Skip to main content
Beantwoord

Is er iets aan de hand met data bij de iPhone 11 en SE 2020?

  • 29 May 2024
  • 41 reacties
  • 1370 keer bekeken

Sinds ongeveer 1-2 weken, hebben 3 van de 5 toestellen bij ons in huis ineens allerlei vage problemen met de KPN verbinding. Het duurt langer voordat de toon overgaat bij iemand bellen en data is uiterst onbetrouwbaar, overal waar we zijn hapert de data. Toestel info:
1x Iphone 11
2x iPhone SE 2020 waarvan 1 met zakelijk abonnement

Is er iets nieuws gaande waarvan ik niet op de hoogte ben? 

Hi @Niels Mostert! Niet handig dat de data zo hapert. 😕

Als dit nog steeds speelt dan eerst deze tips: 

  • Start de toestellen opnieuw op
  • Kijk of er een iOS update is en installeer als er een update is

Mocht dat het niet oplossen, neem dan contact met ons op via 0800-0402 doordeweeks tussen 8:00 - 18:00 en op zaterdagen tussen 8:00 - 17:00. 
Dan kan mijn collega een melding doorzetten naar de mobiele specialisten en dan kunnen zij het onderzoeken!


Alles al geprobeerd natuurlijk. Rebooten, OS update, VoLTE aan, netwerk instellingen reset, maar sim kaart in nieuwer toestel (13) en alles werkt gewoon. 
Ik krijg het vermoeden dat de bekende iPhone 11 problemen weer optreden. En de SE 2020 is qua componenten behoorlijk gelijk aan de iPhone 11, dus mogelijk gaat daar iets mis? 
Ik heb ook al gebeld naar jullie, wordt als het goed is nu een onderzoek gestart. Heel benieuwd…
 


Super dat je al gebeld hebt. Als blijkt dat meer toestellen dit probleem hebben dan komen al deze meldingen bij hetzelfde team terecht dus die kunnen dit dan onderzoeken.

Hopelijk krijg je snel terugkoppeling!


Hoi, ik heb dit met de iPhone 12pro. 
met een e Sim van onze kpn.

ik gebruik de laatste iOS. Nog meer mensen?

 

voelt heel erg als 2 jaar geleden met de iPhone 11


@Sanne van KPN In verband met de veiling 3500Hz-band en de uitrol ervan worden van bepaalde masten al apparaturen vervangen en 2600Mhz-band uitgezet. Misschien woont @Niels Mostert in de buurt van zo een mast.

Voorbeeld uit centrum Breda

 


@TDN waar kan ik zo kaart vinden?


@micF Ga na antennekaart.nl en tick jouw postcode in


Ik ervaar dezelfde problemen met een Iphone 12. Dat er meerdere types iPhones ineens last hebben van wegvallende verbindingen is dan ook geen toeval meer.

Mijn bevindingen heb ik inmiddels hier al gepost; Ik heb slecht of geen 4g op onze iPhone 11's | KPN Community

Maar mogelijk ga ik ook nog telefonisch contact opnemen


Maar mogelijk ga ik ook nog telefonisch contact opnemen

Graag! Dan kunnen er tickets doorgezet worden en kunnen we dit onderzoeken. 


@Sanne van KPN In verband met de veiling 3500Hz-band en de uitrol ervan worden van bepaalde masten al apparaturen vervangen en 2600Mhz-band uitgezet. Misschien woont @Niels Mostert in de buurt van zo een mast.

Voorbeeld uit centrum Breda

 

Bedankt, ik heb dit meteen even nagekeken, maar 38 staat in heel Rotterdam (waar ik woon) nog aan. En bovendien heb ik de klachten overal in NL, laatst ook onderweg naar Noord Holland bijvoorbeeld. Heel de weg haperende dataverbinding.
Ik dacht eerst nog dat het aan een OS update lag, maar 1 van de 3 toestellen die de problemen gaf, had de update nog niet die de andere 2 wel hadden gehad (naar 17.5.1, de andere zat nog versie ervoor) Dus lijkt ook niet aan een OS update te liggen. 
 


Ik heb hetzelfde probleem als Niels. Iphone 11, IOS 17.5.1. Internet hapert overal in het land, springt dan naar EDGE netwerk. Telefoonverbindingen haperen, als ik mensen bel horen zij mij halverwege het gesprek niet meer. Ook sinds een week of 2, 3.


Super dat je al gebeld hebt. Als blijkt dat meer toestellen dit probleem hebben dan komen al deze meldingen bij hetzelfde team terecht dus die kunnen dit dan onderzoeken.

Hopelijk krijg je snel terugkoppeling!

Als het goed is krijg ik binnen 3 werkdagen een reactie. Zou wel fijn zijn. 
 


Ik heb hetzelfde probleem als Niels. Iphone 11, IOS 17.5.1. Internet hapert overal in het land, springt dan naar EDGE netwerk. Telefoonverbindingen haperen, als ik mensen bel horen zij mij halverwege het gesprek niet meer. Ook sinds een week of 2, 3.

 

Ik ervaar ook precies hetzelfde, Al een nieuwe simkaart aangevraagd alle instellingen aangepast en opnieuw ingesteld niks werkt. Zo irritant


Ik ervaar precies dezelfde klacht als hierboven.

Vorige week al contact gehad met jullie en een nieuwe simkaart aangevraagd alle stappen doorlopen, maar niks werkt. Ligt het probleem dan toch niet bij jullie?

 

Groetjes Laura


Ik volg de topics hierover omdat ik als Youfone-klant hetzelfde probleem met mijn iPhone 11 ervaar. En een vriend van mij met iPhone 11 bij KPN zelf ervaart ook hetzelfde. Ik kan in ieder geval een tip delen die mij een beetje heeft geholpen: zet bellen via 4G op je iPhone uit. Sinds ik bellen via 4G heb uitgezet, verlopen telefoongesprekken beter en blijft mijn iPhone 11 niet onnodig lang op 2G hangen. Ook het internet lijkt sindsdien iets beter te werken.


@Domi_ deze instelling is op een iPhone 12 niet meer uit te schakelen. Je belt dus sowieso over 4G.

 

Deze dag heb ik eigenlijk geen problemen meer ervaren. Het kan toeval zijn, maar mogelijk ervaar jij dat dus ook al. Maar dat is nu te vroeg om te zeggen. 
 

we houden het in de gaten ;)


Ook ik heb problemen met de iphone11, zit bij budget mobiel, die zeggen dat ze het neerleggen bij kpn… maar mijn vraag is hoe lang gaat deze ellende nog duren?
Mijn telefoon schiet van 4g naar E en verbinding valt steeds weg. Zwaar irritant! 

 


Update: Nog geen nieuws en problemen houden aan. KPN is wel een onderzoek gestart, daarvan kreeg ik donderdag bericht per sms. Heel benieuwd… 


Mijn man en ik hebben sinds kort precies hetzelfde probleem met onze iPhone 11 en Kpn mobiel. Klantenservice zegt dat het een bekend probleem is en dat ze ermee bezig zijn. Heeft volgens de klantenservice te maken met het onlangs uitzetten van 3G bij KPN. Hopelijk krijgen ze het snel opgelost want niet tot nauwelijks kunnen bellen of gebeld kunnen worden is wel heel vervelend en ook de vertraging op de 4G is onwerkbaar. 😒


iphone 12 maar op de zaak ook diverse problemen met Iphone SE,  wegvallende verbindingen 


Update: we zijn inmiddels 3 weken verder en het probleem is nog steeds niet verholpen. Vandaag WEER met de KPN helpdesk gebeld, maar de vriendelijke medewerker had geen update en kon ook niets voor me doen. Hij vertelde dat het bij de afdeling NSSD ligt en dat zij ermee bezig zijn, maar dat hij geen inzage heeft in de status. Wat hij wel wist te melden is dat het een groter probleem is dat bij meer KPN klanten speelt. 
Ik zit nu een beetje klem, want ik heb nu al 3 weken op 3 toestellen een zeer karige mobiele service en geduld begint wel op te raken. 
Hoe gaat het bij andere gevallen? Benieuwd naar jullie ervaringen. 


Klopt Niels, nog steeds ellende ook met mijn Iphone 11. Ik heb via de klantenservice (dringend) een oplossing gevraagd, een leentoestel bijvoorbeeld, hoe moeilijk is dat, desnoods een iphone 8. Dat kon niet. Klacht ingediend. Door klachtendienst teruggebeld. Zij konden ook niet beslissen over een leentoestel. Dus ik wordt nu teruggebeld door de afdeling dinges….. Als ik geen abonnement met toestel had zou ik per direct alles opzeggen.


Update: weer 8 dagen verder, gesproken met wederom een zeer vriendelijke medewerkster van de klantenservice, maar nog steeds geen nieuws. Schijnbaar had de afdeling NSSD binnen 10 werkdagen contact op moeten nemen, maar ik heb dus nog niets vernomen. 
Klachten blijven aanhouden, inmiddels al ruim 4 weken, zonder enig zicht op een oplossing. Als zou ik alleen al worden gebeld met een update over de bevinden etc. Hoeft niet eens meteen een oplossing te zijn, maar gewoon op de hoogte gehouden worden over wat er gaande is. Maar goed, ik moet het dus weer afwachten. 


  • Inmiddels 12 augustus…. nog steeds geen oplossing… ik vraag me echt af waarom ik betaal voor een Premium dienst bij KPN… waar-de-loze service terwijl ik normaal zo tevreden ben over KPN en haar dienstverlening

    De enige oplossing die me is aangeboden, is het omruilen van 1 van mijn toestellen (iPhone 11) voor een ander toestel, een iPhone 12. Daar heb ik op om 3 redenen een probleem mee:
    1. De iPhone 12 kent dezelfde problemen voor zo ver ik weet
    2. Ik moet mijn toestel opsturen en met een SLA van 10 werkdagen, maximaal 2 weken wachten totdat ik de iPhone 12 opgestuurd krijg. Ik kan ze niet naast elkaar leggen om mijn account en data over te zetten en ik zit al die tijd zonder toestel?
    3. Dit is slechts 1 van de 3 toestellen waar ik hetzelfde probleem mee heb.

    Als er iemand van KPN meeleest die gaat over de klanttevredenheid en/of het oplossen van dit probleem:
    * het zou geweldig zijn als er wat meer flexibiliteit is bij het omruilproces. Laat de omruil bijvoorbeeld in de winkel plaatsvinden door het nieuwe toestel op te sturen naar een winkel naar keuze van de klant. Klant gaat met het oude probleemtoestel naar de winkel en kan met de hulp van jullie vriendelijke en deskundig personeel de telefoon swappen. Ideaal moment om een goeie indruk achter te laten en de klantbinding te versterken. 
    * of stuur de telefoon gewoon op en stop er een factuur bij die betaald moet worden indien het oude toestel niet binnen 10 dagen wordt teruggestuurd
    * en als de iPhone 12 nou dezelfde problemen heeft, moet het dan geen iPhone 13 worden?(ik begreep van de vriendelijke medewerkster die ik vandaag sprak, dat dat laatste al in gang is gezet, dus dat het een iPhone 13 gaat worden die aangeboden wordt.)

    Tot slot, het gekke is dat wij op de iPhone SE 2020 ook dezelfde problemen ervaren in ons huishouden, maar dat toestel wordt nog niet herkend als een probleemtoestel. Iemand anders wellicht ook problemen met de iPhone SE 2020? 

    **UPDATE** ik ben zojuist teruggebeld door de KPN dame met wie ik sprak en ze wist me te vertellen dat het omruilproces toch soepeler is. In aanmerking komende probleemtoestellen worden omgeruild voor een iPhone 13, die wordt netjes opgestuurd waarna het oude toestel kan worden teruggestuurd. Kijk! Daar hebben wat aan. 

    Nu maar afwachten wanneer ik iets hoor van de afdeling NSSD die hierover gaat. 🙂 Ik hoop dat ze snel bellen, want ik wacht echt al lang. 

Jij bent volgens mij een van de eerste klanten die een ticket heeft ingediend. Raar van KPN dat er voor jou nog steeds geen goede oplossing is aangeboden. En dan bedoel ik dat een iPhone 12 aanbieden zeker geen goede oplossing is. Bij KPN weet men onderhand wel dat zowel de iPhone 12 als de SE problemen ervaren.

Sommigen hebben een iPhone 13 aangeboden gekregen. Misschien zou je dit kunnen voorleggen en kunnen refereren naar dit forum.


Reageer