Skip to main content

Bij XS4ALL bestaat voor klanten de mogelijkheid gebruik te maken van een password manager van F-SECURE. F-secure is ook de leverancier van KPN-veilig. Is het ook voor KPN-klanten (zeker gezien de relatie met XS4ALL) mogelijk gebruik te maken van deze password manager van F-secure of bestaan er plannen om dit op termijn te gaan doen?

Hoi @PW11 . Interessant!

Is dit een zelfstandig stukje software? Heb je misschien een linkje?


https://www.f-secure.com/en/home/products/key

Ikzelf gebruik Keepass. Is gratis :blush:


Hallo Erwin,

het gevraagde linkje:   https://www.security.nl/posting/600542/XS4ALL+lanceert+online+wachtwoordmanager+voor+klanten

E.e.a. heeft heel prominent op de site va XS4ALL gestaan maar daar zie ik het niet direct meer. Volgens mij is KEY (de passwordmanager) vergelijkbaar met LASTPASS dat een zeer goed geteste betaalde versie kent. 


Hoi Nick83,

KEY lijkt erg sterk op LASTPASS (https://www.lastpass.com/nl) dat ik gebruik. Voordeel t.o.v. KEEPASS is m.i. o.a. dat er een autofill-functie bestaat, dat er browser-plugins bestaan en dat passwords over meerdere devices gedeeld kunnen worden. Ik weet niet of keepass die functies ook heeft (dacht van niet).

Ik zou het welk fijn vinden dat als KPN blijkbaar via KPN VEILIG een overeenkomst met F-secure heeft dat ook KEY daar onderdeel van gaat uitmaken (zeker gezien de relatie met XS4ALL).


Hier de blog van XS4ALL.


Ik heb je vraag doorgestuurd naar de persoon die bij KPN de ondersteuning en implementaties van KPN Veilig doet. Ik laat je weten wat de uitkomst is! :-)


Ik heb een kort maar verhelderend antwoord gekregen. :-)

Op dit moment zijn er geen plannen om dit ook bij KPN te gaan gebruiken. 

Wie weet wat de toekomst gaat brengen maar voorlopig niet dus. 


Ik heb niks meer gehoord en ga er van uit dat je voldoende informatie hebt. Mocht je toch nog vragen hebben, stel ze gerust.