Skip to main content

Goedemorgen,

Wegens een quarantaine periode ivm covid 19 besmetting modem helaas niet kunnen ophalen. Nu, maanden later, nog steeds geen modem ontvangen. Waarom weigert kpn deze modem te verzenden? Problemen met WiFi waren al vastgesteld en om deze reden is een nieuwe modem toegestuurd.

Je krijgt bij KPN versterkers als je WiFi problemen hebt, over het algemeen zomaar niet een nieuw modem. Welk modem heeft u nu?


V10. Kon biedt nu gratis bekabelde versterkers aan. 

Niet echt een optie. Op de slaapkamer max 20 mb download snelheid. Beneden max 40. Fijn thuiswerken ....


Waarom zijn versterkers geen optie?

Het WiFi van de KPN Box is echt niet altijd per definitie beter dan dat van de v10. Lees bijvoorbeeld dit topic maar eens:

https://forum.kpn.com/internet-9/telfort-naar-kpn-v10-naar-box12-nu-wegvallende-wifi-10-seconden-tot-5-minuten-elke-paar-dagen-548610

Of dit:

https://forum.kpn.com/internet-9/kpn-box-12-slechter-wifi-dan-voorheen-546074


Hallo @rups87 , als je op de slaapkamer 20Mbit/s download draadloos haalt zit je op de grens voor wat KPN aanvaardbaar acht, bij minder dan 20Mbit/s kunnen ze wat voor je doen, bij 20>Mbit/s wordt de verbinding als voldoende geacht.

Om over die 40Mbit/s in de huiskamer maar helemaal te zwijgen, daar is zeer goed mee thuis te werken.

Een Experia V12 bestaat trouwens niet, het is een KPN BOX12.

Zelf heb ik op mijn laptop een verbruiksmonitor lopen die het realtime verbruik laat zien, ik zit dan meer in de Kilobits-sfeer dan in de Megabitsfeer met een 50Mbit/s-abo.

 

 


Hoi @rups87 . Welkom op het forum.

Ik ken natuurlijk de exacte situatie niet maar een v10 vervangen door een box12 als er wifi problemen zijn, is dat zeker geen oplossing. De v10 is een prima modem maar uiteraard moet je rekening houden met bereik en interferentie. Je schrijft 40mbit beneden? Dat is doorgaans een hele fijne snelheid om eigenlijk alle internet bezigheden mee te doen. Heb je de wifi manager ook even doorlopen? Daar zorgt in sommige gevallen voor verbetering.

https://www.kpn.com/internet/wifi/manager.htm

 


de v10 is echt een goed modem.Ik heb de v10 en box 12 allebij ooit gehad(box 12 heb ik nu helaas).

En De v10 werkte echt een heel stuk beter.Dus wees blij dat je de v10 hebt!:wink: Veel mensen denken dat nieuwer beter is maar dat is soms echt niet zo!De box 12 ondersteund ook geen wpa maar alleen wpa2,bij sommige apparaten kan dit problemen geven