Skip to main content

Hi. Ik wil graag e-sim gaan gebruiken. Volgens de handleidingen zou er in de Wear app een mogelijkheid zijn om dit te selecteren en te installeren. De optie ‘mobiele abonnementen app er bij mij echter niet tussen. Komt dat omdat mijn telefoon nog geen gebruik maakt van e-sim?

In de KPN app zie ik geen mogelijkheid om een simkaart te wisselen. Heb ik dan wel e-sim mogelijkheden? Het abonnement is zojuist verlengd, dus dit zou toch wel tot de mogelijkheden moeten behoren?

Dank alvast, René

Hallo @Retim ,

De reden dat het niet lukt, is omdat deze telefoon niet voorkomt in het overzicht met telefoons die bij KPN met e-Sim werken:

https://www.kpn.com/shop/mobiel/telefoons/?merk=Samsung&esim=true&meestverkocht=ASC
 

Meer over e-Sim bij KPN:

 


Gaat dit over een Galaxy smartphone of over de Galaxy Watch 5 Pro? Als het over die laatste gaat, heb je dan wel de LTE-uitvoering van de Watch 5 Pro? Als je die niet hebt zie je de mogelijkheid voor mobiele abonnementen wellicht niet in de Wear-app en kun je geen gebruik maken van Multisim. Verder moet je bij kpn ook nog een smartphone van Samsung hebben, anders werkt 't vaak ook niet. In de smartphone heb je niet perse een E-Sim nodig, Multisim voor een Watch 5 Pro LTE werkt ook samen met een Galaxy smartphone met een klassieke SIM.

Overigens kun je ook met de BT-versie van de Watch 5 Pro (dus zonder LTE) wel bellen, maar dan loopt dat via de Bluetooth verbinding van je smartphone die je dan wel in de buurt moet hebben. 


Ik heb een 5 pro. Maar deze zou volgens de diverse sites wel met een E Sim moeten werken. Maar dat klopt dan dus niet?

https://www.coolblue.nl/product/910797/samsung-galaxy-watch5-pro-4g-zwart-45mm.html

"4G en wifi”


Hallo @Retim 

 

Die Watch zou moeten werken, heb je de instructies gevolgd zoals hier staan: https://www.kpn.com/mobiel-abonnement/multisim/multisim-activeren.htm ?

Activeer Multisim met je Samsung Galaxy Watch

  1. Open de Wear-app op je telefoon
  2. Tik op ‘Instellingen horloge’ en ga naar 'Mobiele abonnementen'
  3. Tik bij ‘Een mobiel abonnement instellen’ op ‘Volgende’
  4. Log in met je KPN ID
  5. Tik op 'Aanzetten' Multisim
  6. Tik op 'Ja, ik ga akkoord' en op ‘Doorgaan’
  7. Tik bij het scherm ‘Geregeld!’ op ‘Sluiten’
  8. Tik vervolgens bij ‘Een mobiel abonnement instellen’ op ‘Abonnement gebruiken’
  9. Multisim wordt geactiveerd op je Galaxy Watch LTE. Wacht totdat dit is afgerond, dit kan soms wat langer duren

 

Je nieuwe abonnement is wel zichtbaar in je MijnKPN?

Als het aanzetten van een Multisim (nog) niet werkt zou ook kunnen komen omdat je net het abonnement verlengd hebt, als die wijziging nog niet helemaal verwerkt is kan je geen andere wijzigingen doen, dan zou het over een paar dagen wel moeten werken.


Dank je wel GeSp. Het abonnement is inderdaad recentelijk verlengd op 17 juli. Het zou kunnen dat het probleem daar zit. Hoe kan ik dit zien op de mobiele telefoon? Ik zie in ieder geval bij de Wear app niet het onderdeel ‘mobiele abonnementen'...


@Retim Je zou onder Instellingen horloge sowieso de optie Mobiele abonnementen moeten zien ook al zou het toevoegen nog niet werken, dat zou je pas merken na het inloggen met je KPN ID.

In de Google Play store zie ik 2 versies van de app staan, misschien werkt het wel met de andere versie, vrij onduidelijk wat nu precies het verschil is:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.android.app.watchmanager

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.android.app.watchmanager2


Had je deze handleiding al gevonden of is dat degene die je volgt?: https://www.kpn.com/service/mobiel/instellen/hulp-bij-instellen.htm#!/device/samsung/galaxy-watch5-pro-sm-r925f/topic/esim/hoe-activeer-ik-een-esim-op-mijn-smartwatch/1

 


Dank je voor de linkjes. Wellicht gaat het al mis bij mijn mobiele telefoon/ het abonnement. Wanneer ik inlog met de mijn KPN app zie ik nergens de mogelijkheid om voor esim te kiezen. Zou dat het probleem kunnen zijn?


Ik denk het niet want om een MultiSim op je Watch te gebruiken heb je geen mobiel toestel nodig wat eSim ondersteunt.
Je ziet in de MijnKPN app alleen de mogelijkheid om eSim te kiezen als je toestel dat ondersteunt.

Welke Samsung mobiel heb je eigenlijk?

Je Watch is toch wel gekoppeld aan je Samsung mobiel?

 

Ik begin me wel af te vragen of je wel het juiste model Watch ontvangen hebt, staat er op de doos wel dat het de 4G betreft?
 


Er bestaan van de Galaxy Watch 5 Pro twee uitvoeringen: BT, dus zónder E-Sim, en LTE, mét E-Sim. De LTE-versie heeft wel Bluetooth, de BT-versie heeft geen LTE. Bij de BT-versie zul je in de Wear-app níet de optie zien om een mobiel abonnement in te stellen.

Overigens kun je met de BT-versie wel bellen, maar dat loopt dan via de Bluetooth verbinding met je smartphone, die dan dus wel in de buurt moet zijn. 


Op de doos: Bluetooth | Wifi | GPS


Dan heb je dus de Bluetooth versie, daar kan je helaas geen MultiSim op zetten.

Had je die ook besteld of heb je de verkeerde geleverd gekregen?

Ik ging er vanuit dat je die uit de link die je plaatste besteld had.


Als je vooraf niet precies weet waarop je moet letten lijkt de BT-versie een aantrekkelijke deal, want een stuk(je) goedkoper dan de LTE-versie. Ik heb destijds ook ff goed moeten kijken voordat ik voor de duurdere LTE-versie ben gegaan. Maar met een niet-Samsung telefoon heb ik er nog niets aan en had ik achteraf wellicht ook beter voor de BT-versie kunnen gaan. In die tijd was kpn nog bezig met het voorbereiden van Multisim voor Samsung en was nog niet bekend dat je bij kon perse een Samsung foon moest hebben. Bij T-Mobile is dat niet zo, maar m'n kpn contract loopt pas volgend jaar af dus kan ik dan pas overstappen. 


Dank je wel voor de antwoorden. Waarschijnlijk heb ik iets anders geleverd gekregen dan besteld. Ik ga aan de slag met de leverancier.