Skip to main content

Is het voor burgers van Oekraïne mogelijk om een ​​startpakket te kopen?

Hallo @Andriiiii ,

Als zij een Nederlands huisadres hebben, dan kunnen zij uiteraard een KPN-Thuisabonnement afsluiten. Mits hun huis is aangesloten op het KPN-netwerk. 

 

Of bedoel je een mobiel abonnement? 

Wanneer je geen Nederlands paspoort hebt, dan kun je geen aanvraag voor een mobiel abonnement via de website doen. Dat kan alleen met een Nederlands paspoort of ID-kaart/rijbewijs. Heb je een buitenlands (EU) paspoort of een verblijfsvergunning, dan kan je een aanvraag doen in een KPN Winkel. 
Verder zijn er nog overige voorwaarden: 

  • De klant moet een Nederlands bank- of girorekeningnummer hebben om een abonnement bij KPN Mobiel te kunnen aanvragen, de naam van de betaler dient overeen te komen met de naam op de bankpas.
  • Het contractantadres moet een Nederlands adres zijn (het factuuradres mag wel een buitenlands adres zijn).
  • De klant moet in staat zijn een pintransactie (verificatie of bijbetaling) met de bankpas te doen.

     

  • Daarnaast heb je te maken met dezelfde regels als klanten met een Nederlands identiteitsbewijs. Wil je bijvoorbeeld een abonnement met toestel, dan wordt dat gezien als een toestelkrediet. Dit valt sinds 2017 namelijk onder de Wet op het financieel toezicht (Wft). Tot € 250,00 kan je zonder problemen een toestelkrediet afsluiten. Wil je een toestel van meer dan € 250,00 dan heb je meerdere opties. Je kunt zelf kiezen hoe je je toestel betaalt: in één keer, iedere maand een deel, of een deel aan het begin én een deel iedere maand. Hieronder een overzicht wat dit betekent voor jou met oog op een BKR-registratie:

  • Het toestel in één keer betalen = geen BKR registratie
  • Een toestelkrediet tot € 10,00 per maand + het resterende bedrag in één keer betalen = geen BKR-registratie
  • Een toestelkrediet voor het volledige bedrag = BKR registratie. Dat betekent ook dat er getoetst moet worden of jij het toestel wel kunt betalen. Klik op de link hierboven om te zien hoeveel jij maximaal kan lenen voor een toestel.

 


Hoi @Andriiiii, welkom op het forum. Noordzee helpt je al op weg zo te zien, is het via die manier gelukt?

Als het niet gelukt is denken we graag met je mee 🙂