Skip to main content

Ik zou die aansluiting ook wel uit de woonkamer weg willen hebben, of buiten gebruik willen stellen. In de meterkast heb ik volgens mij ook een kastje dat van KPN is. Is het mogelijk om alles makkelijk richting meterkast te verplaatsen? Ik heb het idee dat de verbinding juist via dat kastje binnen komt en met een kabel naar het punt in de woonkamer gaat. Dus aansluiten in de meterkast is een makkelijke optie?

Admin: eigen topic voor vraag aangemaakt

Dat kunt u gewoon proberen. Plaats de Experiabox maar eens in de meterkast en kijk maar eens of de lampjes allemaal groen worden. Dat schuine doosje op de eerste foto is wel een officieel doosje van KPN. Maar het zit op zn kop. En scheef. Ik weet niet wat ik daar van denken moet ... :thinking:


Hallo @oranjeman , probeer het modem maar eens aan te sluiten op het IS/RA-punt in de meterkast, nee heb je, ja kun je krijgen.

Volgens mij moet je dan de rechtse aansluiting hebben van de IS/RA.

Zit de IS/RA op zijn kop of is de foto op zijn kop geplaatst?

De aansluiting in de huiskamer mag niet verwijderd worden, eigendom KPN.

Let er wel op dat als je modem binnen de meterkast werkt, de wifi achteruit kan gaan.

Succes.

 

 


Oranjeman,

Volgens mij sinds kort bestaat dit bij KPN (was er al maar nu is er een webpagina)

https://www.kpn.com/service/monteur.htm


Ja dat kastje zit op zn kop. Stamt nog uit de tijd dat ze heel snel veel betaalbare huizen bouwden. Er past geen stekkertje in dat kastje. Ja de wanddoosje laat ik gewoon in de kamer zitten. Maar mijn wens is om alles uit de kamer te krijgen. De WiFi repeater en KPN smartlife kastje wil ik om goed signaal te houden aan de buitenkant van de meterkast hangen. 

Ik wil ook best een afspraak maken met KPN monteur maar wil via dit forum eerst weten of dit ook technisch makkelijk mogelijk is.

Geen idee waar/hoe ik dat anders moet vragen


Hallo @oranjeman , datzelfde stekkertje dat je nu in de kameraansluiting hebt zitten moet ook gewoon in de meterkast passen, het is een RJ11-stekkertje voor de xDSL-aansluiting, misschien probeerde je hem andersom er in te steken omdat de IS/RA op zijn kop geplaatst is.

 


Nee, zoals ik aangaf past daar geen stekkertje in want er zit geen aansluiting in. Zie foto.

Dus mijn vraag is kan een KPN monteur iets aan dat kastje aanpassen zodat het wel via dat kastje gaat werken?

Als ik weet of dat mogelijk is maak ik pas een afspraak.


Hallo @oranjeman , daar moet een monteur een nieuw IS/RA-punt plaatsen, daarna kun je je huidige aansluiting in de kamer buiten gebruik stellen.

 


Het belangrijkste wat je moet bekijken is of die UTP kabel (voorzover ik kan zien de bovenste draad) in een kabelbuis verdwijnt. 

Als dat zo is, dan kan een goede monteur hoogst waarschijnlijk voor jouw de kabel verplaatsen (ik neem aan dat je jouw TV wel in de huiskamer wilt hebben). Het Isra punt zelf maken (moet je wel vermelden) gaat voorzover ik kan zien gratis, maar als het zo is als ik denk, dan is de monteur als er geen onverwachte zaken boven water komen er 20 minuten mee bezig.   

Echter dat allemaal als een aanname vooraf. Als iemand een oude kabel in die buis heeft laten zitten (of de buis heel vreemde bochten heeft) dan heb je een onvoorzien probleem. 


Vanaf het modem (nu nog in de kamer) loopt nu een kabel (via meterkast) richting trapkast waar een switch hangt. Vanuit daar is alles gekoppeld, dus ook de tv. 

Ik dacht dat KPN zelf ook via dit forum zou reageren. 

Ik zal de vraag morgen bij KPN voorleggen en zal de afloop hier vermelden.


Hallo @oranjeman , alsje een vraag binnen het forum stelt,stel je die meteen aan KPN.

Aangezien het forum geen chatdienst is krijg je niet direct antwoord, maar je krijgt uiteraard wel een reactie van KPN.

Voor een snellere reactie kun je beter even bellen, 0800 0402 of chatten.

Succes.

 


Op 17-8 via chat contact gehad met KPN.
Volgens de KPN medewerker moet dit mogelijk zijn.
Op 24-8 komt de KPN monteur langs.


De aansluiting in de woonkamer is niet het officiële aansluitpunt. Dit is een verlenging van de kabel in de meterkast. De wijze waarop dit is aangesloten is niet zoals het hoort. Maar laat ik daar maar niet te ver op in gaan. :stuck_out_tongue:

Als de monteur komt zal deze de kabel (binnen geleiding) die aan de bovenkant van het KPN kastje in de meterkast zit loskoppelen (lees afknippen), en de kabel die van onderaf komt (de kabel van KPN) afwerken in een zelfde KPN kastje (maar dan nieuw). Hierna zal in de meterkast het aansluitpunt in orde zijn, en de blauwe en witte aansluiting wat nu in de woonkamer zitten, naar de meterkast verplaatsen.

Dit is een werkje wat ik zelf in 10 minuten doe, het is namelijk niet veel werk, maar moet wel door een bevoegd persoon uitgevoerd worden.

Ik kan nu al zeggen: het verplaatsen van woonkamer naar meterkast kan zeker weten maandag uitgevoerd worden nadat de monteur is geweest. Let er wel op, als er interactieve tv in het pakket zit en deze op dit moment in de woonkamer is aangesloten, er alsnog een kabel naar de woonkamer moet voor de tv, of via een andere wijze. Dit is uiteraard alsnog beter dan dat er een modem in de kamer staat.


Bedankt @jordy.vanderbolt 
Dat idee had ik (als leek) dus ook al, maar dat had je wellicht al gelezen. 
Alles stamt nog uit de tijd dat iedereen kabel-tv via coax en een vaste telefoon in de woonkamer had :older_woman_tone2: .
Het signaal loopt nu via een lange overbodige kabel en kan dus korter.
Zoals het er maandag uit gaat zien is het m.i.z. meteen ‘glasvezel-geschikt’ 

Het aansluiten van de TV en andere componenten is geen probleem.
Er loopt nu vanuit het modem een kabel van de woonkamer door de meterkast en trapkast naar de positie van de TV in de woonkamer. Dus die weg wordt alleen maar korter. Geen probleem.
 


Bedankt @jordy.vanderbolt 
Dat idee had ik (als leek) dus ook al, maar dat had je wellicht al gelezen. 
Alles stamt nog uit de tijd dat iedereen kabel-tv via coax en een vaste telefoon in de woonkamer had :older_woman_tone2: .
Het signaal loopt nu via een lange overbodige kabel en kan dus korter.
Zoals het er maandag uit gaat zien is het m.i.z. meteen ‘glasvezel-geschikt’ 

Het aansluiten van de TV en andere componenten is geen probleem.
Er loopt nu vanuit het modem een kabel van de woonkamer door de meterkast en trapkast naar de positie van de TV in de woonkamer. Dus die weg wordt alleen maar korter. Geen probleem.
 

De kabel die er al loopt is ideaal! Doorknippen in de meterkast, connector er op (hier wel voor de zekerheid om vragen aan de monteur, zal deze wel doen :relaxed:) en je hebt meteen 2 kabels. Met een CAT5E kabel kun je 100 meter (wel een groot huis hebben dan) gaan zonder verlies, dus perse korter hoeft het niet, maar ziet er wel beter uit.

Als de glasvezel ooit in de meterkast geplaatst wordt (hoogstwaarschijnlijk wel omdat daar ook de koper kabel binnen komt), dan is het een kwestie van kabel uit ISRA punt halen, en een UTP kabel in het modem en de glas-NT steken. Glasvezel-geschikt dus!


De monteur is zojuist (netjes op tijd) geweest en met een half uurtje alles zoals gewenst aangesloten.
Heerlijk om de experiabox nu meteen achter het binnenkomend signaal in de meterkast te hebben.
Werkt iets beter en de woonkamer is ook weer wat opgeruimd. 


 


Hallo @oranjeman , dat ziet er gelikt en professioneel uit. Veel plezier met je opgewaardeerde verbinding.

 


Dat ziet er goed uit, @oranjeman. Fijn dat het zo snel door de monteur proffesioneel is aangesloten in de meterkast. Bedankt voor het delen :)

Mocht je nog (aansluit)vragen hebben? De kpn Community helpt je graag, stel ze hier gerust!   


Goedemiddag,

Ik wil mijn ISRA-punt ook verplaatsen van het punt in de woonkamer naar de meterkast.

Vanaf het ISRA-punt heb ik een loze leiding naar de meterkast. Kan ik vanaf het ISRA-punt met een telefoonkabel een snuitcontact aansluiten waardoor het punt verplaatst is???


Hoi @Habroma, welkom op het KPN forum. Goed dat je hier een vraag stelt. Wanneer je graag je ISRA-punt verplaatst, kun je dat het beste door een professional laten doen. Op mijnaansluiting.nl  vraag je eenvoudig een nieuwe, te wijzigen of te verwijderen aansluitingen in Nederland voor Nutsvoorzieningen aan. Je ontvangt dan een offerte van gespecialiseerde bedrijven.  


Reageer