Skip to main content

Sinds overgang van Telfort naar KPN, iedere maand meerdere dagen achter elkaar de melding ‘vandaag start uw nieuwe……..’ zelfs meerdere keren per dag.

Wat is dit??????

Hoi@hannow, welkom bij ons op het forum. Dat lijkt me vooral heel vervelend! Zo vaak start de maand natuurlijk niet. Ik wil voor je kijken wat ik er over kan zien. Op je forumprofiel zie ik nog geen gegevens staan, zou je die volledig in kunnen vullen en daarna hieronder een seintje geven? Dan kijk ik met je mee.


Is gedaan. Ook sms ontvangen , tijdens de eerste dagen van nieuwe bundel, is zeer slecht en duurt soms meer dan 24 uur. Maar 5 a 6 dagen de melding dat nieuwe maand start is vervelend en dat meerdere keren per dag


Ook merken de mensen die ik bel, dat mijn nummermelding uit staat, weeer wat nieuws sinds ik nieuwe sim heb????

 


Bedankt voor de gegevens @hannow, ik ben daarvoor voor je gaan kijken. Het bericht over de nieuwe maand wordt zo te zien maar 1x verzonden, maar het komt wel vaker bij jou aan dus. Gebeurt dat ook nog als je het toestel een keer opnieuw hebt opgestart?

Ik heb ook gekeken naar de instellingen voor nummerweergave, dat staat aan op het netwerk. Het kan zijn de instelling daarvoor op jouw toestel uitstaat, zou je dat kunnen controleren?


Natuurlijk heb ik alles wat je omschrijft tot vervelens toe geprobeerd.

Ik begrijp dat je dit vraagt, maar NATUURLIJK allemaal al vaak gedaan!

Ik heb zelfs op 3 verschillende toestellen ( Cat b 35, Iphone 5 en 5 s ) deze problemen.

Meerdere dagenen meerdere keren de melding van de nieuwe maand, heel laat smsen ontvangen en geen nummervermelding ( staat gewoon aan op toestel )

Of na paar dagen een bulk aan smsen ineens.

Ik begin het zat te worden iedere maand hetzelfde liedje.

Ik heb zelfs een nieuwe simkaart, op jullie aanraden, geplaatst.

Wat nu???


Duidelijk, ik wist niet wat je wel en niet had geprobeerd @hannow. Daar heb ik nu een beter beeld van. Wil je die notificaties over de nieuwe maand wel blijven krijgen? Ik kan ze ook uitzetten en kijken of dat een effect heeft voor de sms'jes. Als je die wel aan wilt houden zal ik een melding aanmaken zodat het uitgezocht kan worden.


Ik hoef niet de melding te krijgen iedere maand.

Maar zou wel graag  de smsen van mijn kennissen op tijd ontvangen.

En dat mijn nummer vermeldt word bij de mensen die ik bel, want daar snap ik niets van en

heeft ook met de nieuwe , zogenaamde veiligere , simkaart te maken volgens mij.

 


Ik denk niet dat het met de sim-kaart te maken heeft. Ik denk dat het verstandig is dat we de specialisten hier een blik op laten werpen. Zou je me daarvoor kunnen vertellen welk merk en model toestel je hebt? En voor de zekerheid; de latere sms'jes ontvang je van meerdere ontvangers dus, niet van 1 specifieke. Is de maandelijkse notificatie de enige die zo vaak komt, of gebeurt dat ook met die van bekenden? Ik wil de specialisten zoveel mogelijk informatie meegeven zodat ze het goed kunnen bekijken.


De notificatie is de enige die vaak komt.

Smsen die later komen, zijn verschillende mensen, maar ook mijn verstuurde komen te laat.

Toestel was eerst iphone 5, dan CAT B35 en nu sinds kort de iphone 5s.

De laatste heb ik te kort om te weten of het ook gebeurt.


Dank voor de toelichting, daarmee heb ik de melding naar de specialisten aangemaakt. De nummerweergave heb ik daarbij ook genoemd. Zij gaan dit onderzoeken en nemen contact met jou op, ik verwacht dat dat binnen 5 werkdagen gebeurt. Ik ben benieuwd wat er dan uitkomt.


ik ook, bedankt vast.


Ik zie dat de specialisten inmiddels contact met je hebben gehad @hannow, zij konden er ook geen verklaring voor vinden en het wordt verder uitgezocht. Zodra zij een terugkoppeling krijgen nemen ze weer contact met je op. Ik ga er vanuit dat het daarmee tot een oplossing gaat komen


Oke, ik wacht het af.