Skip to main content

Hoe is het te verklaren dat op mijn adres **** de kpn snelheden zo verschillen met het nabij gelegen adres van mijn broer met postcode ***. Sterker nog een adres op **** met 43 mbps verschilt met zijn buren op nr 5 die maar liefst 106 mbps heeft.

KPN lijkt wel geen prioriteit meer te geven aan verglazing van zijn netwerk laten zij Ziggo als concurrent de markt overnemen? Dit is laatste wat ik hoop!!

 

*Admin: adresgegevens verwijderd i.v.m .privacy

 

*Admin: titel aangevuld i.v.m. vindbaarheid

*Admin: topic verplaatst naar juiste board

Hallo @Meadow , dat heeft allemaal met de afstand tot de centrale of de wijkkast te maken.

Jij kunt op centrale A of wijkkast B zitten terwijl jouw overbuurman op centrale C of wijkkast D zit.

Hoe verder je van een bepaalde centrale/wijkkast af zit hoe minder snel de verbinding.

Kijk via onderstaande link eens wat er (binnenkort) op jouw adres leverbaar is:

https://kpn-compleet-fpi-info.fourstack.nl/


Helaas komen er (nog) geen upgrades voor op fourstack voor mijn adres. Wat ik weleens gehoord heb dat wegens afhankelijkheden met (verouderde) apparatuur van derden zoals bv een Tele2 er voorlopig geen upgrades uitgevoerd kunnen worden! Wellicht speelt hier ook iets dergelijks een rol? Het is jammer dat dit dan voorrang krijgt en een doorsnee gebruiker afhankelijk blijft van een grote speler als Ziggo!


Wees blij dat Ziggo bij u überhaupt beschikbaar is. Dan heb je nog keus. Er zijn zat gebieden waar Ziggo niet aanwezig is. 


Over de verschillen in snelheid heb ik me ook al eens verbaasd :

https://forum.kpn.com/internet-9/afstand-centrale-en-echte-snelheid-internet-456461#post650565

 

 


Hallo @Meadow Welkom hier op het KPN Forum. Zoals je medeforumlid Jan al aangeeft: dit soort verschillen hebben te maken met de afstand van jouw huis tot de wijkkast waarop je bent aangesloten. Het klinkt heel flauw, maar zo kunnen er dus inderdaad flinke verschillen ontstaan tussen jou en de overburen, bij wijze van spreke. Natuurlijk doen we ons uiterste best om ons netwerk te verbeteren en te upgraden, maar zoiets gaat niet altijd even snel of makkelijk. 


En ik probeerde aan te geven dat de gegevens vaak niet juist zijn, ws geautomatiseerd gegenereerd en daar bij automatisch niet helemaal goed gegaan :→

Maar ja, het blijft behelpen met die koperdraden die daar nooit voor bedoeld zijn geweest :

https://forum.kpn.com/internet-9/signaal-hoe-werkt-dat-tv-internet-via-1-draadje-436837#post523623


Reageer