Skip to main content

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2024/05/28/veiling-nederlandse-landelijke-5g-netwerken-begint-25-juni-2024

Ik ben benieuwd hoe de koek verdeeld gaat worden tussen KPN, Odido en Vodafone.

Voor zover ik weet hebben zich geen nieuwe gegadigden gemeld.

 

Er bestaan ook maar 3 partijen in NL die echt mobiel provider zijn @PPT ,

alle andere providers die mobiel aanbieden zijn virtuele providers die hun diensten afnemen bij de echte providers.

 


Weet ik. Die anderen hebben geen plannen om daar iets te veranderen. Zou ook veel investering zijn, een eigen netwerk bouwen. 


https://www.rdi.nl/actueel/nieuws/2024/07/01/kpn-odido-en-vodafoneziggo-verwerven-frequenties-via-5g-veiling

 

Het resultaat. Opmerkelijk dat op antennekaart.nl Odido al op 3450 MhZ staat, een frequentie die naar Vodafone gaat. Zal wel een kwestie van eenvoudig een setting veranderen zijn denk ik zo. 


Op de antenne bij mij iets verderop zit ook nog geen antenne met de nieuwe frequentie, althans, als er al een antenne is, staat die nog niet geactiveerd 

 


**Update** (Bron. NOS)

Het ministerie van Economische Zaken stelt dat de bedrijven hun frequenties deze maand in gebruik kunnen nemen. Klanten met toestellen die 5G ondersteunen moeten daar dan ook direct iets van merken.

Odido laat weten de "komende periode" diverse netwerkverbeteringen door te voeren en hierbij direct de uitbreiding van 5G aan te zetten. KPN zegt het netwerk al te hebben voorbereid op de nieuwe 5G-frequenties en op de drukste plekken in het land ook al te hebben geïnstalleerd. Een woordvoerder zegt dat die snel geactiveerd worden en dat de dekking in het land stapsgewijs wordt uitgebreid. VodafoneZiggo verwacht ook binnen enkele weken van start te gaan.


 


https://www.kpn.com/netwerk/dekkingskaart

Hier kan je de internetsnelheid op adres zoeken. Op mijn adres wordt 236 Mbps gemiddeld vermeld. Daar is het recent vernieuwde 5G nog niet verwerkt zo te zien.


Reageer