Skip to main content

Ik heb in Mexico een buitenland bundel gekocht via SMS voor 9,95 100 minuten maar zie nu in de KPN app dat er toch meer dan 21€ belkosten buitenland gemaakt zijn dus nu ben ik zelfs nog 21€ meer kwijt. En durf ook niet meer bellen, tewrwijl ik 100 minuten heb gekocht. Ik wel eigenlijk mijn belkosten en die bundelkosten die ik nu niet kan gebruiken terug betaald krijgen 

Hoi @Ikke patricia 

Je hebt als het goed is de volgende buitenlandbundel voor Mexico besteld:

100 MB/min/sms voor 9,99 Euro.

Deze bundel is niet alleen bedoelt voor bellen, maar ook om mee te internetten en te sms’en.
Het zijn dus eigenlijk 100 eenheden, waarbij 1 eenheid een belminuut, MB of SMS is.

Zo’n bundel is snel leeg, omdat je smartphone ook op de achtergrond gebruik maakt van het mobiele datanetwerk in Mexico.

Dus dat je nu extra bij moet betalen is in principe niet zo heel gek, want 100 eenheden in het buitenland buiten de EU is zo op.

Je had beter kunnen kiezen voor de volgende buitenlandbundel:

500 MB/min/sms voor 39,99 Euro

Dan had je meer ruimte gehad.

De gemaakte kosten in Mexico zou je gewoon moeten betalen, omdat KPN deze kosten in de meeste gevallen niet zal gaan vergoeden, dit blijkt ook uit andere topics op dit community.


Ik heb alles uistaan dataroaming enz. Had die belbundel nodig voor een noodgeval en via sms besteld alleen doet deze het niet en gaan er nu toch kosten voor bellen van mijn rekening. Ik heb nog 89 minuten mar jan niet bellen dan gaan er nog meer kosten van mijn rekening ik ga kon wel bellen als ik in Nederland ben.


Hoi @Ikke patricia 

Kan het misschien zijn, dat je voordat je de bundel bestelde nog gebruik hebt gemaakt van je smartphone in Mexico?
En wanneer heb je dataroaming uitgezet? toen je nog in Nederland was, of pas in Mexico?
Mocht je dit pas in Mexico hebben uitgezet (bijvoorbeeld op de luchthaven), dan kan het nog gemakkelijk zijn dat er nog data verbruikt is door je smartphone.

Waar de kosten van die 21 euro vandaan komen, kun je pas zien op je volgende factuur van je mobiele abonnement, daarop wordt het gespecialiseerd op aangegeven.
Of een KPN Moderator het mogelijk al kan zien, is waarschijnlijk ook een kleine kans. 


Ik heb pas gebeld toen alles al uitgeschakeld was. Heb via SMS besteld en niet via de app. Heb ook bericht gehad via een SMS dat de databundel aan staat. Er staat ook bij in de app nu gemaakte kosten 21 minuten precies wat ik heb moeten bellen vanuit Mexico.

Ik heb hier een simkaart gekocht en ga alleen via hotspot of wifi van het hotel op mijn mobiel. 
Nu ben ik dus inmiddels 31€ kwijt en heb van de 100 ook naar 21 gebruikt. Maar goed die heb ik dus eigenlijk niet van die gekochte bundel. Die bundel die ik nú misschien hard nodig heb om de ziekteverzekering te bellen omdat mijn dochter al 3 dagen ziek is. Als ik dus morgen de verzekering moet bellen ga ik nog meer kosten maken terwijl ik nog eigenlijk 100 minuten over heb en niet gekregen. Ik kan ook nergens zien hoeveel ik heb omdat het via sms gaat. En dat werkt dus voor geen meter minuten bestellin via SMS.


Hoi Patricia wat een ongelofelijk nare situatie en ik snap volkomen dat je in deze situatie duidelijkheid wil hebben. Het klopt dat sommige smartphones op de achtergrond dingen blijven draaien ook al schakel je dan alles uit. Ik loop graag even voor je na wat de status van deze bundel is. Kun je voor mij jouw profiel invullen? Dan kijk ik even met je mee!


Het gaat toch echt om die 21 minuten die ik gebeld heb in Mexico en nu heb ik een bijna volle bundel nog waar ik niet aan heb ben nl. nu onderweg naar huis en niet meer in Mexico. Die 21 mintzijn niet van de bundel gehaald die ik heb aangeschaft. Heb pas gebeld na de melding van jullie via SMS. Dus dat er op de achtergrond verbruik is is onzin want die bundel is nog lang biet op. Dus ik zou graan die belkosten en de bundel gekocht heb waar ik geen gebruik meer van heb durven maken gecrediteerd krijgen. Ik ben nu nl die 9,99 en die belkosten kwijt ondat jullie de bundel niet goed hebben geactiveerd. Status van de bundel zie ik nu zelf ook in de app maar daar heb ik dus niets meer aan. Graag zie ik de oplossing tegemoet!


Hoi @Ikke patricia 

Heb je inmiddels al jouw forum profiel volledig ingevuld?
Waar moderator @Remco van KPN om heeft gevraagd.

Anders kan hij niets voor je betekenen, en dat zou zonde zijn.

Ga als volgt te werk:

  • Klik op je groene rondje met met de letter I (naast stel je vraag)
  • Klik vervolgens op Mijn Profiel
  • En daarna op Bewerk Profiel, en vul je persoonlijke gegevens in.

Heb zo goed als alles ingevuld behalve modemtype en dingen die niets met deze topic te maken hebben maar niets meer vernomen.


Heb zo goed als alles ingevuld behalve modemtype en dingen die niets met deze topic te maken hebben maar niets meer vernomen.

 

Hoi @Ikke patricia 

Moderator @Remco van KPN krijgt eveneens een seintje, zodra je reageert in je eigen topic.
Dus hij zal vanzelf met een antwoord gaan komen.
En ook een moderator is wel eens een dagje vrij!


Dank je dan wacht ik nog even af😉


Als je de juiste bundel hebt geactiveerd voor Mexico (VOORDEEL 100 AAN) dan moet het gewoon werken.

Voor bellen naar Nederland sowieso, maar ik neem aan dat je inderdaad een Nederlands nummer belt?

Mijn ervaring is dat KPN het oplost met een creditfactuur als er onterecht in het buitenland kosten worden gemaakt trouwens.


Hoi Patricia wat een ongelofelijk nare situatie en ik snap volkomen dat je in deze situatie duidelijkheid wil hebben. Het klopt dat sommige smartphones op de achtergrond dingen blijven draaien ook al schakel je dan alles uit. Ik loop graag even voor je na wat de status van deze bundel is. Kun je voor mij jouw profiel invullen? Dan kijk ik even met je mee!

Ik heb een email ontvangen met een privébericht maar als ik daar op klik kom ik op een doodlopende pagina met de mededeling dat ik geen toegang heb. Ben intussen al veel tijd kwijt met dit over en weer mailen en zal ook nooit meer een extra bundel gaan kopen die niet functioneert en daarna zoveel tijd kost waar ik uiteindelijk nog steeds niets wijzer van wordt.


Ik had mijn profiel al aangevuld voor zover dat kan en relevant is voor deze kwestie. Dus weet niet wat er nog meer moet. Ben hier nu al zoveel tijd mee kwijt dat ik onderhand net zo goed kan betalen. Vind het nog steeds belachelijk en dit antwoord met onzin over wat er op de achtergrond meedraait. had ik ook al op geantwoord lijkt mij sterk dat een bundel van 100 binnen een uur op is. Het is gewoon duidelijk dat jullie de bundel niet hebben geactiveerd terwijl ik daar een SMS van heb gehad. Ben gelijk gaan bellen na die SMS omdat ik met een noodsituatie zat in Mexico. Er is 21 minuten in rekening gebracht en mijn bundel staat nu nog een hoop van open. Dus dat het verbuik op de achtergrond mijn bundel heeft opgemaakt is grote onzin. Er staat nog een flinke buitenland bundel open nu. Waar ik niets aan heb omdat ik inmiddels thuis ben.  Dus een bundel waar ik geen bal meer aan heb gekocht en een rekening van meer dan 20€ en een hoop tijd hier kwijt in een topic.

slechte service terwijl ik alles bij KPN afneem elke maand netjes een buitenland bundel koop en dan de dikke rekening en bundelkisren op mijn bordje!


Reageer