Skip to main content

Sinds gisteren start Robolox niet meer op. Mijn zoon speeltĀ op een PC, die via een switch (via ethernet) op de experia box V10 hangt.
Er zijn geen aanpassingen in het netwerk of de computer gedaan, maar werkt nu niet meer.
Roblox support verwijst naar de internet connectie en om contact op te nemen met de ISP.

Welkom op het forumĀ @TB2. Op basis van je bericht weet ik niet precies wat er aan de hand is. Het opstarten van Roblox zelf staan wij los van, maar je noemt ook iets over de connectie? Wat is er met de verbinding, wat gebeurt er? Is er een foutmelding of iets in die geest die dat aangeeft? Werkt het internet verder wel op die PC? Wij zien niet wat jij ziet, wij zien enkel wat jij vertelt. Om met je mee te kunnen denken hebben we meer details nodig.Ā 

Als het makkelijker is om het telefonisch toe te lichten kan dat ook, we zijn bereikbaar op 0800-0402.


Beste @JasperĀ als de roblox wordt opgestart verschijnt er op het moment dat normaliter het spel start heel kort een venster (onleesbaar snel) en vervolgens niks meer.
Internet werkt voor andere games naar behoren. Zoals aangegeven hebben we contact gezocht met Support van Roblox daar geeft men aan dat er dan geen verbinding met de server gemaakt kan worden en dat het waarschijnlijkĀ aan de ISP ligt (firewall ?)
Het interne netwerk is niet aangepast.


De firewall kan niet uitgeschakeld worden, die is er in verband met de online veiligheid. De firewall blokkeert geen verbindingen van binnen naar buiten, alleen andersom. Het klinkt alsof het hier juist misgaat bij het verbinding maken met de servers van Roblox. Een signaal naar buiten dus.

Dat de verbinding voor andere toepassingen wel werkt lijkt juist meer naar de kant van RobloxĀ te wijzen, dit is niet iets waar wij je bij kunnen helpen.