Skip to main content

Na de update werkt de bekabeld lan via een switch niet meer. Kabel rechtstreeks in experia werkt wel; via switch niet. Alle kabels getest, modem herstart, gereset, kabel tussen experia en switch getest. Switch vervangen. Alles zonder resultaat. De lan krijgt geen geldig ip configuratie. Netwerkcard op de pc opnieuw geïnstalleerd. Geen resultaat.

KPN gebeld: weet allen de oplossing via portforwarding.

in het netwerkoverzicht zijn alleen de WiFi aansluiten te zien.

op het forum kom ik vergelijkbare problemen tegen, maar nergens de oplossing. Het zou toch van domme zijn, dat je een desktop pc alleen via WiFi kan gebruiken ……

 

Welke Experiabox heeft u? 


10a Deze heeft een upgrade gehad en daarna werkt internet naar de desktop pc via een switch niet meer.


Hallo @Jan4177 ,

De upgrade gaat meer over de WLAN kant dan de LAN kant van de Experia box v10A. Er moet wat anders aan de hand zijn. Lampjes hebben de 3 ethernetpoorten niet, de status is wel te zien in de web interface van de v10A. Er zijn “radio buttons” die de status weergeven, die zitten onder nOverview > Network Status] en dan het kopje “LAN Information” Als de switch in een van die drie ethernetpoorten wat is dan de status van de “radio button” ?  En wat is de status als de PC rechtstreeks erin gaat?

Groet Bart


Hoi @Jan4177! Je Switch wordt zo te lezen niet meer herkend door het modem, klopt dit? Welke melding krijg je te zien op je pc. Geen IP-adres? Gek dat een andere switch/kabel het probleem niet oplost. Wat voor switch gebruik je? 
Heb je het modem al een herstart of gereset? Biedt dit tijdelijk een oplossing of helemaal niet?

Heb je de switch al eens op een andere poort aangesloten? 


Het probleem is opgelost. Het blijkt dat een switch van Netgear wel werkt. Blijkbaar maakt de nieuwe software de tp- link switch onbruikbaar.