Skip to main content

Ik heb een 4 G  buitengebied abonnement van KPN op een 4G router met onbeperkt internet( maximaal 5 G Fair use policy hierna steeds 1 G activeren….Hoezo onbeperkt)

Nadat ik 5 G op een dag verbruikt heb komt er een SMS bericht om weer 1 G te activeren.

Ik kan dit SMS bericht niet lezen zonder de micro card uit de router te halen ,in een GSM te plaatsen SMS te lezen 1 G te activeren en dan card weer terug te plaatsen in Router.

Zeer omslachtig.

Is er een mogelijkheid om SMS bericht door te sturen naar ander mobiel nummer opdat ik vanuit daar 1 G kan activeren ?

Beste @Mkempen, welkom! Het is me niet helemaal duidelijk wat je nu hebt: een 4G buitengebied abonnement of een simkaart met een mobiel abonnement met onbeperkt data. In het eerste geval heb je gewoon onbeperkt internet en kan je hier onbeperkt gebruik van maken.

 

In het tweede geval heb je een 06-nummer met daarop een mobiel abonnement. Deze is inderdaad gecapt op 5 GB data per dag. Het is dan ook niet de bedoeling dat je die simkaart in een 4G router plaatst. Deze is puur bedoeld voor mobiel gebruik, waarbij de simkaart in een mobiele telefoon zit. 


Ik heb een mobiel abonnement met onbeperkt data 4G, op advies en goedkeuring van medewerker van KPN om te gebruiken in een router. 


Het kan wel zo gebruikt worden, maar het is gewoon niet de bedoeling. Onder andere daarvoor hebben we inderdaad de mogelijkheid tot het verbruik van 5 GB per dag en vervolgens de mogelijkheid om dit met 1 GB per keer te verhogen. Jammer om te lezen dat je hierover niet juist geïnformeerd bent! 


Dat gebeurd blijkbaar veel vaker. Ik moet hier een 4 G modem van een klant configureren en ik denk dat hier hetzelfde speelt. Dit is notabene door de klantenservice specifiek aangeraden door KPN (het is voor een dataverbinding van een lokale omroep) en vervolgens geeft men zon lullig Huawei draadloos wifif dingetje mee...gaat helemaal nergens over mensen..man man man


Hoe had jij het willen zien dan?


Dat men niet wekenlang van het kastje naar de muur werd gestuurd (men heeft heel duidelijk uitgelegd wat de bedoeling is)  en als men dan met een LTE oplossing komt een fatsoenlijk 4 G modem levert. Wat moet ik nou met zon mobiel huawei dingetje? Leuk voor op de camping,maar natuurlijk niet voor een vaste installatie. Inmiddels kunnen we na een half jaar gedoe daar eindelijk een vaste lijn laten aanleggen( de woningbouw is zo vriendelijk geweest het hok een huisnummer te geven) maar totdat die lijn wordt opgeleverd moet ik maar zorgen dat er een 4G verbinding komt. Ik hoop dat ik het simkaartje gewoon in een 4G modem kan drukken en daarmee aan de gang kan? Of is dat überhaupt niet mogelijk.


KPN heeft maar alleen maar een 4g modem  voor sneller internet buitengebied.  Dat is in combinatie met DSL. Je zal best die simkaart in een 4g modem kunnen stoppen. 


Dan zijn ze toch keihard verkeerd voorgelicht? Contracten afsluiten is 1 ding maar iets leveren dat de klant wil hebben wat anders. Onbegrijpelijk dat men hiervoor een 2 jarig abonnement is aangesmeerd.

Ook nog eens onder het motto "onbeperkt dataverbruik". 

Letterlijk uit de mail naar de voorzitter van de omroep:
Zoals telefonisch afgesproken zou mijn advies zijn om in de machinekamer van de lift een Wifi router van Huawei aan te schaffen + een los simkaartabonnement met unlimited data

Uw aanvraag van een KPN EEN internet verbinding zal ik annuleren daar hiervoor een aansluitpunt van KPN aanwezig moet zijn en de monteur Ton Hagen heeft geconstateerd dat deze niet aanwezig is in de machinekamer van de lift

En nou mag ik het als zzpér even leuk gaan oplossen...nee lekker gewerkt zo


Maar wat moet je er mee doen dan? Dit zal het meeste haalbare voor kpn zijn geweest. Voor zakelijk ingewikkelde oplossingen moet je natuurlijk naar een gespecialiseerdezaak gaan. 


Ik begrijp dus uit je verhaal dat de leverancier van hun eigen spullen niet competent is en je hiervoor naar een "speciaalzaak" moet omdat je anders iets krijgt aangesmeerd waar je niets mee kan.…….ok dan...duidelijk. Ik probeer die club ook alleen maar te helpen en ben niet betrokken geweest bij de aanschaf hiervan,

Maar inmiddels is het gelukt om via een Draytek 2862 modem/router en een externe antenne een stabiele 4G-verbinding te krijgen die even dienst kan doen totdat er op die locatie een vaste vdsl of glasvezelverbinding wordt opgeleverd.Dat zal hopelijk binnen een paar weken het geval zijn en kunnen ze hetzelfde modem blijven gebruiken (bij vdsl tenminste) en blijft de 4G-verbinding als backup tot het contract eindigt aanwezig. Beetje omslachtig, maar het moet dan maar zo.
Maar de point van dit verhaal: ze mogen bij KPN wel IETS betere voorlichting geven.