Skip to main content

Hallo,

Sinds een week of 2 à 3 valt dagelijks de Wifi verbinding weg op alle apparaten. 
Door het kastje van KPN geheel uit te schakelen (dus dan ook geen tv e.d) en deze weer in te schakelen, wordt de verbinding weer hersteld door opnieuw verbinding te maken met het betreffende Wifi netwerk.

Omdat we beiden veel thuiswerken is dit echt een irritatie aan het worden.

Graag een oplossing hiervoor.

Ik begrijp hoe vervelend het kan zijn om met dagelijkse WiFi-onderbrekingen te maken te hebben, vooral als je veel thuiswerkt. Hier zijn enkele stappen die je kunt ondernemen om dit probleem op te lossen:

Controleer op Firmware-updates:

Zorg ervoor dat de firmware van je KPN-kastje up-to-date is. Fabrikanten brengen soms updates uit om bugs te verhelpen en de prestaties te verbeteren. Je kunt dit controleren via de webinterface van je kastje.
Herpositioneer je Router:

De locatie van je router kan invloed hebben op de WiFi-prestaties. Plaats de router bij voorkeur op een centrale plek in je huis, weg van muren en andere elektronische apparaten die storingen kunnen veroorzaken.
Verander het WiFi-kanaal:

Andere netwerken in de buurt kunnen interfereren met jouw WiFi-signaal. Probeer via de instellingen van je router een ander WiFi-kanaal in te stellen om te zien of dat helpt.
Controleer op Interferentie:

Apparaten zoals draadloze telefoons, magnetrons en Bluetooth-apparaten kunnen WiFi-storingen veroorzaken. Zorg ervoor dat je router niet in de buurt van deze apparaten staat.
Reset Netwerkinstellingen:

Overweeg om de netwerkinstellingen van je router te resetten. Dit kan soms problemen oplossen. Houd er rekening mee dat hierdoor alle aangepaste instellingen verloren gaan en je deze opnieuw moet configureren.
Controleer het Aantal Verbonden Apparaten:

Als er te veel apparaten zijn aangesloten op je netwerk, kan dit de prestaties beïnvloeden. Probeer het aantal verbonden apparaten te verminderen om te zien of dat helpt.
Controleer bij KPN:

Het probleem kan ook bij je internetprovider liggen. Neem contact op met KPN om te controleren of er storingen of onderhoudswerkzaamheden zijn in jouw gebied.
Overweeg een Routerupgrade:

Als je kastje al wat ouder is, kan het de moeite waard zijn om te overwegen een nieuwere router aan te schaffen die betere prestaties en betrouwbaarheid biedt.


Bedankt voor de reactie. Een aantal dingen zegt mij helaas niets zoals Filmware?

Verder hebben er geen wijzigingen plaatsgevonden wat plaats van router, aantal apparaten. Router hebben we al diverse keren gereset.

Blijft over nieuwe Router? (Nu 5 jaar oud)


Welk type modem heb je @Stamgl ? Gebruik je zgn wifiversterkers?


Hoi @Stamgl, dat is niet prettig inderdaad! Laten we eerst kijken naar de situatie, voordat we conclusies tot conclusies komen. Net als Joep ben ik ook benieuwd wat voor apparatuur je voor Wifi gebruikt. Kan je er meer over vertellen? Wij zien niet wat jij ziet, we weten alleen wat jij vertelt.

Je kunt ook dit artikel in de Kennisbank doornemen om te kijken of die tips helpen: 

Als het makkelijker is om het telefonisch toe te lichten kan dat ook, we zijn bereikbaar op 0800-0402.


Reageer