Skip to main content

hallo kan je bij de fritzbox aparte wachtwoorden gebruiken voor het 2,4ghz en 5ghz wifi netwerk?

Goedemorgen @jacques1964, bedankt voor jouw bericht!

Ja, dat kan zeker. Door in te loggen en het in te schakelen. Ga naar Wireless (of WLAN) > Radio Network > sectie 'active frequency bands' het WiFi netwerk voor 2,4 en 5GHz-band in > apply om instellingen aan te passen. Hierna kan je de netwerknaam aanpassen:

Naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) aanpassen

  1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Different names for the radio network on 2.4 and 5 GHz" uit. Daardoor gebruikt de FRITZ!Box dezelfde naam voor de 2,4- en 5GHz-frequentieband en kan draadloze netwerkapparaten situatieafhankelijk naar de optimale frequentieband sturen ("band steering").
  4. Schakel de optie "Name of the wireless radio network visible" in. Daardoor verhinder je dat sommige draadloze netwerkapparaten geen verbinding met de FRITZ!Box tot stand kunnen brengen en dat de FRITZ!Box de draadloze netwerkapparaten optimaal kan aansturen in het Mesh-netwerk ("Mesh Wi-Fi steering").
  5. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in. Daardoor verhinder je dat je draadloze netwerkapparaten proberen verbinding te maken met de verkeerde draadloze router, die nagenoeg dezelfde naam voor het Wi-Fi-netwerk heeft.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan. Als de nieuwe naam van het Wi-Fi-netwerk wordt opgeslagen, worden alle Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Box verbroken. De Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Box moeten vervolgens opnieuw worden geconfigureerd.

Wil je even laten weten of het op deze manier gelukt is?


@jacques1964 ik heb helaas geen reactie meer gehad. Kan je aangeven of ik hier nog bij kan helpen?


Reageer