Skip to main content

Al drie weken geen internet op iPhone SE 2020

Hoi @Rene R, dat is lastig! Er speelt momenteel iets met een aantal iPhone 11 toestellen, maar dat is niet van toepassing op de iPhone SE. Bij jou speelt iets anders dus, daar gaan we naar kijken. Kan je er meer over vertellen?

  • Heb je overal geen bereik, heb je op een specifieke locatie geen bereik?
  • Heb je helemaal geen bereik, of heb je bijvoorbeeld geen 4G verbinding?
  • Heb je het toestel al eens opnieuw opgestart?
  • Heb je jouw simkaart al eens in een andere telefoon geprobeerd als test?

Hoe meer jij ons kunt vertellen over wat er speelt, hoe meer wij met je mee kunnen denken.

Als het makkelijker is om het telefonisch uit te leggen kan dat natuurlijk ook, we zijn bereikbaar op 0800-0402. Dat is de snelste weg om contact met ons te hebben


@Jasper Dit is totaal niet alleen aan de orde met iPhone 11 als je de reacties leest op dat topic. Dezelfde problemen ervaren ook een hoop mensen met de iPhone SE 2020 waaronder ikzelf.


@Jasper alweer bellen?? Heb ondertussen een gehoorbeschadiging aan over gehouden en m’n geduld is echt op! 3 x bij een KPN store langs geweest. Zoals ik al eerder heb aangegeven heb ik al diverse keren telefonisch contact gehad! Waarbij ik te horen krijg dat het een bekende storing is, dat er hard aan gewerkt wordt en dat men niet weet hoe lang dit nog gaat duren en dat ik gewoon moet afwachten. En antwoord op jou gestelde vragen ik heb alles al geprobeerd! Zelfs nieuwe software geïnstalleerd op advies van Apple! Maar geen resultaat gewoon geen internet op geen enkele manier! 


@Rene R er is meer duidelijkheid over de handelswijze. Bij toestellen anders dan de iPhone 11 die dezelfde storing lijken te hebben moet het normale proces gevolgd worden. In dit geval betekent dit contact met een Apple repair punt. Door de link te volgen krijg je contact met Apple zelf.

Die zullen het reparatieverzoek in behandeling nemen. 


@Rene R er is meer duidelijkheid over de handelswijze. Bij toestellen anders dan de iPhone 11 die dezelfde storing lijken te hebben moet het normale proces gevolgd worden. In dit geval betekent dit contact met een Apple repair punt. Door de link te volgen krijg je contact met Apple zelf.

Die zullen het reparatieverzoek in behandeling nemen. 

@Bram_ : dan ga ik dit pad volgen. Omdat dit efficiënt te kunnen doen en onderzoekskosten en vertraging te voorkomen; wat moet er precies gerepareerd worden aan de iPhone SE 2020 c.q. wat mankeert er ?


Wij hebben exact hetzelfde probleem als  met de IPHONE 11. Mijn Iphone is van 2020. Ik heb sinds eind juli geen tot bijna geen internet. Mijn 4g doet het niet en gaat steeds over naar E (edge). Ik heb een nieuwe simkaart gehaald bij de KPN winkel in utrecht. dit heeft ook niet geholpen. ik heb daarna mijn netwerkinstellingen hersteld en dit heeft ook niet geholpen.

 


@Mau113  Dat is aan Apple om uit te zoeken. U volgt de link van @Bram_ en kiest dan voor onderstaande opties Apparaatprestaties en daarna Mobiele verbinding vervolgens de resterende stappen doorlopen (zie screenshots):

En daarna:

 


@Ferry1984 Ben jij van KPN ? Zie dat niet bij je profiel. Is dit nu officieel het afschuiven van KPN van dit probleem op Apple, of is dat een conclusie die jij trekt ?


Hoi @Mau113, nee ik ben niet van KPN, ik ben een klant van KPN net zoals jij. Dit is een community waar klanten elkaar helpen. Er zijn inderdaad ook moderators in dienst van KPN die antwoorden als wij ( de klanten) het niet weten of er gegevens opgezocht moeten worden in de systemen. Zij reageren doorgaans 1-3 dagen later.

De werkwijze dat de gebruikers van een iPhone SE 2020 een andere weg dienen te bewandelen (dus via Apple support) dan iPhone 11 eigenaren komt inderdaad van KPN (wat jij dus afschuiven naar Apple noemt). Ik liet je alleen zien waar je dan voor moet kiezen als je de link van een Bram (moderator van KPN) volgt.


@Ferry1984 Ik blijf het een wonderlijke opstelling vinden. Kennelijk heeft KPN vastgesteld dat de oorzaak of oplossing van dit probleem niet binnen hun bereik ligt. Dat kan dan toch alleen vastgesteld zijn als ze weten wat het probleem dan wel is, zou je als nuchter denkend mens concluderen. Anders valt niet uit te sluiten dat het toch een aan KPN gerelateerd probleem is.

Je stelling ‘dat is aan Apple om uit te zoeken’ strookt hier niet mee. Het lijkt er op te wijzen dat KPN geen idee heeft wat er loos is en de verantwoordelijkheid bij een derde partij legt. 

Ik heb morgen een afspraak bij een door Apple gecertificeerde reparateur. Degene die ik daar aan de telefoon had, had in ieder geval geen idee van het bestaan van enig probleem. Het zou de reparateur ongetwijfeld helpen als KPN - na hun onderzoeken de afgelopen weken - zou kunnen aanwijzen waar het probleem te vinden valt. Dus @Bram_ graag verneem ik een reactie op de eerder door mij hierover gestelde vraag. Die ook relevant lijkt voor lotgenoten in dit kader.


Het lijkt er op te wijzen dat KPN geen idee heeft wat er loos is en de verantwoordelijkheid bij een derde partij legt. 


Dit klopt precies wat je zegt. KPN heeft nog niet laten weten wat de grondoorzaak is en geven tot nu toe als reden op dat ze niet weten of het aan hunzelf ligt of aan Apple. Daaruit trek ik de conclusie dat ze het echt nog niet weten

Persoonlijk vind ik het (met de informatie die wij weten) behoorlijk coulant dat ze dan al abonnementskosten vergoeden.

Mijn stelling ”dat is aan apple om uit te zoeken” was een reactie op jouw vraag “wat moet er precies gerepareerd worden aan de iPhone SE 2020 c.q. wat mankeert er?” KPN geeft aan dit niet te weten vandaar dat KPN je doorstuurt naar de fabrikant.

Ik weet niet waarom KPN de issue’s van de 11 en de SE2020 loszien van elkaar. Misschien hebben ze contact gehad met Apple of is dat het beleid dat kpn heeft bepaald….feit is dat dit de route is die KPN heeft bepaald.

Benieuwd of die reparateur geen idee had van het bestaan van het probleem op de SE 2020 of in het geheel niet.

 


Hier precies hetzelfde probleem met de SE.

Dus ik moet de link volgen en de Iphone laten repareren? Ik ben dan ook wel benieuwd naar de kosten hiervan inderdaad. En de vergoeding voor het niet kunnen gebruiken van het abonnement. 

 


@Mau113  Wil je laten weten hoe jouw afspraak morgen verlopen is? Ik ben benieuwd! 


Hier precies hetzelfde probleem met de SE.

Dus ik moet de link volgen en de Iphone laten repareren? Ik ben dan ook wel benieuwd naar de kosten hiervan inderdaad. En de vergoeding voor het niet kunnen gebruiken van het abonnement. 

 

@Marjolein Teunissen Ja over de kosten die reparatie met zich meebrengt (als die in rekening door Apple gebracht worden) durf ik geen uitspraken te doen, dat zal echt een moderator van KPN moeten doen.

Mijn persoonlijke mening is dat de problemen tussen de SE2020 en 11 weldegelijk een verband hebben met elkaar omdat juist deze 2 toestellen dezelfde hardware delen die wordt aangestuurd door dezelfde software en drivers van de betreffende onderdelen. Maar nogmaals dit is hoe KPN het wil mbt de scheiding van issue’s voor de 11 en SE2020

Persoonlijk lijkt het me niet fair dat er betaald moet worden voor reparatie of er nou wat gevonden wordt of niet. 


Ik ben het met je eens @Ferry1984 .

Mijn vraag over de te maken kosten etc. was ook gericht aan een moderator. Ik ben benieuwd en ik hoop dat hier snel een uitspraak over komt! 

Wij zijn al wekenlang aan het aanmodderen, ben er wel een beetje klaar mee eerlijk gezegd, van kastje naar de muur gestuurd telkens..


@Marjolein Teunissen eens met je, ben er ook helemaal klaar mee. Zeer vervelend probleem, kost tijd en ergernis en het voelt alsof het SE clubje nog minder serieus genomen wordt dan het 11 clubje. Heb zeer sterk het gevoel dat die reparatie niets op gaat leveren. Maar ik doe zoals ons (niet bepaald vriendelijk) via dit forum door KPN opgedragen wordt. Zal hier zo snel mogelijk verslag van de uitkomst van de reparatie doen.


@Mau113 ik kan niet zeggen of dit een probleem is dat wordt veroorzaakt door KPN of door Apple.

Voorlopig wordt er onderzocht door een team specialisten wat het precies is. Daarvan krijg ik updates binnen. De updates die gaan over de iPhone 11 worden in dat verzameltopic gedeeld.

Voor klanten die problemen ervaren met de iPhone SE hebben we de instructie gekregen door te verwijzen naar een Apple repair punt.


Gisteren de simkaarten van mijn dochters (het gaat over haar telefoon) telefoon en die van mij gewisseld.

Mijn telefoon: geen problemen (haar simkaart dus)

Haar telefoon: geen internet (met mijn simkaart).

Conclusie: het kan niet aan de simkaart liggen, maar het moet aan de telefoon liggen lijkt me dan. 


Heel fijn, dankjewel @Mau113 . Ik ben benieuwd! 


Hoi Marjolein, hebben jullie beide KPN als provider en mag ik vragen wat voor telefoon jijzelf heb?


@Mau113 ik kan niet zeggen of dit een probleem is dat wordt veroorzaakt door KPN of door Apple.

Voorlopig wordt er onderzocht door een team specialisten wat het precies is. Daarvan krijg ik updates binnen. De updates die gaan over de iPhone 11 worden in dat verzameltopic gedeeld.

Voor klanten die problemen ervaren met de iPhone SE hebben we de instructie gekregen door te verwijzen naar een Apple repair punt.

Kortom: verwijzen naar een reparatie van de telefoon is net zo zinvol als wachten tot KPN met een oplossing komt. En zonde van het geld bovendien.

Mijn afspraak bij Coolblue voor reparatie werd afgezegd, geen reparatie personeel aanwezig. zucht. Ik ben hier zo klaar mee. Voorlopig beschouw ik het als een telefoon (en telefoonabonnement) dat alleen werkt als je in een omgeving bent waar je toegang hebt tot goede wifi.

Het standpunt van onze IT leverancier op kantoor is dat er niets te repareren valt aan de telefoon. Immers als je er een simkaart van Vodafone of T Mobile insteekt werkt hij als een zonnetje. 


@Ferry1984 We hebben beiden een abonnement bij KPN. Mijn dochter heeft de SE en ik heb een samsung 


@Mau113 ik kan niet zeggen of dit een probleem is dat wordt veroorzaakt door KPN of door Apple.

Voorlopig wordt er onderzocht door een team specialisten wat het precies is. Daarvan krijg ik updates binnen. De updates die gaan over de iPhone 11 worden in dat verzameltopic gedeeld.

Voor klanten die problemen ervaren met de iPhone SE hebben we de instructie gekregen door te verwijzen naar een Apple repair punt.

Kortom: verwijzen naar een reparatie van de telefoon is net zo zinvol als wachten tot KPN met een oplossing komt. En zonde van het geld bovendien.

Mijn afspraak bij Coolblue voor reparatie werd afgezegd, geen reparatie personeel aanwezig. zucht. Ik ben hier zo klaar mee. Voorlopig beschouw ik het als een telefoon (en telefoonabonnement) dat alleen werkt als je in een omgeving bent waar je toegang hebt tot goede wifi.

Het standpunt van onze IT leverancier op kantoor is dat er niets te repareren valt aan de telefoon. Immers als je er een simkaart van Vodafone of T Mobile insteekt werkt hij als een zonnetje. 

 

 

Ik las dit op een ander topic (over Iphone 11):

 

Hallo allemaal. Ik heb eerder al op dit forum gereageerd dat ik het helemaal zat was. En dat ik zou overstappen naar een andere provider.

Dat heb ik inmiddels gedaan en eerst de simkaart van mijn nieuwe abonnement in mijn iPhone 11 gedaan. Helaas bleef het probleem zich voordoen. Wel in mindere mate, qua 4g. Maar het bellen, wat eerder nog steeds goed ging, werd met die simkaart van een andere provider steeds slechter. Nu een ander toestel aangeschaft en nu eindelijk weer gewoon bereik.

Conclusie: De combinatie KPN simkaart in bepaalde iPhone 11 modellen betekent dat je iPhone 11 kapot gaat. Met de simkaart in een ander toestel geen probleem, maar je eigen toestel gaat het niet (nooit?) meer doen.

Met mijn zakelijke abonnement in een groep moest ik mij maar melden bij de zakelijke versie van KPN  Dan moet ik op mijn werk mensen het probleem uitleggen die dan KPN moeten gaan aanspreken. En KPN gaat de bal weer bij Apple leggen. Gebed zonder eind. Ik heb kon het (net) betalen om mijn verlies te nemen. Maar ik wil graag bereikbaar zijn en internet kunnen gebruiken. Morgen speelt het al 6! weken. Ik wens iedereen succes en hoop dat je toestel vergoed wordt. Geen KPN meer voor mij… 

 

 


@Ferry1984 We hebben beiden een abonnement bij KPN. Mijn dochter heeft de SE en ik heb een samsung 

Heb jij een mogelijkheid om een andere provider in je dochters telefoon te doen? En dan geen provider die op het kpn netwerk zit (zoals bijv. simyo). Ben benieuwd of die SE 2020 dan ook problemen heeft.


@Ferry1984 We hebben beiden een abonnement bij KPN. Mijn dochter heeft de SE en ik heb een samsung 

Heb jij een mogelijkheid om een andere provider in je dochters telefoon te doen? En dan geen provider die op het kpn netwerk zit (zoals bijv. simyo). Ben benieuwd of die SE 2020 dan ook problemen heeft.

 

Nee helaas, we hebben allemaal KPN