Skip to main content
Beantwoord

Ik ben onterecht afgesloten door KPN

  • 7 September 2024
  • 2 reacties
  • 103 keer bekeken

werd gisteravond 6 september om 21:30 afgesloten van kpn met tv en internet ondanks herhaalde telefoontjes naar kpn dat dit niet moest gebeuren. Dit blijkt maar weer eens wat voor onmaatse service kpn heeft. Jarenlang kan je meer dan 100 euro per maand betalen voor een download snelheid van 29 mbts per seconde. Kpn geeft aan dat daaraan niets te veranderen is en als je dan overstapt naar een andere provider word je voortijdig afgesloten. Heb nog flink wat telefoonabonnementen lopen bij kpn, maar ik haal alles weg. 

@Brullar Je bent niet alleen

KPN-abonnementen te vroeg afgesloten door storing


Hoi @Brullar 

Het ging om een vervelende storing in de ordersysteem van KPN, hier kan niemand wat aan doen, want het blijft tenslotte en helaas techniek wat gevoelig blijft voor een storing.
Maar al het in jouw geval onterecht is, en het komt door deze storing dan wordt je vanzelf weer aangesloten, als dat inmiddels al niet is gebeurd.

Lees hier wat er fout ging op 4 september 2024:

 

KPN-abonnementen te vroeg afgesloten door storing, problemen worden hersteld
 

Abonnementen van diverse KPN-klanten die zijn overgestapt naar een andere provider, werden woensdag door een storing te vroeg afgesloten. Daardoor konden zij tijdelijk geen gebruikmaken van KPN-diensten. De storing is verholpen en KPN herstelt de aansluitingen.

Het probleem zat in de zogenaamde leveringsstraat van KPN, die ervoor zorgt dat orders op het juiste moment worden uitgevoerd. Door een softwarefout werden orders op 4 september op het verkeerde moment of helemaal niet uitgevoerd, zegt een woordvoerder na vragen van Tweakers.

Klanten konden daardoor problemen ervaren met het wijzigen van hun abonnement, het doorvoeren van verhuizingen en het activeren van een nieuwe simkaart of mobiel abonnement. Daarnaast werden een aantal klanten die zijn overgestapt naar een andere provider te vroeg afgesloten. Abonnementen van anderen, die juist van een andere provider naar KPN zijn overgestapt, werden te vroeg geactiveerd.

Inmiddels is de storing in het systeem verholpen, zegt een woordvoerder van KPN. "Het systeem zelf is hersteld. Mensen die hier last van hebben gehad, worden nu geholpen." De provider zorgt ervoor dat te vroeg afgesloten abonnementen weer worden aangesloten en te vroeg geactiveerde abonnementen weer worden gedeactiveerd. Ook andere wijzigingen worden nu alsnog goed in het systeem doorgevoerd.

Getroffen klanten krijgen bericht van KPN. Hoelang het duurt voor alle problemen die door de storing zijn ontstaan, zijn verholpen, kan KPN niet zeggen. "We willen het zo snel mogelijk gefixt hebben. We zitten er bovenop", aldus de woordvoerder. KPN zegt in een faq over de storing dat klanten die onterecht geen gebruik hebben kunnen maken van de diensten van KPN, gecompenseerd worden.

 

Laatste update vanuit KPN:

 

Laatste update: 7 september, 16:00 uur

  • Internet, TV en telefonie werkt weer voor alle klanten. Werkt het nog niet? Herstart je modem.

  • Komende week nemen we per mail contact op met de getroffen klanten over compensatie

  • Digitenne als onderdeel van een Direct Online Pakket werkt weer voor zaterdag 7 september, 23:00 uur met alle commerciële zenders

  • Email wordt maandag 9 september hersteld. Op dinsdag 10 september nog geen toegang tot je mail? Bel ons.


Reageer