Skip to main content

 

Goedemorgen,

 

Ik ben recentelijk verhuist. Deze woning is vrij oud en hier is dus ook geen glasvezel. Daarnaast heb ik zowel bij KPN als bij andere providers een postcode check gedaan of ik op een andere manier internet kan krijgen maar zowel jullie als andere providers geven aan dat ik geen aansluiting heb daarvoor. Kunnen jullie mij hierbij helpen? In mijn kast heb ik wel een kabel lopen (zie foto). Kan ik hier iets mee?

Ik hoor het graag!

 

Groetjes Nena

Wat je daar laat zien zijn coaxkabels, die door Ziggo (ligt aan het gebied) gebruikt worden.

Als KPN geen glasvezel heeft liggen, zul je via de koper (oude telefoonlijn) je internet in huis moeten kunnen krijgen. Zie je niet dit soort aansluitingen in huis? Of kun je het gewoon helemaal niet aanvragen?

 


Op de foto is coax, “de kabel” dus, welke aanbieder dat is kun je hier vinden :
kabelkiezer.nl
( meerdere invulvelden die verschillende resultaten geven soms ! )

Die klopt meestal wel nmi, maar met name de gebieden met kleine aanbieders staan vaak niet of niet goed vermeld in de vele vergelijkings website’s.


Hi @Nena Poot, leuk een nieuwe woning, maar dan wel weer zuur dat het zo moeizaam gaat met internet aanvragen ☹️ Heb je nog wat gehad aan het linkje dat KeesYagi deelde?

Zou je anders ook je gegevens in willen vullen in je profiel en hier een seintje geven als je dat hebt gedaan? Dan kan ik je adres bekijken, om te zien of er vanuit ons écht niks mogelijk is!

 


@Maja_  bedankt voor je reactie! Ik heb zojuist me gegevens ingevuld! Ik hoor het graag :)


Bedankt @Nena Poot,

Zou je me iets meer kunnen vertellen over je woning? Ik zie dat er wél een aansluiting is op je huisnummer en dan alleen met de letter A als toevoeging, als we daar de 2 cijfers vervolgens nog weer aan toevoegen wordt er aangegeven dat het adres onbekend is. Er is nog een adres met een cijfertoevoeging ná de A, en daar vind ik wél weer een aansluiting.

Het kan zijn dat er echt geen aansluiting ligt bij jou, maar ik acht het ook mogelijk dat het puur een administratief iets is, dat je aansluiting bij ons in de systemen een andere toevoeging heeft dan hoe het bij jou op de deur staat zegmaar. Is het een grote woning die in het verleden opgesplitst is in meerdere kleine woningen? En zijn er echt 3 adressen met toevoeging A? Of zijn het allen de A en dan die van jou met de cijfertoevoeging?


@Maja_  het is inderdaad een grote woning die opgesplitst is in meerdere woningen. Het klopt dus dat er meerdere adressen zijn met toevoeging A.  


Dan is het mogelijk dat de hoofdaansluiting in 1 van de andere woningen zit, of een gezamenlijke meterkast oid.

@Maja_ weet vast meer te vinden mbv adresgegevens, of er koper of glasvezel ligt.

Of er in geval van koper nog vrije aders beschikbaar zijn, of een vrije FTU voor glasvezel. 


Glasvezel staat gepland voor halverwege 2024, maar de aanleg moet zo te zien nog helemaal starten dus de kans bestaat dat dat wat langer gaat duren. Wel fijn om te weten dat het er aan gaat komen @Nena Poot 🙂

Wat betreft de koperverbinding van KPN (internet geleverd via de telefoonlijn); als ik de technische systemen in duik, vind ik alleen het huisnummer met de toevoeging A, daar zijn 2 aders aanwezig, beide in gebruik. Kan uiteraard zijn dat daar echt de enige aansluiting zit en dat na de opsplitsing geen van de bewoners van jouw adres gebruik hebben gemaakt van KPN of 1 van de andere providers die via ons netwerk leveren. 

Is het misschien mogelijk dat je bij de vorige bewoner navraagt he die het geregeld had? of wellicht weet 1 van je buren dat?


Hey @Maja_ , ik ben even op de andere 2 verdiepingen van de woning gaan kijken (deze appartementen staan momenteel leeg) en heb op zolder een modem gevonden van KPN. Deze is aangesloten alleen als ik wil verbinden met het netwerk geeft die aan dat de breedband verbinding niet werkt. Heb het ook al geprobeerd te resetten en opnieuw op te starten. 
 

Zou dit te maken kunnen hebben met het feit dat degene die voor het internet betaalde het bij jullie heeft gestopt I.V.M een verhuizing? Of is er iets anders wat ik kan proberen dat ik wel kan verbinden?

Daarnaast vond ik op de andere verdieping ook een aansluiting van KPN (zie foto).


Ah, dan is er dus wel íets aanwezig gelukkig. Ik wil je nu toch even aanraden om morgen met onze klantenservice via 0800 - 0402, zodat je 1 van mijn collega's van de verkoopafdeling te spreken kan krijgen. Ze kunnen daar iets beter uitzoeken hoe deze aansluiting precies bij ons in de systemen staat. óf kunnen dit laten uitzoeken door een specialistische afdeling 😊