Skip to main content

Ik heb een V10 met 2.4 Ghz en 5 Ghz netwerk. Het 2,4 Ghz-netwerk werkt niet meer. Apparaten die alleen op 2,4 Ghz kunnen werken, werken daarom niet meer. Hoe kan ik het probleem oplossen?

Helaas ben ik geen specialist en vraag daarom om instructies die gemakkelijk te begrijpen zijn

Alvast bedankt

Hallo @Asterixweisnix  je zou het modem eens een fabrieksreset kunnen geven als je nu ook de standaard SSID en wachtwoorden gebruikt.

Neem daarvoor een puntig voorwerp zoals een paperclip, druk in het resetgaatje zolang totdat je 1 of meer lampjes ziet gaan knipperen op het modem, dan loslaten en wachten totdat de modem weer opgestart is. Nu zou alles weer goed moeten werken.

Succes.

 


Goedemorgen @Asterixweisnix, welkom op het Forum en bedankt voor jouw bericht!

Op het moment dat de meeste apparaten niet goed meer werken, is een reset vaak wel de oplossing. Hierboven staat omschreven hoe je dat kan doen, je kan ook via onze website het uitvoeren. Kies jouw Experia Box en klik op 'Experia Box resetten'

Indien je dat eerst nog even niet wil proberen omdat je misschien bepaalde dingen hebt ingesteld, dan kan je eerst even inloggen in je Experia Box en zodoende kijken of 2,4GHz nog aan staat en onder welke naam (gesplitst van de 5GHz of niet). Dit kan je gemakkelijk controleren via onze servicetool. Kies jouw Experia Box op deze website, en ga naar het kopje 'de Experia Box instellen' en kies voor 'inloggen in het Experia Box menu'. 

Ik hoor graag of hiermee je 2.4GHz weer teruggekomen is en je apparaten weer goed functioneren met WiFi!


Hello Susan, de box verzendt momenteel 2,4 en 5 GHz, maar de 2,4 GHz-variant vereist een wachtwoord dat ik niet ken. Bij de 5Ghz-variant werkt alles met het wachtwoord dat ik ken


Hi Asterix, lukt het je wel als je via deze tool dit probeert aan te passen? Je moet dan wel verbonden zijn met je thuisnetwerk. 


Hi Alex_P, bedankt voor de suggestie, helaas werkte het niet.  Ik krijg de melding - Servicetool kan niet verder.

We kunnen je in deze servicetool helaas niet verder helpen door een technische beperking.


Hallo @Asterixweisnix , als je binnen het modem nooit iets aan de wachtwoorden gewijzigd hebt is het wachtwoord voor zowel de 2.4- als de 5.0-band gelijk.

Je bent niet toevallig een Telfort-klant, want dan werkt de eerder genoemde tool niet.

Als de wachtwoorden echt verschillend zijn kun je de modem eens een fabrieksreset geven zoals eerder beschreven en zijn de wachtwoorden voor beide banden weer gelijk zoals ze ook onder op het modem staan.

 


Hello @JanD nogmaals bedankt voor je moeite. Helaas kan ik de fout niet oplossen. Na een reset heb ik slechts een paar minuten 2,4 GHz-netwerk beschikbaar. Na een nieuwe reset is een 2,4 GHz-netwerk slechts enkele minuten beschikbaar. Wat ik nog steeds niet begrijp is de claim dat ik een klant van Telfort ben. Dit is nieuw voor mij omdat ik mijn rekeningen alleen aan KPN betaal. De V10 leverde en installeerde ook een medewerker van KPN. Op dit moment ben ik er niet zeker van hoe ik de lopende problemen kan oplossen of dat een technicus hierheen moet komen?


Hallo @Asterixweisnix , dan is het inderdaad de reactie van een moderator afwachten.

 


@Asterixweisnix Bedankt voor het uitvoeren van de reset. Als ik het goed begrijp zijn de 2.4 en 5.0 GHz van elkaar gesplitst. Normaal gesproken als je een harde reset uitvoert, wordt de EB weer terug gezet naar de fabrieksinstellingen, waardoor de netwerknaam weer terug veranderd naar wat op de sticker staat van het modem (achterkant). 

Dit is bij jou dus niet het geval.:thinking: Aangezien je (gelukkig) met sommige apparaten wel verbonden bent met de 5.0 GHz, wil ik je vragen naar de webinterface van het modem te gaan. 
Aangezien je de EB een reset hebt gegeven, zou je kunnen inloggen met:

Gebruikersnaam: admin
Wachtwoord: oNiets invullen] 

Als je eenmaal bent ingelogd mag je gaan naar: Wifi > Geavanceerd > Op deze pagina kan je de gegevens van de 2.4 GHz & 5.0 GHz wijzigen]
SSID = netwerknaam
Beveiligingssleutel = wachtwoord dat je invoert om verbinding te maken met het netwerk.

Veel succes! 


@Asterixweisnix, heb je de stappen van Lisa nog kunnen uitvoeren en heeft dit in jouw geval nog geholpen? 


@Susan_ 

Nee, helaas hielp het niet. De 2.4 Ghz verzendt slechts enkele minuten na elke reset. Dan is slechts 5 GHz beschikbaar  

U heeft geen versterkers toevallig?


Hi Asterix, ik ben ook benieuwd of je gebruik maakt van versterkers. 

Zou je ook je KPN profiel willen aanvullen met alle relevante gegevens en hier een seintje willen geven als je dit hebt gedaan? 


Reageer