen (K.p.n, K.p.n Netwerk Beheer en Kpn Glasvezel) elkaar telkens de bal toespelen en de cliënten hier de dupe van zijn. Het antwoord wat steevast gegeven word is dat je bij K.p.n. Netwerk moet zijn en na contact met hen werd er ineens gesteld dat de breuk in de glasvezel kabel in de grond zit (de K.p.n. monteur constateerde een breuk inpandig !!!) … Daarna word het stil … doodstil … geen enkel contact met welke tak van de K.p.n. dan ook !!! Inmiddels na 5 dagen maar weer eens met 0800-0402 gebeld, en het hele verhaaltje begint weer van voren af aan … Zou het een idee zijn misschien een glasvezel monteur ter plaatse te sturen om te kijken wat er nu echt aan de hand is ??? Het lijkt mij namelijk zeer onwaarschijnlijk dat er eerst een perfect signaal dit perceel binnen kwam en er nu ineens een signaal storing (glasvezel breuk) in de grond plaatsvind in een doodstil straatje waar geen zwaarder verkeer plaatsvind dan de zwaarlijvige overbuurvrouw op haar fiets ...

 

De vraag is dus … waarom moeten betalende abonnees (duizenden dus) wachten op reparatie tot heel Nederland is aangesloten (dat maak ik op uit hun verhaaltjes) op glasvezel ???

 

Misschien dat dit helpt, of misschien dit hele verhaaltje maar eens gaan bespreken met een journalist (de afspraak hiervoor staat al gepland, misschien dat de K.p.n. het leuk vind om in de krant te lezen dat de 20.000 mensen door heel Nederland die inmiddels hetzelfde probleem hebben het niet meer pikken … ach, negatieve reclame schijnt ook reclame te zijn !!!

Hoe komt u er nog toch bij dat er 20000 mensen met een kapotte glasvezelkabel zitten?


Kwestie van optellen, het aantal zichtbare klachten is een puntje van de ijsberg, ikzelf heb zitten zoeken en klachten zoals de mijne geïnventariseerd en kom dan op over de 2000 verschillende mensen met exact dezelfde klachten, zelfde reactie van kpn en een zelfde resultaat … er gebeurd helemaal niets en dit maanden lang ondanks dagelijks contact met kpn  … dan het aantal … als ik deze 2000 mensen binnen 48 uur kan vinden (een deel kun terugzien op het kpn forum) dan kun je de 10% regel van die ijsberg toepassen … ergo 20.000 aansluitingen waar iets grondig mis is na de (vermeende) aansluiting op het glasvezel netwerk van kpn … Persoonlijk vind ik het onbegrijpelijk dat als er twee partijen (kpn monteur en Kpnnetwerk.nl constateren dat er een breuk inpandig aanwezig is de glasvezelkabel exploitant (ook kpn in dit geval) er glashard word gesteld dat de breuk zich onder de grond bevind en dat er wel een keer iemand zal langskomen en daarna totale stilte … en dat er na bellen met kpnnetwerk zelf en het onderzoek van glasvezel exploitant er maanden lang word gesteld (nu al drie weken in mijn geval) dat wij maar even op een telefoontje van monteur moeten wachten …  Ga eens even zelf op onderzoek uit, dit probleem is landelijk en er zijn per plaats andere glasvezel bedrijven mee bezig maar hier gaat het om het eigen kpn glasvezel netwerk … aangesloten door de ploeg mensen ook zichtbaar op de kpn pagina

Tevens is het zo dat er door heel Nederland hetzelfde antwoord word verstrekt, een probleem met het netwerk waar ze nog niet precies van weten wat er aan de hand is maar er loopt een onderzoek … ik heb dit van mensen gehoord in 4  verschillende provincies wat het des te ongeloviger maakt, overal hetzelfde probleem? 


Nou als het er zoveel zijn dan ben je voorlopig nog niet aan de beurt. Er is maar een handjevol bedrijven wat gespecialiseerd is in werken met glasvezel en die zijn voor alle glasvezelnetwerkbeheerders bezig door het hele land.  Is jou wel een noodpakket aangeboden?


Jazeker maar ja digitenne (moet je wel blijven zitten en er geen kat buiten ervoor langslopen dan heb je alleen nog blokjes) en een wifi kassie wat a: niet echt goed werkt en b: 600gb aan wifi kaartje erin , wat denken de grapjassen dan toch dat is na een week op … beetje wifi van de buurvrouw wat iig wel goed werkt ...

 


Hi @Rene Wissekerke! Ik help je graag te kijken waarom de oplossing zo lang op zich laat wachten. 

Ik zie dat er een ticket open staat. En dat hier aan gewerkt wordt. Wat ik nu gedaan heb is eerst de afdeling achter die tickets gevraagd wat de verwachte eindtijd is. En de vraag gesteld dit aan je door te geven. 

Zou je hier maandag willen laten weten of je deze update gehad hebt? 


Oke @Bram_  Allereerst bedankt voor je reactie … even een update, dit is al meerdere keren geprobeerd en ik heb ook een datum gehad dat was i.i.g. voor 25 september 2023 (waarschijnlijk eerder) … Na heel veel uitleggen en praten heeft een collega van jou dit aan mij doorgegeven ik zal zijn naam hier niet noemen maar het is de collega waar ik het laatst mee heb gesproken ene k. k. dat kun je in het 'dossier’ nakijken. Ik zal hier later op terug komen, na maandag 18:00 uur of eerder als ik wél bericht krijg van jullie eigen glasvezel exploitant … V.g. Rene


@Rene Wissekerke ik zie dat er aan de klacht en het ticket wel gewerkt wordt. Daarom sluit ik voor nu het topic. Dit omdat ik zelf verder niks kan doen naast wat er al gedaan wordt. 

Als ergens toch iets vastloopt, laat het dan eerst telefonisch weten. Lukt het via die weg ook niet, geef het dan hier aan. Dan kijk ik verder voor je. 


Hallo, ik ben vandaag naar de dichtstbijzijnde telefoonwinkel gegaan en heb een contract getekend bij KPN, ik heb niet betaald voor het pakket of de diensten, maar het internet via de simkaart werkt prima. Moet ik mijn account nu opwaarderen om het te kunnen blijven gebruiken of moet ik dat volgende maand doen?


Hallo, ik ben vandaag naar de dichtstbijzijnde telefoonwinkel gegaan en heb een contract getekend bij KPN, ik heb niet betaald voor het pakket of de diensten, maar het internet via de simkaart werkt prima. Moet ik mijn account nu opwaarderen om het te kunnen blijven gebruiken of moet ik dat volgende maand doen?

maak svp je eigen topic aan