Skip to main content

Hallo,

Wij overwegen over te stappen naar KPN. Echter heeft onze nieuwbouw woning geen glasvezel. Tijdens het het aansluiten vd nutsvoorzieningen heeft KPN verstek laten gaan.

Nu ligt er glasvezel onder de stoep 10 meter voor de woning.

Ik zou graag willen weten:

  • Zijn er kosten aan verbonden om de aansluiting in huis te krijgen wanneer we overstappen?
  • Hoe wordt de glasvezel naar binnen gebracht? Wordt er gegraven? Of moet de inrit er deels er uit? Of wordt dit gedaan met bestuurd boren oid?

mv.g. J

Zie onderstaande link met uitleg @Jmoos 

 


Bedankt voor je antwoord maar in dit artikel worden mijn vragen niet beantwoord.


In overleg met de klant wordt de plaats van de glasvezelaansluiting in huis bepaald, meestal de ‘meterkast', soms de huiskamer en minder soms een andere plek.

In de regel wordt er via een ‘boorrobot’ ondergronds vanaf de openbare ruimte (stoep) geboord naar de plek waar de glasvezelkabel door de buitenmuur naar binnen geleid moet worden. Dus je tuin blijft onbeschadigd. KPN moet wel, waar de kabel via de buitenmuur binnenkomt, even wat graven of tegels c.q. stenen verwijderen om de glasvezel tevoorschijn te toveren, waarna een gat in de buitenmuur geboord wordtop de plek waar de glasvezel binnen moet komen. Na plaarsing wordt alles weer netjes (betegeld indien nodig) weer achtergelaten.

Normaal gesproken is het afmonteren van een glasvezel in huis gratis, uitzonderingen daargelaten @Jmoos 


Hoi @Jmoos 
Heb je al gezien bij kpn.com of er glasvezel beschikbaar is?
ook al ligt de kabel onder de grond dan kunnen ze dat wel zien.
Dan staat dat wel op de website, zie bovenstaande link nadat je de postcode hebt ingevuld.
Ook kun je even bellen met het gratis nummer van KPN 0800 0402

Bereikbaar op: ma-vr tussen 08:00 - 18:00, za. 08:00 - 17:00.

Zon- en feestdagen gesloten


In overleg met de klant wordt de plaats van de glasvezelaansluiting in huis bepaald, meestal de ‘meterkast', soms de huiskamer en minder soms een andere plek.

In de regel wordt er via een ‘boorrobot’ ondergronds vanaf de openbare ruimte (stoep) geboord naar de plek waar de glasvezelkabel door de buitenmuur naar binnen geleid moet worden. Dus je tuin blijft onbeschadigd. KPN moet wel waar de kabel via de buitenmuur binnenkomt even wat graven of tegels c.q. stenen verwijderen om de glasvezel tevoorschijn te toveren, waarna een gat in de buitenmuur geboord wordtop de plek waar de glasvezel binnen moet komen. Na plaarsing wordt alles weer netjes (betegeld indien nodig) weer achtergelaten.

Normaal gesproken is het afmonteren van een glasvezel in huis gratis, uitzonderingen daargelaten @Jmoos 

Bedankt voor dit duidelijke antwoord.