Skip to main content

Hoi, 

 

ik wil van 2.4 ghz naar 5ghz. Wie kan mij hierbij helpen ? 
 

Groetjes Jasmijn

Wat voor Experiabox heeft u?


Experia box v10A


Hoi @Jasmijnsmit, welkom! De V10a heeft beide frequenties maar staat standaard ingesteld dat beide dezelfde netwerknaam en wachtwoord gebruiken. In de meeste gevallen werkt dit prima omdat het dan je apparaten makkelijk zelf laat kiezen welke van de frequenties de beste verbinding geeft. Als je echter expliciet met de 2,4 of de 5 verbinding wilt maken, dan zul je ze moeten splitsen en ze elk een eigen naam moeten geven. Dit kan bij de V10A niet via de interface, maar moet met deze servicetool (kies geavanceerd). Let wel: als je ook gebruik maakt van Experia Wifi en/of Superwifi, dan kun je het niet splitsen.


Hallo @Erik_ , kan bij de KPN-versie van de V10a niet eenvoudig de 2.4-band uitgezet worden? Dat kan bij de TFT-versie wèl, dan is de vraag van @Jasmijnsmit  meteen beantwoord.

 


Hoi @Jasmijnsmit, welkom! De V10a heeft beide frequenties maar staat standaard ingesteld dat beide dezelfde netwerknaam en wachtwoord gebruiken. In de meeste gevallen werkt dit prima omdat het dan je apparaten makkelijk zelf laat kiezen welke van de frequenties de beste verbinding geeft. Als je echter expliciet met de 2,4 of de 5 verbinding wilt maken, dan zul je ze moeten splitsen en ze elk een eigen naam moeten geven. Dit kan bij de V10A niet via de interface, maar moet met deze servicetool (kies geavanceerd). Let wel: als je ook gebruik maakt van Experia Wifi en/of Superwifi, dan kun je het niet splitsen.

 

 

Hallo @Erik_ , kan bij de KPN-versie van de V10a niet eenvoudig de 2.4-band uitgezet worden? Dat kan bij de TFT-versie wèl, dan is de vraag van @Jasmijnsmit  meteen beantwoord.

 

Je kunt inderdaad ook de 2,4Ghz uitzetten op de V10A. Dit gaat als volgt:

  • Open 192.168.2.254 in een browser en log in met de gegevens zoals ze op de sticker achterop de V10A staan
  • Ga dan links naar WLAN
  • Vervolgens boven naar WLAN 2,4Ghz
  • Op die pagina zet je dan de ‘Enable radio’ op Nee en bevestig dit met de groene knop onderaan

 

Echter, let wel op de volgende dingen:

  • Je kunt hierna helemaal geen gebruik meer maken van 2,4Ghz. Als je nog oudere apparaten hebt die alleen maar met 2,4 Ghz overweg kunnen hebben deze geen internetverinding meer. 
  • Als je gebruik maakt van Experia Wifi en/of Superwifi dan is dit niet handig om te doen, dit verstoort de mesh-werking tussen de apparaten