Skip to main content

Ik krijg sinds een aantal dagen een irritante popup “Welkom KPN gebruiker”.

Komt van deze site af: https://eu.attractionsinzoobicsafari.top

Weet iemand hoe dit op te lossen is?

Je kunt een ad-Blokker installeren. Verder is het aan te raden om je browse-geschiedenis te wissen. ( ook wel cache genoemd) 

 

 


Ik zou je aanraden om een fatsoenlijke antivirus zoals “Sophos Home" te installeren en die een scan uit te laten voeren.

Tenzij je zelf die website geopend hebt denk ik dat er een reële kans bestaat dat er een extensie in je browser geinstalleerd is, of iets van malware oid op je computer.


Je kunt een ad-Blokker installeren. Verder is het aan te raden om je browse-geschiedenis te wissen. ( ook wel cache genoemd) 

 

 


Heb adblock Plus draaien, meerdere malen cookies, scripts en allerlie andere site-gegevens(buffer) verwijderd. geen soelaas!


In Safari heb ik een optie "Wis geschiedenis".  Kan je zoiets  vinden bij jou?

 


In Safari heb ik een optie "Wis geschiedenis".  Kan je zoiets  vinden bij jou?

 


Buffer is Nederlands voor Cache...:wink:


Uit topic "Komt dit bij KPN vandaan”:

Het is bekend en een drama. Ze geven een brand gebasseerd op IP maar het komt uiteraard niet bij ons vandaan. Eens in de zoveel tijd is er een golf van dit soort “advertenties”. Meestal zal het up-to-date houden van de browser een (gedeelte van) de pop-ups voorkomen, maar zeker niet alles helaas.

Gezien ze binnen komen via een advertentie netwerk kunnen ze ook nog voorkomen op gerenomeerde sites.

 

We halen ze down zo snel we kunnen, voor iedere takedown die we doen komen ze echter met twee nieuwe domeinen.

 


Hoi @VanOotje, dat is zeker een irritante pop-up! Zoals je in het bericht wat Arnaud heeft gekopieerd heeft kunt zien is het bekend bij de specialisten, zij doen hard hun best om het zoveel mogelijk te voorkomen. Ze zijn niet van ons afkomstig, dus klik er vooral niet op. 


Ik heb een ad-blocker draaien en wis de browser geschiedenis ook al standaard.

Maar zie dat ik niet de enige ben; het is trouwens nu al wel een paar dagen rustig….


Je bent niet de enige inderdaad, het gaat rond. Dat het rustiger is geeft aan dat de werkzaamheden daartegen vruchten afwerpen, dat is fijn. Hopelijk blijft het nu zo rustig.