Skip to main content

Helaas constateer ik ook het probleem dat ik maar net 300 mbps haal  i.p.v. 500 mbps . Upload is wel 500 mbps. dat verschil vind ik erg veel voor glasvezel. Ik heb al een reboot gedaan maar niets helpt. Ik overweeg om naar 1000 mbps te upgraden maar vraag me af of dat zin heeft. Sneldheid moet eerst goed functioneren. Wat nu KPN?
 

@VinV Welkom op het forum. Ik zag dat je je gegevens al ingevuld had en ik zie dat er een monteur ingepland staat op 14-09. Kun je mij laten weten wat er uit de monteursafspraak is gekomen?


@VinV Is de monteur geweest en is het probleem daarmee opgelost?


Er is een specialist geweest i.v.m. het probleem ruim een week gelden. Men zou vorige week met mij contact opnemen als er een apparaat in de straat gereset zou worden. Vorige week op 14 en 17 september bericht gehad dat de monteur zou langs komen voor verder werkzaamheden maar is niet komen opdagen. Nu is de afspraak doorgeschoven naar a.s. dinsdag 22 september. Ondersteunen heb ik maar de helft van de download snelheid hetgeen door de monteur is geconstateerd. Maar vooral aangeven dat de monteur komt en dan uiteindelijk niet komt zonder tegenbericht waarbij ook nog zonder melding de afspraak doorgeschoven word vind ik ook apart. Ik hou rekening met die afspraak en zorg dat ik er ben. Dus het probleem is niet opgelost en duurt wel lang allemaal.


Er is een specialist geweest i.v.m. het probleem ruim een week gelden. Men zou vorige week met mij contact opnemen als er een apparaat in de straat gereset zou worden. Vorige week op 14 en 17 september bericht gehad dat de monteur zou langs komen voor verder werkzaamheden maar is niet komen opdagen. Nu is de afspraak doorgeschoven naar a.s. dinsdag 22 september. Ondertussen heb ik maar de helft van de download snelheid hetgeen door de monteur is geconstateerd. Maar vooral aangeven dat de monteur komt en dan uiteindelijk niet komt zonder tegenbericht waarbij ook nog zonder melding de afspraak doorgeschoven word vind ik ook apart. Ik hou rekening met die afspraak en zorg dat ik er ben. Dus het probleem is niet opgelost en duurt wel lang allemaal.

Ik kon de tekst niet bewerken dus maar even zo.


@VinV Ik zie het inderdaad terugkomen. Ik heb geprobeerd te achterhalen wat de reden is geweest dat de monteur niet langs is gekomen, maar het is mij helaas niet gelukt deze reden te achterhalen. Ik ben met je eens dat het apart is dat een afspraak zonder tegenbericht doorgeschoven wordt, en dat je klaar zit voor zo'n afspraak. Excuses voor het ongemak! Kun je mij laten weten of het probleem met het bezoek van de monteur van vandaag opgelost is? 


jammer dat KPN niet gereageerd. Probleem nog steeds aan de orde. we gaan de 4e week in. Is het dan niet een idee om de modem zelf eens te controleren? 


Kpn heeft 5 dagen geleden een reactie geplaatst!!! 


Ja haha. Dat noem ik geen reactie voor het oplossen van het probleem.  Intussen donderdag en vrijdag ook al 3 keer telefonisch contact gehad waarbij ze afgelopen vrijdag beloofde dat er een bevestiging komt voor een afspraak. Maar nee hoor weer geen bevestiging en dus weer niets geregeld. 


Sorry maar de medewerker verdiept zich in jou casus en in plaats van antwoord geven op zijn vraag, kom je met verwijten. Je teleurstelling snap ik maar het is wel netjes om een medewerker die met je mee kijkt te woord te staan. Deze medewerker staat niet centraal voor er andere die zich niet aan hun afspraken hebben gehouden.


Jij hebt iemand nodig die dit voor je gaat regelen. Die persoon vindt je hier en niet via de telefonische klantenservice.  Dus reageer op @Rutger_ en ga niet bellen.


In mijn reactie staat geen verwijt. Ik geef antwoord op de vraag dat het probleem er nog steeds en kom met een vraag om de modem te checken. Dus reactie slaat nergens op. Bovendien heb ik je niet gevraagd om je reactie die mij dingen verwijt die niet bestaan. Doei.


@VinV Wat jammer dat het probleem nog bestaat, ik denk uiteraard graag mee en wil het probleem graag oplossen. Ik doe dit uiteraard wel ook het liefst op een prettige toon. Op het KPN forum helpen klanten elkaar, en op het moment dat klanten elkaar niet kunnen helpen komt er een KPN moderator in beeld. In dit geval ben ik dat. Ik heb 22-09 inderdaad gevraagd hoe het gegaan was met de monteursafspraak. Tot vandaag heb ik geen reactie gezien. In jouw reactie geef je aan dat je het jammer vindt dat KPN niet reageert, of in ieder geval niet voldoende reageert. Dit zou je natuurlijk als verwijt kunnen zien, al vat ik dit niet zo op. Wellicht is hier door schriftelijke communicatie een misverstand ontstaan. 

Terug naar je probleem, ik begrijp dus dat je verschillende toezeggingen hebt gehad dat er een monteur zou komen, maar dat je tot op heden nog geen monteur hebt gezien. Het inplannen van de afspraak en de communicatie hierover laat inderdaad te wensen over zie ik. Ik zie verschillende afspraken die niet doorgelopen zijn, excuses daarvoor. Ik zie wel dat er 25-09 een monteur bij de wijkcentrale is geweest en hij daar 500/500 Mbitgemeten heeft. Dit dus als vervolgactie op de specialist die langs is geweest. Vanuit de wijkcentrale gaat het dus goed en ik meet ook geen demping of verlies van verbinding tussen de wijkcentrale en de woning. Het lijkt dus later in het netwerk mis te gaan. Ook zie ik dat er 2 switches aangesloten zitten en dat de meeste apparaten daarmee verbonden zijn. Is de speedtest ook uitgevoerd met een kabel direct op de Experiabox aangesloten? Ook zou je het glasvezelkastje nog even 2 minuten stroomloos kunnen maken, hiermee reset je de NT. Dit is vast al eens geprobeerd, maar kan het kan geen kwaad het nogmaals te proberen. Zou je mijn vragen kunnen beantwoorden? Dan ga ik mijn best doen om te zoeken naar een oplossing! 


Hallo Rutger, Dank je voor je reactie. Ik zie je verhaal over de monteur die 500/500 gemeten heeft in de wijkcentrale maar dat is niet de situatie bij mij thuis. Dus dan zou je zeggen dat het na de kast iets moet zijn. Een specialist (monteur) heeft dat zelf ondervonden nadat hij met zijn eigen labtob direct op het modem had aangesloten zonder andere switches ertussen enzovoort. Zoals ik al eerder aangaf was dit een bekend probleem die wel eens voorkomt. Misschien is er wel iets met het modem zelf aan de hand. 
Maar goed ik heb gisteren een upgrade gedaan naar Hussel 1 Gbits/s en dan zullen we het zien vandaag. De aanpassing zal na de upgrade wel niet direct te zien zijn dus ik meld vandaag eind van de dag wat de stand van zaken is.  Ik zal overigens ook jou advies opvolgen betreffende glasvezelkastje.
Hoe dan ook heel fijn dat je aandacht hieraan geeft. Word zeer gewaardeerd.


Hoe meet u? Een speedtest via een website is bij hogere snelheden niet betrouwbaar. Lees dit topic eens door:

https://forum.kpn.com/internet-9/speedtest-waarschuwing-over-kpn-speed-test-en-andere-web-based-speedtests-497814


Dank voor je reactie Nick. Ik meet met verschillende tools en met diverse OS systemen voor een eerlijk beeld. De upload geeft de juiste mooie constante snelheid aan. Echter bij download varieert dat heel erg. Zelfs het kastje van KPN TV hapert of valt weg. 
Ik heb hiervoor CAIWAY gehad en met dezelfde tools gemeten waarbij ik duidelijk kloppende snelheid had. Nu ben ik verhuist en zie ik dat de download speed niet hoog is en niet constant. Het lijkt op overbelasting omdat er veel vraag is of netwerk van de modem zelf heeft mankementen.


@VinV  Laatste zin is ook mijn indruk. Er was wel eens iemand die over meerdere weken z’n snelheid over KPN WBA heeft gecheckt. Na 3 maanden ofzo is ie er maar mee opgehouden want aan de grafieken was duidelijk te zien dat het gevolg was van overboekings perikelen. Uiteindelijk zal men wel een capaciteits upgrade doen, afhankelijk van of de load sterk blijft stijgen en mensen duurdere abo’s aangaan.

Test eens automatisch op diverse tijdstippen in een 24-uurs tijdslot. Of zonder ISP router, dus eigen ‘box’/PC direct op VLAN6/PPPoE.


Dank je tmoesel. Ja dat bedoel ik. Ik straks ook dat even nalopen. Goede tip! 
Aanvullend op de link hierboven las ik ook iets vergelijkbaars. Zie link.
https://forum.kpn.com/internet-9/speedtest-waarschuwing-over-kpn-speed-test-en-andere-web-based-speedtests-497814?postid=1028556#post1028556
 


Glasvezelkastje 2 minuten stroomloos gezet en weer aangezet. Status op dit moment is hetzelfde. Upload doet het wel perfect.
Upgrade naar Hussel Internet 1 Gbit/s  download en 500 Mbit/s upload heeft totaal geen effect. Het heeft er alle schijn van dat er serieus iets mis is met modem of glasvezel kabel.

 


Hallo Rutger,
Vandaag alle handelingen gedaan. Ik mag er toch wel van uit gaan dat de snelheid inmiddels is geupgrade in het systeem. Echter geen enkel verschil met de situatie gisteren.
Zojuist nogmaals snelle labtop direct aan de modem gezet maar situatie hetzelfde. Zojuist ook de service tool toegepast van KPN. Geeft aan dat de verbinding in orde is. Dan modem herstarten maar helaas. Blijft naar mijn mening alleen nog het modem over die niet lekker werkt of er is iets mis vanuit wijkcentrale naar onze meterkast. Hoe nu verder Rutger?


@VinV De snelheidswijziging is inderdaad al doorgevoerd zie ik in het systeem. Ik begrijp dat jouw snelheid na de wijziging helemaal niet is veranderd? Op het moment dat ik zelf metingen uitvoer krijg ik inderdaad de melding dat de verbinding in orde is en er geen vreemde zaken gevonden worden. Ik ben het dan ook eens met je conclusie, wat ik eerst graag zou willen proberen is de Experiabox omruilen, wellicht dat het probleem inderdaad daar zit. Mocht dit niet het geval zijn ben ik bang dat ik toch opnieuw een monteur zal moeten aansturen. Ik stuur je een privé bericht met meer informatie over het omruilen van de Experiabox. 


Beste Rutger,

Ik heb zojuist de nieuwe modem aangesloten. Echter tot mijn groter teleurstelling blijft de snelheid hetzelfde. Dan blijft er maar 1 ding over en dat is de glasvezelkabel. Er moet iets niet goed zitten.
 

 


@VinV Helder! Jammer dat het nieuwe modem het probleem niet opgelost heeft. Voor mij blijft er weinig anders over dan opnieuw een monteur in te plannen, dit heb ik dan ook direct gedaan. De monteur staat voor aanstaande maandag gepland tussen 12:00 en 14:00, mocht dit niet uitkomen zou je dit dan zo snel mogelijk kunnen laten weten? Dan ga ik de afspraak nog proberen te verplaatsen!


Hallo Rutger,
Dank voor je antwoord. Ja ik had je graag goed nieuws gebracht. Overigens valt het me op dat deze modem ook bij WIFI KPN Fon uitzend terwijl bij WLAN KPN FON de button op OFF staat. Heel vreemd. Zal ik de monteur maandag ook vragen. Tot dusver nogmaals dank voor je inspanningen.


Beste Rutger,
Zoals belooft hierbij een terugkoppeling. Gisteren is er een monteur geweest maar kon niets doen. Hij had niet de juiste apparatuur bij zich. Ik had de indruk dan men alleen maar focust op de modem. Maar de bedoeling is dat men focust op de FTU, bekabeling en eventueel de PoP in de wijk. De monteurs die nu komen zijn ZZP'ers en hebben die kennis helemaal niet. 
De monteur heeft wel met iemand gebeld die aangaf dat er a.s. donderdag wel iemand kan komen met apparatuur maar of dat gaat gebeuren weet ik niet. Belangrijk is dat men aangeeft wat ze gaan doen en mensen met kennis van zaken sturen die vervolgens ook actie gaan ondernemen om het probleem op te sporen en op te lossen.  


@VinV  Misschien heb je het al gezien, maar kijk eens naar https://forum.kpn.com/internet-9/traag-internet-zowel-kabel-als-wifi-1gbit-sinds-1-week-504197 en dus https://forum.kpn.com/internet-9/1-gigabit-glasvezel-487736

Kans is groot dat je ook bij die club hoort. Al een half jaar verkoopt KPN 1Gbps abo’s maar het is voor een aantal mensen op dit forum 850 of soms nog minder. Wat iets over KPN zegt, maar eigenlijk nog meer over de betreffende klanten als je het mij vraagt.