Skip to main content
Vraag

Foutmelding 3010 bij activeren e-sim Samsung Watch Ultra

  • 14 August 2024
  • 20 reacties
  • 93 keer bekeken

Probeer E-sim te activeren maar dat werkt niet in combinatie met Samsung Watch Ultra. Krijg telkens foutmelding 3010. Heb toestel gereset, smartwatch maar niets werkt.

Wil dit graag opgelost zien worden!

 

 

Hi @Dirk van den Bosch, wat zuur dat het zo moeizaam gaat om je Samsung Watch gekoppeld te krijgen 😕

Wat me direct opvalt: je hebt het over een E-sim, maar dat is niet wat je nodig hebt voor een smartwatch. Heb je hier een typefout gemaakt of probeer je echt een E-sim te koppelen? 

In het artikel hieronder lees je hoe je via een ‘Multisim’ je smartwatch kunt koppelen, ik hoop dat je voldoende informatie uit dit artikel haalt om het allemaal in orde te krijgen!

 


Goedemorgen Maja,

Het gaat overal over de e-sim. Ik heb inderdaad een vaste simkaart van KPN maar wil de Multisim inderdaad koppelen. De verwijzingen hoe dat moet is door mij al tientallen keren doorlopen maar blijf een melding 3010 houden en kan dus niet koppelen.


Bij welke stap krijg je die melding precies te zien @Dirk van den Bosch? Lukt het om er een foto of screenshot van je plaatsen hier?

De code komt mij niet bekend voor dus ik weet niet direct wat hier nou precies mis gaat. 


Maja,

 

Het hele platform staat vol met meldingen 3010:

 

 

 

Ik heb identiek dezelfde problemen.


Ah, goed gevonden @Dirk van den Bosch! Uit deze andere topics blijkt ook niet echt een oplossing bekend te zijn, wel ligt er voor andere klanten een melding bij de technische dienst die door is gezet naar de specialisten. 

Aangezien er niets iets anders lijkt te zijn dat we kunnen doen, zit er voor mij weinig anders op dan jou ook te adviseren om te bellen met 0800 - 0402 zodat er ook voor jou een melding kan worden doorgezet naar de technische dienst. 


@Maja van KPN Dat heb ik al gedaan maar hoor niets terug of iets van een statusupdate.

 


@Dirk van den Bosch hier ook het probleem. Combinatie flip 6, watch 6. In het verleden altijd een Apple Watch gehad geen enkel probleem. Nu krijg ik ook steeds de 3010 melding. Er is een oplossing, KPN kan een QR code voor een multisim uitschrijven die je kan scannen met de wearable app via een truckje. Jammergenoeg lees ik nergens dat KPN dit voor zijn klanten doet. Alleen zakelijk is dit mogelijk als ik de forums mag geloven. KPN heeft dit probleem niet onder controle en zal naar verwachting niet snel met een oplossing komen. De specialisten weten duidelijk niet wat ze moeten doen aangezien er al meldingen van begin dit jaar open staan mocht ik het forum geloven. Wat je het beste kan doen is kijken wat de afspraken zijn omtrent het gebruik van multisim in jouw contract, als je de dienst niet kan gebruiken terwijl deze jouw wel beloofd is kan je mogelijk je contract per direct beëindigen. Uiteraard is dit niet de leukste manier voor beide partijen. Echter is er vanuit KPN ook geen transparantie over dit issue. Er is voor geen enkele klant inzichtelijk wat dit probleem nu eigenlijk veroorzaakt. 


@Maja van KPN Dat heb ik al gedaan maar hoor niets terug of iets van een statusupdate.

Ah, als er al een melding aangemaakt is dan zal dit ook al bij de specialisten liggen vermoed ik. Ik hoop dat ze snel meer weten en met een oplossing komen!

Er is een oplossing, KPN kan een QR code voor een multisim uitschrijven die je kan scannen met de wearable app via een truckje. Jammergenoeg lees ik nergens dat KPN dit voor zijn klanten doet. Alleen zakelijk is dit mogelijk als ik de forums mag geloven. 

Wij werken met een koppeling van de Multisim via MijnKPN en niet met een QR code, daardoor is het niet mogelijk om zo'n code te genereren 😕 Ik hoop dan ook dat de technische dienst er een andere oplossing voor weet te vinden! Mocht je nog geen melding aan hebben gemaakt via de klantenservice, dan wil ik je aanraden om dat alsnog te doen @Luukknoops!


@Maja van KPN Helaas tot op heden geen enkele reactie van KPN mogen ontvangen. Vandaag bij de winkel in Breda geweest kunnen ze me ook niet helpen….. Begin hier langzaamaan wel wat vermoeid over te raken en had van premium KPN wel wat meer ondersteuning en support verwacht.


Het schiet niet echt op zo inderdaad @Dirk van den Bosch  😕 Wellicht ten overvloede: heb je Multisim al eens opgezegd en daarna opnieuw geactiveerd? Als je dat nog niet gedaan hebt, wil ik je wel aanraden om dit nog eens te proberen. Onze telefonische klantenservice kan Multisim van je abonnement afhalen en daarna kan je dit zelf weer toevoegen. 


@Maja van KPN fijn dat je zo snel reageert! Ik heb dat zojuist gevraagd maar dat heeft helaas niet het gewenste effect gehad. Ik zal vanavond eens kijken als ik hem opnieuw activeer via mijn iPhone en daarna opzeg of dat het gewenste effect heeft. Het probleem is wel hardnekkig en gezien KPN volop adverteert met de combinatie Samsung en Watch zou ik verwachten dat het probleem op korte termijn verholpen kan worden. 


@Maja van KPN Helaas dit heeft ook niet gewerkt en blijf met de code 3010 zitten. Kun jij dit verder laten onderzoeken?


Heb een tijdje de aangedragen oplossing van Maja ook geprobeerd. Dit werkte bij mij ook niet.


Heel erg jammer dat het geen verschil maakt, meer trucjes dan dit kan ik ook niet echt bedenken 😕

Ik snap dat het heel vervelend en verre van bevredigend is, maar moet jullie dan nu toch vragen om het onderzoek vanuit de technische dienst af te wachten. Hoe meer meldingen er over binnen komen daar, hoe beter ze dit kunnen onderzoeken. Mocht jij nog niet een melding aan hebben gemaakt @Luukknoops, dan wil ik je dus aanraden om dit alsnog te doen.

Het spijt me dat ik niet meer voor jullie kan betekenen, via de community hebben we niet het specialisme om dit verder te onderzoeken 🙁


@Maja van KPN dan ga ik dat denk ik ook doen. Heb je ook niet de mogelijkheid om een mailtje te wagen naar de technische jongens? Wellicht kunnen die jouw iets meer vertellen over het issue. Wellicht kunnen ze jouw dan ook iets vertellen over de doorlooptijd. Zoals je misschien begrijpt heb ik er niks aan als KPN na twee jaar  een keer met een oplossing komt. Dan is mijn horloge al weer afgeschreven.

Zoals je wellicht hebt gezien zijn er veel meer mensen met hetzelfde probleem. 

@Maja van KPN  Je kan de held worden van dit forum als je ons meer kan vertellen :)


Ik zou die held heel graag zijn @Luukknoops, maar heb zelf echt geen mogelijkheid om hier verder mee aan de slag te gaan, het spijt me 🙁


@Maja van KPN tot op heden nog geen enkele reactie mogen ontvangen rondom het oplossen van dit probleem. Ik snap dat de techneuten het druk hebben maar een reactie binnen 2 weken zou wel wenselijk zijn. Zou je nog eens navraag kunnen doen naar de status van de oplossing?


Hmm, dat je 2 weken lang helemaal níks hoort hierover, dat is niet zo handig @Dirk van den Bosch 🤔

Ik heb navraag voor je gedaan bij onze klachtenafdeling en de collega daar kon me vertellen dat je klacht al wel behandeld is én is doorgezet naar onze technische dienst en je had daar een email over moeten ontvangen. Hij zag echter ook direct dat die email helemaal niet verzonden is, wat ook verklaart dat je hier nog niet van op de hoogte was 😬

Het ligt nu dus bij de juiste afdeling, maar daar hebben ze op dit moment een flinke werkvoorraad dus het kan nog een poos duren voordat je ‘aan de beurt’ bent. Ik hoop van harte dat het meevalt en dat er snel meer concreet bekend zal worden!


@Maja van KPN Helaas nog steeds niet vernomen. Dat is al week 3.

Wanneer wordt in nu eindelijk geholpen?

 


@Dirk van den Bosch 

Er zijn al mensen met dit probleem die begin dit jaar een klacht hebben gedaan. Je hoeft niet direct iets te verwachten van KPN. Ja, net zo als ik heb je een horloge gekocht waarvan KPN zegt dat ze deze ondersteunen en waarvan het niet werkt. 

@Maja van KPN 

Zijn er opties voor compensatie in deze? 


Reageer