Skip to main content

factuur ontvangen terwijl al geruime tijd is opgezegd. Het recht om betalingen automatisch af te schrijven is daarbij tevens komen te vervallen. Factuur zal worden gestorneerd.

Hi @onterechtefactuur, welkom hier. 

Ik kijk dit graag voor je na. Zou je je KPN profiel willen aanvullen met alle relevante gegevens en hier een seintje willen geven als je dit hebt gedaan? 
 


@Alex_P Naar aanleiding van het storneren heb ik een mail vanuit KPN ontvangen waarbij ik vervolgens telefonisch contact heb opgenomen met de klantenservice. Zij gaf aan de slot factuur af te wachten waarbij ze verwacht dat dit verrekend gaat worden.  


Volgens mij behoort betreffend door KPN gevoerd beleid tot een verdienmodel.

Conform de KPN Algemene Voorwaarden voor vaste en mobiele telecommunicatiediensten:
Artikel 10.5 stelt: “Als u bezwaar maakt tegen de factuur mag u alleen het gedeelte waar u het niet mee eens was tijdelijk niet betalen. De rest van de factuur moet u op tijd betalen.";
Betreffend bezwaard bedrag kan dus zonder probleem gestorneerd worden!

Artikel 13.1 stelt: “U kunt aan het einde van de minimumduur van de overeenkomst uw abonnement opzeggen. U moet daarbij rekening houden met de opzegtermijn. Die is bij een abonnement 1 maand. Loopt de minimumduur van uw abonnement bijvoorbeeld op 1 november af, dan moet u uiterlijk 1 oktober opzeggen. Doet u dat niet dan loopt de overeenkomst door.".
Aanvullende door KPN gestelde voorwaarden zijn in strijd met de AV, dus niet rechtmatig.


Leuk dat spammen @Formulier , Maar in je eigen probleem topic is dit “verdienmodel” van KPN toch al ruim aan bod gekomen, en het staat zelfs in de opzeggings mail omdat je de abonnementakosten vooruit betaald.

Dat jij het met je oplossing niet eens bent is jou probleem, kun je wel overal op het forum je knip en plakwerk neerplempen maar is een zinloze actie.

Geduld is een schone zaak, en daar heb jij er iets te weinig van, maar komt altijd goed als je de goede toon aanslaat.


Na meedere malen telefonisch contact opgenomen te hebben is de status helaas ongewijzigd. In het laatste telefoongesprek is mij aangegeven dat er een specialist contact zou opnemen eerstvolgende maandagavond. Tot op heden hebben wij niets vernomen en de herinneringen blijven komen.

 @Kpn  Binnenkort zal er een aangetekende brief worden gestuurd waarbij ik genoodzaakt ben KPN in gebreke te stellen. Betreur deze gang van zaken maar zie geen andere uitweg.


@onterechtefactuur

Ik kijk dit graag voor je na. Zou je je KPN profiel willen aanvullen met alle relevante gegevens en hier een seintje willen geven als je dit hebt gedaan?