Skip to main content

Sinds de overstap naar glasvezel v KPN valt de wifi regelmatig weg. En ja, stappen wifi-manager al meerdere keren doorlopen, maar deze is - met permissie - niet echt serieus te nemen. Bij twee streepjes gaat hier de vlag al uit. Halen nu meerdere keren per week de stekker v de modem eruit (en weer in). 

Dat de wifi minder goed werkt na de overstap naar glasvezel is puur toeval @Mortimer ,koper of glas heeft niets met de goede werkling van wifi te maken.

Welk merk en type modem heb je en gebruik je ook wifipunten (van KPN) ???

Zie ook onderstaande link voor aanvullende info:

 


Blijft internet op een bekabeld aangesloten pc of laptop wel werken? Wat doen de lampjes op de box? Ziet u daar nog iets aan? Heeft u tv van KPN? Werkt dat goed?


Dank voor de reactie. De modem (kpn box 12b) was onderdeel v de aanleg v glasvezel door kpn, enkele maanden geleden. Destijds kochten we via KPN ook een Wifi-versterker. Alle lampjes branden enthousiast groen (die v de wifi knippert). En ja, de tv v kpn werkt prima.  


Als de tv prima werkt, dan blijft de verbinding met internet dus gewoon intact. Die valt niet weg dus. Dan is het puur een WiFi probleem. 

Destijds kochten we via KPN ook een Wifi-versterker. 

Is die bekabeld aangesloten? 


Klopt, is - zoals gemeld - idd een wifi-probleem. Ja, versterker is bekabeld aangesloten. Modem is al eens door KPN op afstand gereset, maar dit heeft het probleem niet verholpen. 


Ha @Mortimer, welkom! Begrijp ik goed dat je over bent gestapt van een andere provider naar KPN en dat je sindsdien wifiproblemen ervaart? Je hebt de zwarte, ronde SuperWifi punten? En deze heb je bekabeld aangesloten op de Box 12? Heb je al eens een schone installatie gedaan? Hieronder zie je de juiste stappen. 

 


Reageer