Skip to main content

Graag zou ik willen weten of NJAM.tv meer actueler wordt aangezien ik nu geregeld kijk naar programma's uit vervlogen tijden terwijl in de nieuwsbrief nieuwe programma's worden aangekondigd op bepaalde dagen maar helaas komt er dan weer een herhaling van een ander programma.Is het bekend of Njam.tv eigenaar Studio 100 van Gert Verhulst geen toestemming geeft aan jullie (ook aan Ziggo) geen actuele/nieuwe programma's mogen streamen naar klanten die kijken naar Njam.tv? Alvast bedankt voor jullie antwoord 

Het werkt niet zoals jij zegt.

Maar de uitzending van uit België wordt gewoon overgenomen. En direct doorgestuurd. Kpn zendt het niet zelf uit maar is doorgeefluik. 

Je kunt beter contact opnemen met njam. Er is vast een website met contactgegevens. 


https://njam.tv/contact

Probeer het via deze pagina. Of een van de andere wegen zoals Facebook of Twitter.

Bijna geen enkel TV kanaal biedt veel nieuw materiaal. Of hooguit een seizoen van 13 afleveringen soms zelfs minder. De TV kanalen hebben simpelweg teveel zend tijd ten opzichte van het aanbod.


@marc1976 

 

“jullie” 

Op een forum helpen vooral klanten elkaar.

 

Ik sluit me aan bij de vorige reacties. 😉


Goede vraag, @marc1976, maar wij gaan niet over de inhoud van tv zenders. Dat wordt door de omroepen/zenders zelf bepaald. Wij geven alleen het beeld en geluid door dat wij vanuit hen aangeleverd krijgen. 

 

Als je dan ook feedback hebt op de inhoud van een zender, dan kun je dat bij de zender zelf kwijt. Voor Njam is dat:

https://njam.tv/contact

Probeer het via deze pagina. Of een van de andere wegen zoals Facebook of Twitter.